Current language: Nederlands
De kleinste en lichtste 30.000 lm 3-chip DLP™-projectors ter wereld
PT-RZ34K
Levendige rode en echte blauwe kleuren verhogen het realisme voor een ultradetailleerde 4K- of WUXGA-beeldweergave.
Belangrijkste functies

Laser 3-chip DLP, 32.000 lumen (midden), WUXGA (1920x1200 px)

Laserprojectie zonder lampen met stofbestendig vloeistofkoelsysteem voor 20.000 uur onderhoudsvrije werking

Smart Projector Control met NFC voor mobiele toegang tot de netwerkconfiguratie, zoals het instellen van IP-adressen

Vooraf geactiveerde upgradekits voor Geo Pro-software

Twee blauwe en een rode lasermodule breiden de kleurweergave uit

Ondanks de hoge helderheid en de verbluffende beeldkwaliteit is de PT-RQ35K-serie het kleinste en lichtste 3-chip DLP™-product in zijn klasse en kan het met slechts twee personen worden getransporteerd en geïnstalleerd. Bespaar op arbeid en geniet van meer gemak wanneer de opslagruimte beperkt is. Een combinatie van twee blauwe en een rode laser vergroot de kleurweergave met 114%*3 over de PT-RQ32K. Levendige rode en echte blauwe weergave verhogen het realisme voor een meeslepende ervaring en tillen de hoge resolutie-inhoud naar een hoger niveau. Het opnieuw ontworpen luchtstroompad, het koelsysteem en de vinloze radiator versterken de betrouwbaarheid. Dynamic Digital Control regelt de rode laservoer en koeling voor een consistente beeldkwaliteit. Verwacht 20.000 uur aan onderhoudsvrije projectie met back-up-ingang en laser-failovercircuit die gemoedsrust bieden wanneer de projectie niet mag worden onderbroken.

PT-RQ35PT-RZ34
Helderheid30.500 lm / 32.000 lm (midden)
Resolutie4K (3840x2400 px)WUXGA (1920x1200 px)

Revolutionaire projectie met gestroomlijnde workflow

Kleinste en lichtste 3-chip DLP™-projector*1 in de 30.000-lumen klasse ter wereld

Ondanks de hoge helderheid en beeldkwaliteit is de PT-RQ35K-serie, die met twee personen kan worden getransporteerd en geïnstalleerd, het kleinste en lichtste 3-chip DLP™-product in zijn klasse. Bespaar op arbeid en geniet van meer gemak wanneer de opslagruimte beperkt is. De PT-RQ35K-serie is 40%*2 kleiner dan de huidige PT-RQ32K en de voetafdruk is bijna gelijk aan die van de PT-RQ22K. Met zijn hanteerbare afmetingen en gewicht creëert de PT-RQ35K-serie interessante nieuwe mogelijkheden voor projectie met hoge helderheid in zalen waar de installatieruimte beperkt is.

*1 Augustus 2020, *2 Per kastvolume volgens intern onderzoek

Smart Projector Control met NFC-functie*1

Smart Projector Control is een toepassing voor iOS-en Android™-apparaten. Met de app kunt u de PT-RQ35K-serie voorbereiden op de installatie voordat de stroomvoorziening ter plaatse beschikbaar is. Pas instellingen zoals Projector-ID en IP-adres aan terwijl de projector nog niet is aangesloten, met behulp van de NFC-functie (die kan worden ingesteld op lezen/schrijven, alleen-lezen of uitgeschakeld). Navigeer en configureer OSD-instellingen zonder het menu te projecteren. De app maakt niet alleen verschillende lensaanpassingen mogelijk, maar stelt u ook in staat om de projectie met uw smartphonecamera*2 op een afstand van maximaal 30 m*3 scherp te stellen. Om de projector snel en eenvoudig aan te sluiten op het draadloze netwerk*2, scant u een QR-code die wordt weergegeven op de Information Monitor van de projector. Handmatig SSID's selecteren en wachtwoorden invoeren is niet nodig. Met Smart Projector Control is het eenvoudiger om meerdere projectoren in te stellen en te bedienen vanaf het touchscreen van uw apparaat. Ga voor meer informatie naar de website van Smart Projector Control.

*1 Voor projectors die in sommige landen of regio's worden verkocht, is een bij PASS verkrijgbare ET-NUK10 Upgrade Kit nodig om de NFC-functie te activeren. Zie NFC Regional Compatibility List voor meer informatie, *2 Sommige apparaten ondersteunen de autofocusfunctie van de projector niet, *3 Bij projectie van een 300-inch beeld. De maximale afstand is 3 m voor een 100-inch beeld, *4 Vereist optionele AJ-WM50 draadloze module.

Remote Preview voor een vlotte start van uw evenement

Met Remote Preview kunnen projecteerders de integriteit van het videosignaal controleren door vóór de projectie op een laptop miniaturen van het ingangssignaal te bekijken. Remote Preview is toegankelijk via software of webbrowser en werkt als de projector stand-by staat of met de sluiter aan. De functie is nuttig bij evenementen, zoals concerten, waar de mogelijkheden om de inhoud op het scherm te controleren beperkt zijn vanwege het podiumverkeer en andere logistieke factoren. Remote Preview vermindert de kans op fouten vóór de performance, en helpt als er een fout wordt gedetecteerd om de mogelijke oorzaak van het signaal te vinden.

Vooraf geactiveerde upgradekits voor Geo Pro-software

Optionele upgradesets die worden gebundeld met gratis Geometry Manager Pro software*1, moeten meestal worden geactiveerd met licentiesleutels. Bij projectors uit de PT-RQ35K-serie zijn deze kits echter al vooraf geactiveerd met uw Geo Pro-download. De kits besparen niet alleen met bitmapmaskering tijd bij de installatie, maar ook door het automatisch en gelijktijdig kalibreren van randovervloeiing met behulp van een externe camera*2. Bij deze taak moeten anders voor elke projector de helderheid, de kleur en het zwartniveau handmatig worden gekalibreerd. Registreer projectors uit de PT-RQ35K-serie en download Geometry Manager Pro met gratis vooraf geactiveerde upgradesets bij PASS.

*1 Registreer uw projector bij PASS om gratis Geometry Manager Pro-software voor pc te downloaden. Mac OS wordt niet ondersteund, *2 Compatibele camera's: Panasonic AW-HE70/AW-UE70 en Nikon D5200/D5300/D5500/D5600. Installatie van gratis software plug-in vereist voor de aansluiting van de camera. Ga naar PASS voor meer informatie.

Information Monitor

Om de installatie te vereenvoudigen en de werking te stroomlijnen, is de PT-RQ35K-serie voorzien van een Information Monitor in de buurt van het bedieningspaneel. Het goed zichtbare scherm biedt menunavigatie via pijltoetsen en is een handige manier om netwerkinstellingen zoals de Projector-ID te configureren zonder dat het OSD-menu hoeft te worden geprojecteerd. Tijdens het gebruik wordt de status van de projector geprojecteerd, inclusief temperatuur, runtime, foutcodes en informatie over het ingangssignaal.

Compatibel met ons assortiment 3-chip DLP™-projectorlenzen*

Gebruik optionele lenzen zowel voor Panasonic 3-chip DLP™-projectors in uw inventaris en de nieuwe projectors uit de PT-RQ35K-serie. Ons assortiment van 18 lenzen bestaat uit vaste en zoomlenzen die zich aanpassen aan locaties van elk formaat; een baanbrekende ET-D3LEF70 fisheye-lens voor koepelprojectie in planetaria; en de nieuwe ET-D3LEU100 ultra-short-throw-lens (0,370:1, WUXGA) en ET-D3LEW200 short-throw-zoomlens (0,645–0,850:1, WUXGA). Deze glazen lenzen produceren spectaculaire beelden van short-throw-afstanden met nul offset (waardoor de ruimte tussen de rand van het beeld en het montagevlak van de projector wordt geëlimineerd) en zijn ideaal voor themaparken, musea, muziekpodia en andere belevenisgerichte toepassingen. Beide hebben een aangedreven horizontale en verticale lensverschuiving met een groot bereik, terwijl de ET-D3LEW200 de flexibiliteit van de locatie vergroot met een aangedreven optische zoom.

* Exclusief speciale lenzen voor de PT-RQ50K.

Betoverende beeldkwaliteit

Rode en blauwe lasers voor diepe, nauwkeurige kleuren

Een combinatie van twee blauwe en een rode lasermodule breidt de kleurweergave uit tot 114%* van de PT-RQ32K met 91% DCI-dekking, waardoor het scherm met overvloedige kleuren wordt verzadigd en het publiek dieper in de wereld van de artiest wordt getrokken. Geoptimaliseerde blauwelasergolflengtes bereiken een meer uitgesproken blauw, terwijl de rode laser de rode expressie intensiveert voor een groter gevoel van realisme.

* In vergelijking met de PT-RQ32K volgens intern onderzoek.

Gradation Smoother vermindert banding [alleen PT-RQ35K]

De PT-RQ35K-serie is de eerste waarin de nieuwe Gradation Smoother-functie van Panasonic is opgenomen. Het vermindert de bandingruis in gradaties van gearceerde kleuren die duidelijk zichtbaar zijn in inhoud die niet de optimale kleurbitdiepte heeft. Operators kunnen drie niveaus* van beeldcorrectie selecteren die passen bij de ernst van het probleem, of de functie uitschakelen wanneer deze niet nodig is. Gradation Smoother is uw go-to oplossing wanneer banding duidelijk aanwezig is in de projectie, maar er geen tijd is om de inhoud opnieuw te bewerken.

* Bij levering van de projectors is Gradation Smoother ingesteld op de fabrieksinstelling van [2].

Flexibele zwart-niveau-aanpassing

De uniformiteit van de randovervloeiing op gebogen schermen is moeilijk te bereiken met op lijnen gebaseerde zwart-niveau-aanpassing van de randen. Kromme beeldranden resulteren in ongelijke blendbreedtes en een gebrek aan uniformiteit in overlappende gebieden wordt zichtbaar wanneer er donkere scènes worden geprojecteerd. De PT-RQ35K-serie heeft een nieuwe zwartniveaukalibratie waarmee zwarte randen kunnen worden aangepast aan de kromming van het scherm met behulp van maximaal 17 controlepunten op vrijwel dezelfde manier als bij onze Free Grid-functie. Aangrenzende beelden kunnen worden gematcht binnen een marge van 0,5 punten — ideaal voor 4K-videoprojectie — terwijl ook een groter bereik van de aanpassing in fijnere stappen mogelijk wordt gemaakt.

Quad Pixel Drive [alleen PT-RQ35K]

Quad Pixel Drive is een originele Panasonic-technologie die is gebaseerd op 1920 x 1200-pixel (WUXGA) DMD-chips. Hiermee wordt elke elke pixel snel verticaal en horizontaal verschoven om een beeld te produceren met een maximale fysieke resolutie van 3840 x 2400 pixels (4K/16:10). Quad Pixel Drive kan drie extra videoframes interpoleren om 240 Hz* video te maken uit een native 60 Hz bron, waarbij niets van de filmachtige gedetailleerdheid verloren gaat door bewegingsonscherpte, zelfs niet bij het volgen van snel bewegende actie of tijdens slow-panning opnames.

* De verversingsfrequentie varieert, afhankelijk van de verticale scanfrequentie. De maximale framerate voor 4K-videoprojectie is 60 Hz.

Stabiel ontwerp voor een betrouwbare werking

Dynamische digitale controle voor stabiele kleurprestaties

Hoewel rode lasers de kleurexpressie verhogen, is de succesvolle implementatie ervan lastig door de inherente gevoeligheid voor temperatuurschommelingen. Dynamic Digital Control lost het probleem op door de rode-laseruitvoer frame per frame te moduleren om een optimale RGB-balans te bereiken op basis van de kleurvereisten en de bedrijfstemperatuur, die wordt beheerd door een discreet koelsysteem. Met gegarandeerde stabiliteit zijn meerdere lasers vrij om ontzagwekkende kleuren te ontketenen met weelderige rode en zuivere blauwe kleuren die de kijker dichter bij de intentie van de artiest brengen.

Afgeschermde laserdrive met vinloze radiator

Hermetisch afgesloten DMD's, een afgeschermde laserdrive en afzonderlijke filterloze koelsystemen voor elke lichtbron worden versterkt met een nieuwe vinloze radiator die ongeveer 30% effectiever is dan eerdere ontwerpen. De projectors zijn uitvoerig getest, overtreffen de strengste richtlijnen voor stofbestendigheid van de industrie en worden in Japan gemaakt op basis van compromisloze kwaliteitsnormen. Verwacht 20.000 uur onderhoudsvrije projectie bij volle helderheid met een hoge kleuruniformiteit tot aan uw volgende verversingscyclus.

Back-up Input garandeert beeldweergave

Als de Backup Input-instelling is ingeschakeld en het bronapparaat is geconfigureerd voor uitvoer van een identiek signaal naar de primaire en secundaire ingangsaansluitingen van de projector, kan automatisch binnen slechts 0,3 seconde worden geschakeld tussen de signalen wanneer het primaire signaal wordt onderbroken of hersteld. De projectie valt niet weg bij het schakelen. Behoud de beeldweergave in situaties waarin de projectie niet mag worden onderbroken

Drive-engine met meerdere lasers met failover-redundantiecircuits

Meerdere lasermodules zijn uitgerust met de unieke Failover Circuitry van Panasonic. Als een enkele laserdiode uitvalt, worden alleen de diodes in de betreffende serie omzeild in plaats van alle diodes in de module, zoals het geval is bij sommige concurrerende laserprojectors. De projectie wordt ononderbroken voortgezet met onmerkbaar helderheidsverlies. Failover Circuitry voegt een extra zekerheidslaag toe in situaties waarin de beeldweergave behouden moet blijven.

 • Casestudy’s
 • Brochures
 • Coldplay - Case Study
  Coldplay - Case Study
  Hoe met door XL Video geleverde Panasonic-projectors een geavanceerde videoshow werd gemaakt voor de lancering van "Ghost Stories", het nieuwste album van Coldplay.
 • Het Forum van Augustus: virtuele reconstructie met Panasonic
  Het Forum van Augustus: virtuele reconstructie met Panasonic
  Een volledig unieke visuele ervaring binnen een van de archeologische sites in Rome, waarmee de grootsheid van een keizerlijk forum wordt gereconstrueerd met perfect gesynchroniseerde projecties van 33 Panasonic-projectors.
 • Lightpool - Casestudy projectiemapping
  Lightpool - Casestudy projectiemapping
  War Productions kiest 14 Panasonic 17.000 lumen-projectors voor een semipermanente digitalmappingshow bij Blackpool Tower.   
 • TOVEREN IN MOSKOU
  TOVEREN IN MOSKOU
  Panasonic projectoren worden gebruikt voor het grootste geprojecteerde beeld ter wereld op het Circle of Light-festival
 • Een spectaculaire kabukivoorstelling
  Een spectaculaire kabukivoorstelling
  Panasonic draagt bij aan het creëren van een van 's werelds grootste waterschermproducties in het Bellagio Hotel in Las Vegas
 • Projectie op Colosseum - casestudy - nl
  Projectie op Colosseum - casestudy - nl
  Panasonic-projectoren met hoge helderheid gebruikt bij de viering van 150 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Italië en Japan
 • De taptoe van Edinburgh
  De taptoe van Edinburgh
  The Projection Studio maakt gebruik van projectoren van Panasonic met hoge helderheid ter begeleiding van het wereldberoemde militaire spektakel 
 • World Nature Forum - casestudy - UNESCO
  World Nature Forum - casestudy - UNESCO
  De Zwitserse alpengletsjers schitteren dankzij de projectors en schermen van Panasonic. 
 • Laser laat evenementen in Londen schitteren
  Laser laat evenementen in Londen schitteren
  Church House Westminster kiest in beroemde Assembly Hall voor 4K
 • Elbphilharmonie - casestudy - nl
  Elbphilharmonie - casestudy - nl
  Spectaculaire inwijding van het nieuwe concertgebouw van Hamburg met 31.000-lumen laserprojectors van Panasonic  
 • Een kortere afstand op de marathon van Londen
  Een kortere afstand op de marathon van Londen
  Met ultra-short-throw-lenzen wordt projectie met hoge helderheid mogelijk opde marathon van Londen
 • Laser gaat de wereld rond met Drake
  Laser gaat de wereld rond met Drake
  PRG XL Video gebruikt PT-RZ31K, d3 en Blacktrax voor een van de highlights van de Boy Meets World Europe Tour van Drake
 • Buitenaardse projectie
  Buitenaardse projectie
  Panasonic-projectoren gebruikt voor 3D-mappingshow ter gelegenheid van opening van nieuw natuurkundegebouw van de Universiteit van Durham
 • Bright! vertrouwt op helderheid
  Bright! vertrouwt op helderheid
  Projectoren van Panasonic met hoge helderheid dragen bij aan het creëren van een grafische projectielichtshow voor de Europese Centrale Bank in Frankfurt
 • Praag verlicht tijdens het Signal Festival
  Praag verlicht tijdens het Signal Festival
  AV Media maakt gebruik van projectie van Panasonic projectie om kunstwerken tot leven te laten komen
 • Een magische reis door de sprookjeswereld van Hans Christian Andersen
  Een magische reis door de sprookjeswereld van Hans Christian Andersen
  Het stadhuis van Odense explodeerde tijdens de HC Andersen Festivals in een spectaculaire en magische 3D lichtshow die duizenden bezoekers de adem benam. Panasonic speelde een cruciale rol in het sprookje.
 • Electronics Meets Crafts op Fuori Salone in Milaan
  Electronics Meets Crafts op Fuori Salone in Milaan
  Expositie van Panasonic wint Milan Design Award voor Best Storytelling
 • Betoverende projectiemapping op ISE 2017
  Betoverende projectiemapping op ISE 2017
  Panasonic creëert samen met projectiemapping-specialisten een visueel spektakel in Amsterdam
 • RIBA creëert een technologische blauwdruk
  RIBA creëert een technologische blauwdruk
  Het Royal Institute of British Architects gebruikt technologie van Panasonic om unieke ruimtes voor evenementen te creëren.
 • Panasonic en NovaLine brengen André Hazes terug als hologram
  Panasonic en NovaLine brengen André Hazes terug als hologram
  Grote onthulling tijdens ‘Holland zingt Hazes’ met een 30K-laserprojectie op een scherm dat met het blote oog niet te zien is
 • Licht straalt opnieuw in Boekarest
  Licht straalt opnieuw in Boekarest
  Vlaggenschipprojector van Panasonic creëert projectiemapping op gevel Parlementspaleis in Boekarest
 • Projectiemapping maakt een spetterende indruk op FINA
  Projectiemapping maakt een spetterende indruk op FINA
  De Hongaarse leverancier van visuele technologie Visualpower maakt samen met projectiemappingexperts Maxin10sity en Bordos.ArtWorks met behulp van 50 Panasonic-projectoren met hoge helderheid een spectaculaire 3D-projectiemapping op de Burcht van Boeda tijdens de opening van de FINA Wereldkampioenschappen zwemsporten.
 • Fête des Lumières - Lyon 2017
  Fête des Lumières - Lyon 2017
  Het Fête des Lumières trekt ieder jaar miljoenen toeschouwers. Met behulp van Panasonic-projectoren produceerde Urbanscreen tijdens het evenement in december 2016 een indrukwekkende lichtshow op het Musée des Confluences.
 • Casestudy MICO
  Casestudy MICO
  Fiera Milano Congressi geeft MiCo een nieuw aanzien met 36 Panasonic-projectoren, waaronder 30 PT-RZ770 en 6 PT-DZ21K2 met een glasvezelverbinding die in het hele gebouw voor de beste kwaliteit zorgt.
 • Spetterende cultuur in Hull
  Spetterende cultuur in Hull
  QED gebruikt Panasonic-laserprojectoren met hoge helderheid voor een spectaculaire architectonische projectiemapping bij The Deep in Hull, die ook werd gebruikt als achtergrond voor de live tv-uitzending van de bekendmaking van de Britse Culturele Hoofdstad 2021.
 • Achter de schermen bij de mapping-show in Örebro
  Achter de schermen bij de mapping-show in Örebro
  Voor het derde jaar op rij verzorgt het theater van de provincie Örebro een show op de façade van het Örebro-theater om visuele kunst te laten zien die voor iedereen toegankelijk is.
 • AV-technologie vormt het verhaal in Media City Bergen
  AV-technologie vormt het verhaal in Media City Bergen
  Het installeren van Panasonic-technologie in heel Media City Bergen brengt een modern, technologisch geavanceerd mediacentrum tot stand.
 • Panasonic videomapping doet ’David Bowie Is’ tentoonstelling schitteren
  Panasonic videomapping doet ’David Bowie Is’ tentoonstelling schitteren
  Een interactieve reis vol met kunst en technologie tot stand brengen voor meer dan 130.000 bezoekers van een speciale tentoonstelling over Bowie
 • ZOO of Life: een indrukwekkende musical over liefde tussen mens en dier
  ZOO of Life: een indrukwekkende musical over liefde tussen mens en dier
 • De Stormruiter, een groots muziektheaterspektakel in WTC Expo in Leeuwarden
  De Stormruiter, een groots muziektheaterspektakel in WTC Expo in Leeuwarden
 • Laserprojectie draagt bij aan lesbeleving in Tilburg University
  Laserprojectie draagt bij aan lesbeleving in Tilburg University
 • Een symfonie van licht op de Royal Albert Hall.
  Een symfonie van licht op de Royal Albert Hall.
  Panasonic-projectoren werden gebruikt bij het vertellen van een buitengewoon visueel en muzikaal verhaal dat het einde van de Eerste Wereldoorlog honderd jaar geleden gedenkt tijdens de opening van de BBC Proms en het Edinburgh International Festival.
 • Japonismes 2018: Panasonic Business-projectoren helpen de Eiffeltoren te verlichten
  Japonismes 2018: Panasonic Business-projectoren helpen de Eiffeltoren te verlichten
  In september 2018 kreeg de Eiffeltoren Japanse kleuren in het kader van 'Japonismes 2018', de viering van de 160e verjaardag van de Frans-Japanse vriendschap. Panasonic stelde zijn projectoren met hoge helderheid beschikbaar om Motoko Ishii en Akari-Lisa Ishii een unieke lichtshow op de Eiffeltoren te laten creëren.
 • Projection Artwork kiest voor de helderste laserprojecters van Panasonic om de hoogste projectiemapping-show ooit neer te zetten.
  Projection Artwork kiest voor de helderste laserprojecters van Panasonic om de hoogste projectiemapping-show ooit neer te zetten.
  Panasonic heeft samen met Projection Artworks de grenzen van projectiemapping verlegd.
 • De grenzen van licht, ruimte en geluid verleggen voor het Lightpool-festival in Blackpool
  De grenzen van licht, ruimte en geluid verleggen voor het Lightpool-festival in Blackpool
  Panasonic-projectoren gebruikt voor projectiemapping in de Empress Ballroom tijdens de start van het Lightpool-festival 2018 in Blackpool
 • Panasonic-projectoren voor mapping van
  Panasonic-projectoren voor mapping van 'Into the Forest'
  Projectiemapping van gemeentehuis van Londense cultuurwijk Waltham Forest
 • Het CCD neemt Panasonic AV op in het evenementenaanbod
  Het CCD neemt Panasonic AV op in het evenementenaanbod
  Het Convention Centre Dublin (het CCD) biedt klanten een pakketoplossing die voldoet aan hun technische vereisten. Projectie en weergave van Panasonic staan centraal in het AV-aanbod.
 • Panasonic-projectoren aan boord van de Celebrity Edge
  Panasonic-projectoren aan boord van de Celebrity Edge
  VIDELIO HMS heeft het theater aan boord van de Celebrity Edge uitgerust met Panasonic-projectoren waarmee spectaculaire podiumontwerpen kunnen worden gecreëerd waar alle passagiers van kunnen genieten.
 • Panasonic verlicht het podium voor Bastille en The Human League.
  Panasonic verlicht het podium voor Bastille en The Human League.
  De PT-RZ21K- en PT-RZ31K-projectoren van Panasonic zijn geselecteerd voor de productie van de podiumcontent voor de Europese tournees van twee grote Britse bands, The Human League en Bastille.
 • Openbare bibliotheek van het jaar eist betrouwbaarheid van camera
  Openbare bibliotheek van het jaar eist betrouwbaarheid van camera's en projectoren
  De Oodi-bibliotheek in Helsinki, Finland is diverse keren onderscheiden voor zijn doelmatige en inspirerende uitstraling. Zo werd deze uitgeroepen tot "Openbare bibliotheek van het jaar", staat hij vermeld in de lijst van de "World's Greatest Places" van TIME Magazine en ontving de bibliotheek de AZ Award. Het feit dat er drie miljoen bezoekers werden verwelkomd gedurende het eerste jaar toont aan dat er in de nieuwe huiskamer van Helsinki genoeg te zien en te beleven valt. Oodi is meer dan een bibliotheek: het gebouw beschikt over studio's, montagekamers, ruimtes voor samenwerking en leeractiviteiten, en een bioscoop.
Marketing
Casestudy’s
Image Data
Operating Instructions
Brochures

Service and Support
 • Coldplay - Case Study
  Coldplay - Case Study
  Hoe met door XL Video geleverde Panasonic-projectors een geavanceerde videoshow werd gemaakt voor de lancering van "Ghost Stories", het nieuwste album van Coldplay.
  Wed, 12/11/2014 - 12:19
  Download pdf - 4.4 MB
  Het Forum van Augustus: virtuele reconstructie met Panasonic
  Het Forum van Augustus: virtuele reconstructie met Panasonic
  Een volledig unieke visuele ervaring binnen een van de archeologische sites in Rome, waarmee de grootsheid van een keizerlijk forum wordt gereconstrueerd met perfect gesynchroniseerde projecties van 33 Panasonic-projectors.
  Tue, 24/02/2015 - 12:31
  Download pdf - 7.07 MB
  Lightpool - Casestudy projectiemapping
  Lightpool - Casestudy projectiemapping
  War Productions kiest 14 Panasonic 17.000 lumen-projectors voor een semipermanente digitalmappingshow bij Blackpool Tower.   
  Tue, 12/01/2016 - 08:05
  Download pdf - 4.99 MB
  TOVEREN IN MOSKOU
  TOVEREN IN MOSKOU
  Panasonic projectoren worden gebruikt voor het grootste geprojecteerde beeld ter wereld op het Circle of Light-festival
  Mon, 14/03/2016 - 18:07
  Download pdf - 6.74 MB
  Een spectaculaire kabukivoorstelling
  Een spectaculaire kabukivoorstelling
  Panasonic draagt bij aan het creëren van een van 's werelds grootste waterschermproducties in het Bellagio Hotel in Las Vegas
  Fri, 27/05/2016 - 06:51
  Download pdf - 1.92 MB
   Projectie op Colosseum - casestudy - nl
  Projectie op Colosseum - casestudy - nl
  Panasonic-projectoren met hoge helderheid gebruikt bij de viering van 150 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Italië en Japan
  Wed, 15/06/2016 - 07:16
  Download pdf - 3.34 MB
  De taptoe van Edinburgh
  De taptoe van Edinburgh
  The Projection Studio maakt gebruik van projectoren van Panasonic met hoge helderheid ter begeleiding van het wereldberoemde militaire spektakel 
  Thu, 13/10/2016 - 06:05
  Download pdf - 9.53 MB
  World Nature Forum - casestudy - UNESCO
  World Nature Forum - casestudy - UNESCO
  De Zwitserse alpengletsjers schitteren dankzij de projectors en schermen van Panasonic. 
  Fri, 20/01/2017 - 12:12
  Download pdf - 48.1 MB
 • Laser laat evenementen in Londen schitteren
  Laser laat evenementen in Londen schitteren
  Church House Westminster kiest in beroemde Assembly Hall voor 4K
  Fri, 20/01/2017 - 12:32
  Download pdf - 3.7 MB
  Elbphilharmonie - casestudy - nl
  Elbphilharmonie - casestudy - nl
  Spectaculaire inwijding van het nieuwe concertgebouw van Hamburg met 31.000-lumen laserprojectors van Panasonic  
  Fri, 10/02/2017 - 07:55
  Download pdf - 5.84 MB
  Een kortere afstand op de marathon van Londen
  Een kortere afstand op de marathon van Londen
  Met ultra-short-throw-lenzen wordt projectie met hoge helderheid mogelijk opde marathon van Londen
  Thu, 18/05/2017 - 08:38
  Download pdf - 3.89 MB
  Laser gaat de wereld rond met Drake
  Laser gaat de wereld rond met Drake
  PRG XL Video gebruikt PT-RZ31K, d3 en Blacktrax voor een van de highlights van de Boy Meets World Europe Tour van Drake
  Thu, 18/05/2017 - 11:00
  Download pdf - 11.01 MB
  Buitenaardse projectie
  Buitenaardse projectie
  Panasonic-projectoren gebruikt voor 3D-mappingshow ter gelegenheid van opening van nieuw natuurkundegebouw van de Universiteit van Durham
  Thu, 18/05/2017 - 12:12
  Download pdf - 3.26 MB
  Bright! vertrouwt op helderheid
  Bright! vertrouwt op helderheid
  Projectoren van Panasonic met hoge helderheid dragen bij aan het creëren van een grafische projectielichtshow voor de Europese Centrale Bank in Frankfurt
  Fri, 19/05/2017 - 13:26
  Download pdf - 3.3 MB
  Praag verlicht tijdens het Signal Festival
  Praag verlicht tijdens het Signal Festival
  AV Media maakt gebruik van projectie van Panasonic projectie om kunstwerken tot leven te laten komen
  Fri, 19/05/2017 - 14:13
  Download pdf - 4.83 MB
  Een magische reis door de sprookjeswereld van Hans Christian Andersen
  Een magische reis door de sprookjeswereld van Hans Christian Andersen
  Het stadhuis van Odense explodeerde tijdens de HC Andersen Festivals in een spectaculaire en magische 3D lichtshow die duizenden bezoekers de adem benam. Panasonic speelde een cruciale rol in het sprookje.
  Fri, 19/05/2017 - 15:35
  Download pdf - 2.7 MB
 • Electronics Meets Crafts op Fuori Salone in Milaan
  Electronics Meets Crafts op Fuori Salone in Milaan
  Expositie van Panasonic wint Milan Design Award voor Best Storytelling
  Mon, 29/05/2017 - 10:12
  Download pdf - 3.96 MB
  Betoverende projectiemapping op ISE 2017
  Betoverende projectiemapping op ISE 2017
  Panasonic creëert samen met projectiemapping-specialisten een visueel spektakel in Amsterdam
  Mon, 29/05/2017 - 10:18
  Download pdf - 4.14 MB
  RIBA creëert een technologische blauwdruk
  RIBA creëert een technologische blauwdruk
  Het Royal Institute of British Architects gebruikt technologie van Panasonic om unieke ruimtes voor evenementen te creëren.
  Fri, 15/09/2017 - 18:49
  Download pdf - 5.58 MB
  Panasonic en NovaLine brengen André Hazes terug als hologram
  Panasonic en NovaLine brengen André Hazes terug als hologram
  Grote onthulling tijdens ‘Holland zingt Hazes’ met een 30K-laserprojectie op een scherm dat met het blote oog niet te zien is
  Wed, 22/11/2017 - 17:05
  Download pdf - 1.59 MB
  Licht straalt opnieuw in Boekarest
  Licht straalt opnieuw in Boekarest
  Vlaggenschipprojector van Panasonic creëert projectiemapping op gevel Parlementspaleis in Boekarest
  Mon, 27/11/2017 - 15:01
  Download pdf - 4.08 MB
  Projectiemapping maakt een spetterende indruk op FINA
  Projectiemapping maakt een spetterende indruk op FINA
  De Hongaarse leverancier van visuele technologie Visualpower maakt samen met projectiemappingexperts Maxin10sity en Bordos.ArtWorks met behulp van 50 Panasonic-projectoren met hoge helderheid een spectaculaire 3D-projectiemapping op de Burcht van Boeda tijdens de opening van de FINA Wereldkampioenschappen zwemsporten.
  Wed, 29/11/2017 - 07:51
  Download pdf - 8.77 MB
  Fête des Lumières - Lyon 2017
  Fête des Lumières - Lyon 2017
  Het Fête des Lumières trekt ieder jaar miljoenen toeschouwers. Met behulp van Panasonic-projectoren produceerde Urbanscreen tijdens het evenement in december 2016 een indrukwekkende lichtshow op het Musée des Confluences.
  Fri, 22/12/2017 - 08:45
  Download pdf - 9.95 MB
  Casestudy MICO
  Casestudy MICO
  Fiera Milano Congressi geeft MiCo een nieuw aanzien met 36 Panasonic-projectoren, waaronder 30 PT-RZ770 en 6 PT-DZ21K2 met een glasvezelverbinding die in het hele gebouw voor de beste kwaliteit zorgt.
  Fri, 26/01/2018 - 09:56
  Download pdf - 2.96 MB
 • Spetterende cultuur in Hull
  Spetterende cultuur in Hull
  QED gebruikt Panasonic-laserprojectoren met hoge helderheid voor een spectaculaire architectonische projectiemapping bij The Deep in Hull, die ook werd gebruikt als achtergrond voor de live tv-uitzending van de bekendmaking van de Britse Culturele Hoofdstad 2021.
  Wed, 28/02/2018 - 08:04
  Download pdf - 1.49 MB
  Achter de schermen bij de mapping-show in Örebro
  Achter de schermen bij de mapping-show in Örebro
  Voor het derde jaar op rij verzorgt het theater van de provincie Örebro een show op de façade van het Örebro-theater om visuele kunst te laten zien die voor iedereen toegankelijk is.
  Tue, 05/06/2018 - 14:23
  Download pdf - 1.03 MB
  AV-technologie vormt het verhaal in Media City Bergen
  AV-technologie vormt het verhaal in Media City Bergen
  Het installeren van Panasonic-technologie in heel Media City Bergen brengt een modern, technologisch geavanceerd mediacentrum tot stand.
  Fri, 07/09/2018 - 10:50
  Download pdf - 2.51 MB
  Panasonic videomapping doet ’David Bowie Is’ tentoonstelling schitteren
  Panasonic videomapping doet ’David Bowie Is’ tentoonstelling schitteren
  Een interactieve reis vol met kunst en technologie tot stand brengen voor meer dan 130.000 bezoekers van een speciale tentoonstelling over Bowie
  Mon, 24/09/2018 - 10:29
  Download pdf - 16.79 MB
  ZOO of Life: een indrukwekkende musical over liefde tussen mens en dier
  ZOO of Life: een indrukwekkende musical over liefde tussen mens en dier
  Wed, 26/09/2018 - 12:49
  Download pdf - 5.75 MB
  De Stormruiter, een groots muziektheaterspektakel in WTC Expo in Leeuwarden
  De Stormruiter, een groots muziektheaterspektakel in WTC Expo in Leeuwarden
  Thu, 11/10/2018 - 09:00
  Download pdf - 16.2 MB
  Laserprojectie draagt bij aan lesbeleving in Tilburg University
  Laserprojectie draagt bij aan lesbeleving in Tilburg University
  Fri, 12/10/2018 - 10:55
  Download pdf - 4.95 MB
  Een symfonie van licht op de Royal Albert Hall.
  Een symfonie van licht op de Royal Albert Hall.
  Panasonic-projectoren werden gebruikt bij het vertellen van een buitengewoon visueel en muzikaal verhaal dat het einde van de Eerste Wereldoorlog honderd jaar geleden gedenkt tijdens de opening van de BBC Proms en het Edinburgh International Festival.
  Sun, 18/11/2018 - 18:13
  Download pdf - 15.09 MB
 • Japonismes 2018: Panasonic Business-projectoren helpen de Eiffeltoren te verlichten
  Japonismes 2018: Panasonic Business-projectoren helpen de Eiffeltoren te verlichten
  In september 2018 kreeg de Eiffeltoren Japanse kleuren in het kader van 'Japonismes 2018', de viering van de 160e verjaardag van de Frans-Japanse vriendschap. Panasonic stelde zijn projectoren met hoge helderheid beschikbaar om Motoko Ishii en Akari-Lisa Ishii een unieke lichtshow op de Eiffeltoren te laten creëren.
  Wed, 28/11/2018 - 16:04
  Download pdf - 21.61 MB
  Projection Artwork kiest voor de helderste laserprojecters van Panasonic om de hoogste projectiemapping-show ooit neer te zetten.
  Projection Artwork kiest voor de helderste laserprojecters van Panasonic om de hoogste projectiemapping-show ooit neer te zetten.
  Panasonic heeft samen met Projection Artworks de grenzen van projectiemapping verlegd.
  Wed, 28/11/2018 - 16:55
  Download pdf - 18.8 MB
  De grenzen van licht, ruimte en geluid verleggen voor het Lightpool-festival in Blackpool
  De grenzen van licht, ruimte en geluid verleggen voor het Lightpool-festival in Blackpool
  Panasonic-projectoren gebruikt voor projectiemapping in de Empress Ballroom tijdens de start van het Lightpool-festival 2018 in Blackpool
  Thu, 21/03/2019 - 10:21
  Download pdf - 19.84 MB
  Panasonic-projectoren voor mapping van
  Panasonic-projectoren voor mapping van 'Into the Forest'
  Projectiemapping van gemeentehuis van Londense cultuurwijk Waltham Forest
  Thu, 18/04/2019 - 10:57
  Download pdf - 2.96 MB
  Het CCD neemt Panasonic AV op in het evenementenaanbod
  Het CCD neemt Panasonic AV op in het evenementenaanbod
  Het Convention Centre Dublin (het CCD) biedt klanten een pakketoplossing die voldoet aan hun technische vereisten. Projectie en weergave van Panasonic staan centraal in het AV-aanbod.
  Tue, 23/04/2019 - 09:57
  Download pdf - 2.84 MB
  Panasonic-projectoren aan boord van de Celebrity Edge
  Panasonic-projectoren aan boord van de Celebrity Edge
  VIDELIO HMS heeft het theater aan boord van de Celebrity Edge uitgerust met Panasonic-projectoren waarmee spectaculaire podiumontwerpen kunnen worden gecreëerd waar alle passagiers van kunnen genieten.
  Mon, 27/05/2019 - 13:23
  Download pdf - 2.89 MB
  Panasonic verlicht het podium voor Bastille en The Human League.
  Panasonic verlicht het podium voor Bastille en The Human League.
  De PT-RZ21K- en PT-RZ31K-projectoren van Panasonic zijn geselecteerd voor de productie van de podiumcontent voor de Europese tournees van twee grote Britse bands, The Human League en Bastille.
  Mon, 27/05/2019 - 13:59
  Download pdf - 7.64 MB
  Openbare bibliotheek van het jaar eist betrouwbaarheid van camera
  Openbare bibliotheek van het jaar eist betrouwbaarheid van camera's en projectoren
  De Oodi-bibliotheek in Helsinki, Finland is diverse keren onderscheiden voor zijn doelmatige en inspirerende uitstraling. Zo werd deze uitgeroepen tot "Openbare bibliotheek van het jaar", staat hij vermeld in de lijst van de "World's Greatest Places" van TIME Magazine en ontving de bibliotheek de AZ Award. Het feit dat er drie miljoen bezoekers werden verwelkomd gedurende het eerste jaar toont aan dat er in de nieuwe huiskamer van Helsinki genoeg te zien en te beleven valt. Oodi is meer dan een bibliotheek: het gebouw beschikt over studio's, montagekamers, ruimtes voor samenwerking en leeractiviteiten, en een bioscoop.
  Wed, 29/04/2020 - 18:21
  Download pdf - 2.78 MB
 • PT-RZ34K Operating Instruction (Dutch)
  PT-RZ34K Operating Instruction (Dutch)
  Operating Instruction: PT-RZ34K
  Thu, 07/01/2021 - 08:29
  Download pdf - 7.19 MB
  PT-RZ34K Operating Instruction (Latvian)
  PT-RZ34K Operating Instruction (Latvian)
  Operating Instruction: PT-RZ34K
  Thu, 07/01/2021 - 08:29
  Download pdf - 7.18 MB
 • Projectors Quick Reference Guide Europe
  Projectors Quick Reference Guide Europe
  European Projectors Quick Reference Guide
  Wed, 24/02/2021 - 07:31
  Download pdf - 4.39 MB

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

General service & downloads Contact technical support

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

General service & downloads Contact technical support

There are currently no key services available.

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

General service & downloads Contact technical support

There are currently no other services available.

Specifications

Projector type 3-Chip DLP™ projector
DLP™ Chip | Panel Size 24.4 mm (0.96 in) diagonal (16:10 aspect ratio)
DLP™ Chip | Display Method DLP™ chip x 3, DLP™ projection system
DLP™ chip | Number of Pixels 2,304,000 (1920 x 1200 pixels) x 3
Light Source Laser diodes (Blue LD, Red LD)
Light output 30,500 lm*1 /32,000 lm (Center)*2
Time until light output declines to 50 %*3 20,000 hours (NORMAL)
Resolution WUXGA (1920 x 1200 pixels)
Contrast Ratio*1 20,000:1 (Full On/Full Off, Dynamic Contrast [3])
Screen size [diagonal] 1.78–25.4 m (70–1,000 in), 1.78–15.24 m (70–600 in) with ET-D75LE8/ET-D3LET80, 3.05–15.24 m (120–600 in) with ET-D75LE95
Center-to-corner zone ratio*1 90 %
Lens Optional (no lens included with this model)
Lens shift*4 | Vertical(From the origin point of the lens mounter) ±55 % (+78 %, +68 % with ET-D75LE95, ±48 % with ET-D3LEW200, ±44 % with ET-D75LE6/ET-D3LEW60) (powered)
Lens shift*4 | Horizontal(From the origin point of the lens mounter) ±20 % (±15 % with ET-D75LE6/ET-D3LEW60/ET-D3LEW200, ±12 % with ET-D75LE95, +25 %, 0 % with ET-D3LEU100) (powered)
Keystone Correction Range Vertical: ±45 ° (± 40 ° with ET-D75LE10/ET-D3LEW10/ET-D75LE20/ET-D3LES20, ±28 ° with ET-D75LE6/ET-D3LEW60, ±22 ° with ET-D3LEW50, ±15 ° with ET-D3LEW200, ±8 ° with ET-D3LEU100, +5 ° with ET-D75LE95), Horizontal: ±40 ° (±15 ° with ET-D3LEW50/ET-D75LE6/ET-D3LEW60, ±5 ° with ET-D3LEU100/ET-D3LEW200, 0 ° with ET-D75LE95) When [VERTICAL KEYSTONE] and [HORIZONTAL KEYSTONE] are used simultaneously, correction cannot be made exceeding a total of 55 °.
Terminals | SDI In BNC x 1: 3G/HD-SDI input
Terminals | HDMI In HDMI x 1 (Deep Color, compatible with HDCP 2.2, 4K/60p signal input*5 )
Terminals | DVI-D In DVI-D 24-pin x 1 (DVI 1.0 compliant, compatible with HDCP) (Single-link only)
Terminals | MULTI PROJECTOR SYNC IN terminal/ 3D SYNC 1 IN/OUT terminal (dual purpose) BNC x 1
Terminals | MULTI PROJECTOR SYNC OUT terminal/ 3D SYNC 2 OUT terminal (dual purpose) BNC x 1
Terminals | Serial In D-sub 9-pin (female) x 1 for external control (RS-232C compliant)
Terminals | Serial Out D-sub 9-pin (male) x 1 for link control (RS-232C compliant)
Terminals | REMOTE 1 IN M3 stereo mini-jack x 1 for wired remote control
Terminals | REMOTE 1 OUT M3 stereo mini-jack x 1 for link control
Terminals | Remote 2 In D-sub 9-pin (female) x 1 for external control (parallel)
Terminals | DIGITAL LINK RJ-45 x 1 for network and DIGITAL LINK connection (HDBaseT™ compliant), 100Base-TX, compatible with Art-Net, PJLink™ (Class 2), Deep Color, HDCP 2.2, 4K/60p signal input*5
Terminals | LAN RJ-45 x 1 for network connection, PJLink™ (Class 2) compatible, 10Base-T/100Base-TX, Art-Net compatible
Terminals | USB USB connector (Type A) x 1 for optional Wireless Module (AJ-WM50 Series)/USB Memory Stick
Terminals | DC Out USB Type A x 2 (for power supply, DC 5 V total of 2 A)
Terminals | Expansion Slot SLOT (one terminal, vacant) for interface boards, SLOT NX compatible
Power Supply AC 200 V–240 V (Light output will decrease when using the projector with AC 100 V to AC 120 V)
Power Consumption 2,450 W (Standby: 13 W)
Operation noise*1 49 dB (Normal), 46 dB (Quiet)
Dimensions (W x H x D) Approx. 598 x 353 x 780 mm (23 17/32˝ x 13 29/32˝ x 30 23/32˝ ) (not including protruding parts)
Weight*6 68.6 kg (151.2 lbs)
Operating Environment Operating temperature: 0–45 °C (32–113 °F*7), operating humidity: 10–80 % (no condensation)
Applicable Software Logo Transfer Software, Multi Monitoring & Control Software, Early Warning Software, Smart Projector Control for iOS/Android™
Note *1 Measurement, measuring conditions, and method of notation all comply with ISO/IEC 21118: 2020 international standards. Value is average of all products when shipped. *2 Average light-output value of all shipped products measured at center of screen in NORMAL Mode. *3 Around this time, light output will have decreased by approximately 50 %. IEC62087: 2008 Broadcast contents, Normal Mode, Dynamic Contrast [3], under conditions with 35 °C (95 °F), 700 m (2,297 ft) above sea level, and 0.15 mg/m3 of particulate matter. Estimated time until light output decreases to 50 % will vary depending on environment. *4 Lens shift is not supported on the ET-D3LEW50. *5 4K signals are converted to WUXGA (1920 x 1200 pixels) only for the PT-RZ34K. *6 Average value. May differ depending on the actual unit. *7 When optional AJ-WM50 wireless module is attached, operating temperature range becomes 0–40 °C (32–104 °F). The operating environment temperature should be between 0 °C (32 °F) and 40 °C (104 °F) if the projector is used at an altitude between 1,400 m (4,593 ft) and 4,200 m (13,780 ft).