Wat is RGB LED-projectietechnologie?

Superieure kleur en betrouwbaarheid

De RGB LED-licht-engine van Panasonic gebruikt afzonderlijke anorganische LED-lichtbronnen in plaats van een verbruikslamp. RGB LED produceert diepere, rijkere kleuren dan vergelijkbare technologieën voor een zuiver witte weergave en minder diffractie.

De licht-engine is ook zeer betrouwbaar en ondersteunt 20.000 uur* onderhoudsvrije projectie. De ‘set-and-forget’-bediening betekent lagere totale gebruikskosten en biedt bovendien extra zekerheid wanneer de beeldweergave niet mag worden onderbroken.

RGB LED ondersteunt 360°-rotatie van de behuizing voor of opzij en is geschikt voor verschillende helderheidstoepassingen, zoals kleine vergaderruimtes, ontvangstruimtes en andere kleinere ruimtes.

Hoogtepunten van de RGB LED-licht-engine

  • Diepe verzadiging en brede kleur-ruimtereproductie
  • Diepe kleurreproductie
  • Dankzij LED-schakeling is er geen kleurenwiel nodig voor een hoge betrouwbaarheid en beeldkwaliteit
  • Hermetisch afgesloten DMD-blok beschermt tegen binnendringen van stof
  • Hogere helderheid en kleurbehoud tot de volgende verversingscyclus

Afzonderlijke LED's leveren levendige kleuren

Afzonderlijke LED's genereren onafhankelijk van elkaar rood, groen en blauw licht en werken met DLP™-technologie van de volgende generatie om een natuurlijke kleur te bereiken.

Wielloos ontwerp voor stille, langdurige betrouwbaarheid

Het gebruiksgeluid wordt gereduceerd tot onhoorbare niveaus voor een comfortabele, afleidingsvrije kijkervaring waarbij uw publiek zich beter kan concentreren.

En met minder bewegende delen die in de loop van de tijd kunnen slijten, hebben beheerders relatief minder onderhoud en worden ze minder vaak opgeroepen dankzij de fantastische betrouwbaarheid van de licht-engine.

Regenboogeffect elimineren

De snelle LED-schakeling vervangt kleur- en fosforwielfiltering. Elke kleur wordt weergegeven met een frequentie die onmogelijk mechanisch te bereiken is. Het wielloze ontwerp heeft voordelen voor de presentator, het publiek en de beheerder. Snel schakelen vermindert het regenboogeffect dat soms wordt waargenomen door kijkers die gevoelig zijn voor dit fenomeen bij DMD-projectiesystemen met kleurwielen.

Stofdichte hermetische afdichtingsstructuur van het DMD-blok

Het wielloze ontwerp resulteert in een vereenvoudigde interne architectuur en opent de deur naar een verbeterde hermetische DMD-blokafdichting om het binnendringen van deeltjes te voorkomen en de beeldkwaliteit ook na jaren van commercieel gebruik te behouden. RGB LED-projectoren worden ondersteund door een efficiënte koeling en een geoptimaliseerd luchtstroompad en hebben geen luchtfilter nodig, wat bijdraagt aan 20.000 uur* onderhoudsvrije projectie.

De hoge betrouwbaarheid en het behoud van de helderheid betekenen een tastbare besparing tot aan de volgende verversingscyclus.

* Bij ongeveer 20.000 uur raadt Panasonic reiniging of controle bij het aankooppunt aan. De levensduur van de lichtbron kan afhankelijk van omgevingsomstandigheden korter zijn. Vervanging van andere onderdelen dan de lichtbron kan na een kortere periode nodig zijn. Bij 20.000 uur is de helderheid afgenomen tot ongeveer 50% van het oorspronkelijke niveau (IEC62087: 2008 uitzendingsinhoud, normale modus, dynamische modus onder omstandigheden met 30 °C, 1400 m boven zeeniveau en 0,15 mg/m3 aan fijnstof).

Meer informatie over de PT-LRZ35-serie

Compacte 3500-lumen RGB LED-projector, ontworpen voor intensief gebruik en langdurige helderheid voor ruimtes waarin wordt samengewerkt