Phone number:
Phone number:
Current language: Nederlands
Solid Shine laserprojector uit 30.000-lumenklasse
PT-RZ31 DISCONTINUED
Verbluffende beeldkwaliteit in een compacte behuizing, ontworpen voor toepassing bij grote evenementen. Onderhoudsvrije 3-chip DLP-projector met laserlichtbron, 31.000 lumen (midden) en WUXGA.
Main product image
Belangrijkste functies

3-chip DLP-laserprojector, 31.000 lumen (midden), WUXGA

Laserprojectie zonder lampen en stofbestendig vloeistofkoelsysteem voor 20.000 uur onderhoudsvrije werking

Hoge beeldsnelheid van 120 Hz voor uitstekende en scherpe bewegende beelden

Contrastverhouding van 20.000:1

Geometric Manager Pro, kleuraanpassing en randovervloeiing
  PT-RQ32 PT-RZ31 PT-RS30
Helderheid

27.000 lm (midden) /

26.000 lm

31.000 lm (midden) /

30.000 lm

31.000 lm (midden) /

30.000 lm

Resolutie 4K

WUXGA (1920 x 1200)

SXGA+ (1400 x 1050)

Contrast 20.000:1 20,000:1 20,000:1

 

 • Helderdere en nog indrukwekkendere visuele ervaringen
 • Uiterst duurzaam voor continu gebruik
 • Uitzonderlijke beeldkwaliteit
 • Flexibele opstelling

De PT-RZ31K-serie combineert 3-chip DLP met de eigen SOLID SHINE-lasertechnologie van Panasonic voor helderdere en indrukwekkende visuele ervaringen. Deze projector is ontworpen voor eenvoudige en flexibele installatie ter plaatse en heeft vele geavanceerde functies die lagere totale gebruikskosten mogelijk maken. De beeldkwaliteit in toepassingen voor grote locaties is schitterend.

 

UITERST DUURZAAM VOOR CONTINU GEBRUIK

Stofbestendig voor ultieme duurzaamheid

Dankzij de combinatie van hermetisch afgesloten lasermodules, een Eco-filter met lange levensduur en een nieuw luchtinlaatsysteem behoudt de PT-RZ31K zijn beeldkwaliteit ook op locaties waar de projector bloot staat aan veel stof. De SOLID SHINE-laserproducten van Panasonic gaan verder dan de strenge eisen voor stofbestendigheid waarbij stabiel gebruik in stoffige omgevingen met 0,150 mg stofdeeltjes per kubieke meter[1] is gegarandeerd.

24/7 betrouwbare werking

Met de dual-drive optische laser-engine worden laserdioden in twee afzonderlijke lichtbronnen gegroepeerd. Dit betekent dat de projectie ononderbroken kan doorgaan, zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat een lichtbron het laat afweten - ideaal voor bedrijfskritieke toepassingen en belangrijke evenementen. Tevens helpt dit het afnemen van de helderheid en kleurkwaliteit tegen te gaan gedurende de 20.000 uur onderhoudsvrije levensduur.

 

*1 Stofbestendigheidstests worden uitgevoerd om effectieve werking te bevestigen bij omstandigheden met 0,15 mg/m3 stofdeeltjes (op basis van tests door de American Society of Heating, Refrigerating, and Air-Conditioning Engineers (ASHRAE) en de Japan Building Maintenance Association). Metingen worden uitgevoerd met behulp van versnellingstests.

Geavanceerd vloeistofkoelsysteem zorgt voor stabiele werking

Een uniek vloeistofkoelsysteem onderdrukt temperatuurstijgingen door de laser-engine te beschermen en de lichtbronmodules bij hoge temperaturen te koelen. Hierdoor is niet alleen stabiel en continu gebruik gegarandeerd bij langer gebruik, maar is er ook geen storend en variabel geluid van een ventilator.

Ononderbroken dekking met back-up ingangsinstelling

Een automatische back-up ingangsinstelling zorgt voor ononderbroken beeldweergave in ruimtes zoals controlekamers en biedt extra zekerheid tijdens evenementen waarbij projecties niet onderbroken mogen worden.

BEELDEN DIE LEVENSECHTE ERVARINGEN REPRODUCEREN

Beleef levensechte beelden met Detail Clarity Processor 5

Het nieuwe circuit analyseert beelden frame voor frame zodat gebieden met kleine details en structuren duidelijker worden. Met een speciaal ontwikkeld algoritme wordt informatie naar boven gehaald uit vier frequentiebandbreedtes, van superhoog tot laag, om randen te verscherpen, contouren te corrigeren en pieptonen te reduceren. Zo worden zelfs de meest verfijnde details in 4K+-beelden verder verbeterd.

Dynamische contrastverhouding van 20.000:1

Met digitaal bestuurde modulaties voor het per frame koppelen van scènes bereikt u een hogere contrastverhouding bij een lager energieverbruik. Diepzwart en helderwit worden met een uitstekende diepte en dimensie geprojecteerd en zelfs bij frequente wisselingen tussen heldere en donkere scènes wordt de contrastverhouding van 20.000:1 behaald.

Volledig geoptimaliseerde mapping en daglichtprojectie

System Daylight View 3, de ongeëvenaarde optimalisatietechnologie van Panasonic voor daglichtprojectie,

voorkomt dat beelden flets worden bij helder licht en vergroot de impact bij toepassingen voor mapping en meerdere projectors. Met behulp van sensorinformatie wordt de scherpte aangepast, worden gammacurven gemanipuleerd en worden kleuren gecorrigeerd.

Functie voor verminderde bewegingsvervaging

Beelden van maximaal 120 Hz*1 kunnen worden weergegeven met simultane Dual-link 3G-SDI- DVI-D- en HDMI-ingangssignalen. Dankzij de Real Motion-processor van Panasonic zijn snel bewegende beelden door een verbeterde focus en soepelere overgangen beter zichtbaar.

 

AANPASBARE CONFIGURATIE EN DYNAMISCHE FUNCTIONALITEIT

Flexibele projectie onder iedere hoek

De SOLID SHINE-lasertechnologie zorgt ervoor dat de projector in 360 graden en in iedere richting geïnstalleerd kan worden. Door de gemotoriseerde lensverschuiving en een ruim assortiment aan optionele lenzen kan de projector op iedere gewenste manier en zonder verstoring van de beelden geplaatst worden, in tijdelijke of permanente toepassingen.

Contrast Sync- en Shutter-functies

Contrastregeling en sluitertiming worden gesynchroniseerd voor configuraties met meerdere schermen, zodat de beeldkwaliteit op alle schermen consistent is. Ondertussen synchroniseert de functie Sluitersynchronisatie de aan/uit-timing van de sluiter van alle projectors in het netwerk.

Geavanceerde software voor beeldaanpassing

Geometry Manager Pro is gratis software die geavanceerdere functies voor beeldaanpassing biedt en opstellingen met meerdere schermen vergemakkelijkt. Een optionele ET-UK20-upgradekit met Geometry Manager Pro-software ondersteunt kleurovereenkomst en randovervloeiing voor meerdere projectoropstellingen. De flexibele en complexe geometrische aanpassingsmogelijkheden zijn geschikt voor een breed scala aan schermvormen.

Early Warning-software ET-SWA100-serie (optioneel)

Early Warning-software bewaakt de status van projectors en displays die verbinding met internet hebben. Bovendien wordt de operator gewaarschuwd als er problemen worden gedetecteerd of voorspeld. Hierdoor neemt de downtime af en is er sprake van een stabiel en constant gebruik.

Algemene lenzen voor Panasonic 3-chip DLP™-projectors

Panasonic 3-chip DLP™-projectors hebben verschillende algemene, optionele lenzen, waaronder een ultra-short-throw-lens en zoomlens voor lange projectie-afstanden, zodat u lenzen kunt wisselen en vervangen op basis van de locatie. Dit verlaagt de total cost of ownership voor evenementenbedrijven die grote projectors nodig hebben.

 

*1 De verversingsfrequentie varieert, afhankelijk van de verticale scanfrequentie.

LAAT MEER ZIEN

Sectors

Click an icon to find out more about the sectors this product is used in.

Education
Education Sector Icon
Services
Services
Media Entertainment & Events
Media & Events

Technologie

Click an icon to find out more about the technology used

DIGITAL LINK Logo Official JPEG 247 Operation Logo PNG SOLID SHINE Laser Logo JPEG 3D Full HD Logo JPEG  Geo Pro Logo JPEG 360 Degree Free Installation Logo JPEG (EU) Solid Shine Laser Warranty

Awards

Click an icon to find out more about the awards we have won

Pipa Award 2017 VSS
 • Videos
 • Images
 • Casestudy’s
 • Whitepapers
 • Brochures
 • Elbphilharmonie - casestudy - nl
  Elbphilharmonie - casestudy - nl
  Spectaculaire inwijding van het nieuwe concertgebouw van Hamburg met 31.000-lumen laserprojectors van Panasonic  
 • Laser gaat de wereld rond met Drake
  Laser gaat de wereld rond met Drake
  PRG XL Video gebruikt PT-RZ31K, d3 en Blacktrax voor een van de highlights van de Boy Meets World Europe Tour van Drake
 • Panasonic en NovaLine brengen André Hazes terug als hologram
  Panasonic en NovaLine brengen André Hazes terug als hologram
  Grote onthulling tijdens ‘Holland zingt Hazes’ met een 30K-laserprojectie op een scherm dat met het blote oog niet te zien is
 • Projectiemapping maakt een spetterende indruk op FINA
  Projectiemapping maakt een spetterende indruk op FINA
  De Hongaarse leverancier van visuele technologie Visualpower maakt samen met projectiemappingexperts Maxin10sity en Bordos.ArtWorks met behulp van 50 Panasonic-projectoren met hoge helderheid een spectaculaire 3D-projectiemapping op de Burcht van Boeda tijdens de opening van de FINA Wereldkampioenschappen zwemsporten.
 • Fête des Lumières - Lyon 2017
  Fête des Lumières - Lyon 2017
  Het Fête des Lumières trekt ieder jaar miljoenen toeschouwers. Met behulp van Panasonic-projectoren produceerde Urbanscreen tijdens het evenement in december 2016 een indrukwekkende lichtshow op het Musée des Confluences.
 • Spetterende cultuur in Hull
  Spetterende cultuur in Hull
  QED gebruikt Panasonic-laserprojectoren met hoge helderheid voor een spectaculaire architectonische projectiemapping bij The Deep in Hull, die ook werd gebruikt als achtergrond voor de live tv-uitzending van de bekendmaking van de Britse Culturele Hoofdstad 2021.
 • Bestemmingsprojectie op de Luchthaven van Bergen
  Bestemmingsprojectie op de Luchthaven van Bergen
  Avinor, eigenaar van de Luchthaven van Bergen, stelt Stagelab en Bright Norway aan om twee projecties te maken in de nieuw aangelegde terminal
 • AV-technologie vormt het verhaal in Media City Bergen
  AV-technologie vormt het verhaal in Media City Bergen
  Het installeren van Panasonic-technologie in heel Media City Bergen brengt een modern, technologisch geavanceerd mediacentrum tot stand.
 • ZOO of Life: een indrukwekkende musical over liefde tussen mens en dier
  ZOO of Life: een indrukwekkende musical over liefde tussen mens en dier
 • De Stormruiter, een groots muziektheaterspektakel in WTC Expo in Leeuwarden
  De Stormruiter, een groots muziektheaterspektakel in WTC Expo in Leeuwarden
 • Een symfonie van licht op de Royal Albert Hall.
  Een symfonie van licht op de Royal Albert Hall.
  Panasonic-projectoren werden gebruikt bij het vertellen van een buitengewoon visueel en muzikaal verhaal dat het einde van de Eerste Wereldoorlog honderd jaar geleden gedenkt tijdens de opening van de BBC Proms en het Edinburgh International Festival.
 • Projection Artwork kiest voor de helderste laserprojecters van Panasonic om de hoogste projectiemapping-show ooit neer te zetten.
  Projection Artwork kiest voor de helderste laserprojecters van Panasonic om de hoogste projectiemapping-show ooit neer te zetten.
  Panasonic heeft samen met Projection Artworks de grenzen van projectiemapping verlegd.
 • De grenzen van licht, ruimte en geluid verleggen voor het Lightpool-festival in Blackpool
  De grenzen van licht, ruimte en geluid verleggen voor het Lightpool-festival in Blackpool
  Panasonic-projectoren gebruikt voor projectiemapping in de Empress Ballroom tijdens de start van het Lightpool-festival 2018 in Blackpool
 • Panasonic-projectoren voor mapping van
  Panasonic-projectoren voor mapping van 'Into the Forest'
  Projectiemapping van gemeentehuis van Londense cultuurwijk Waltham Forest
 • Panasonic verlicht het podium voor Bastille en The Human League.
  Panasonic verlicht het podium voor Bastille en The Human League.
  De PT-RZ21K- en PT-RZ31K-projectoren van Panasonic zijn geselecteerd voor de productie van de podiumcontent voor de Europese tournees van twee grote Britse bands, The Human League en Bastille.
 • Openbare bibliotheek van het jaar eist betrouwbaarheid van camera
  Openbare bibliotheek van het jaar eist betrouwbaarheid van camera's en projectoren
  De Oodi-bibliotheek in Helsinki, Finland is diverse keren onderscheiden voor zijn doelmatige en inspirerende uitstraling. Zo werd deze uitgeroepen tot "Openbare bibliotheek van het jaar", staat hij vermeld in de lijst van de "World's Greatest Places" van TIME Magazine en ontving de bibliotheek de AZ Award. Het feit dat er drie miljoen bezoekers werden verwelkomd gedurende het eerste jaar toont aan dat er in de nieuwe huiskamer van Helsinki genoeg te zien en te beleven valt. Oodi is meer dan een bibliotheek: het gebouw beschikt over studio's, montagekamers, ruimtes voor samenwerking en leeractiviteiten, en een bioscoop.
 • PT-RZ31K Series Catalog PDF (English)
  Catalog PDF: RZ31K/RS30K (English)
 • DLP System SOLID SHINE Projector Lineup Catalog PDF (English)
  Lineup / Solution: SOLID SHINE Projector Lineup Catalog PDF (English)
 • ET-CUK10/CUK10P Catalog PDF (English)
  Catalog PDF: ET-CUK10/CUK10P
Marketing
Casestudy’s
Brochures
White Paper
Marketing Videos
Product
Spec Files
Image Data
Technical
Operating Instructions
Installation Manuals

Service and Support
 • Elbphilharmonie - casestudy - nl
  Elbphilharmonie - casestudy - nl
  Spectaculaire inwijding van het nieuwe concertgebouw van Hamburg met 31.000-lumen laserprojectors van Panasonic  
  Fri, 10/02/2017 - 07:55
  Download pdf - 5.84 MB
  Laser gaat de wereld rond met Drake
  Laser gaat de wereld rond met Drake
  PRG XL Video gebruikt PT-RZ31K, d3 en Blacktrax voor een van de highlights van de Boy Meets World Europe Tour van Drake
  Thu, 18/05/2017 - 11:00
  Download pdf - 11.01 MB
  Panasonic en NovaLine brengen André Hazes terug als hologram
  Panasonic en NovaLine brengen André Hazes terug als hologram
  Grote onthulling tijdens ‘Holland zingt Hazes’ met een 30K-laserprojectie op een scherm dat met het blote oog niet te zien is
  Wed, 22/11/2017 - 17:05
  Download pdf - 1.59 MB
  Projectiemapping maakt een spetterende indruk op FINA
  Projectiemapping maakt een spetterende indruk op FINA
  De Hongaarse leverancier van visuele technologie Visualpower maakt samen met projectiemappingexperts Maxin10sity en Bordos.ArtWorks met behulp van 50 Panasonic-projectoren met hoge helderheid een spectaculaire 3D-projectiemapping op de Burcht van Boeda tijdens de opening van de FINA Wereldkampioenschappen zwemsporten.
  Wed, 29/11/2017 - 07:51
  Download pdf - 8.77 MB
  Fête des Lumières - Lyon 2017
  Fête des Lumières - Lyon 2017
  Het Fête des Lumières trekt ieder jaar miljoenen toeschouwers. Met behulp van Panasonic-projectoren produceerde Urbanscreen tijdens het evenement in december 2016 een indrukwekkende lichtshow op het Musée des Confluences.
  Fri, 22/12/2017 - 08:45
  Download pdf - 9.95 MB
  Spetterende cultuur in Hull
  Spetterende cultuur in Hull
  QED gebruikt Panasonic-laserprojectoren met hoge helderheid voor een spectaculaire architectonische projectiemapping bij The Deep in Hull, die ook werd gebruikt als achtergrond voor de live tv-uitzending van de bekendmaking van de Britse Culturele Hoofdstad 2021.
  Wed, 28/02/2018 - 08:04
  Download pdf - 1.49 MB
  Bestemmingsprojectie op de Luchthaven van Bergen
  Bestemmingsprojectie op de Luchthaven van Bergen
  Avinor, eigenaar van de Luchthaven van Bergen, stelt Stagelab en Bright Norway aan om twee projecties te maken in de nieuw aangelegde terminal
  Tue, 14/08/2018 - 09:25
  Download pdf - 1.89 MB
  AV-technologie vormt het verhaal in Media City Bergen
  AV-technologie vormt het verhaal in Media City Bergen
  Het installeren van Panasonic-technologie in heel Media City Bergen brengt een modern, technologisch geavanceerd mediacentrum tot stand.
  Fri, 07/09/2018 - 10:50
  Download pdf - 2.46 MB
 • ZOO of Life: een indrukwekkende musical over liefde tussen mens en dier
  ZOO of Life: een indrukwekkende musical over liefde tussen mens en dier
  Wed, 26/09/2018 - 12:49
  Download pdf - 5.75 MB
  De Stormruiter, een groots muziektheaterspektakel in WTC Expo in Leeuwarden
  De Stormruiter, een groots muziektheaterspektakel in WTC Expo in Leeuwarden
  Thu, 11/10/2018 - 09:00
  Download pdf - 16.2 MB
  Een symfonie van licht op de Royal Albert Hall.
  Een symfonie van licht op de Royal Albert Hall.
  Panasonic-projectoren werden gebruikt bij het vertellen van een buitengewoon visueel en muzikaal verhaal dat het einde van de Eerste Wereldoorlog honderd jaar geleden gedenkt tijdens de opening van de BBC Proms en het Edinburgh International Festival.
  Sun, 18/11/2018 - 18:13
  Download pdf - 15.09 MB
  Projection Artwork kiest voor de helderste laserprojecters van Panasonic om de hoogste projectiemapping-show ooit neer te zetten.
  Projection Artwork kiest voor de helderste laserprojecters van Panasonic om de hoogste projectiemapping-show ooit neer te zetten.
  Panasonic heeft samen met Projection Artworks de grenzen van projectiemapping verlegd.
  Wed, 28/11/2018 - 16:55
  Download pdf - 18.8 MB
  De grenzen van licht, ruimte en geluid verleggen voor het Lightpool-festival in Blackpool
  De grenzen van licht, ruimte en geluid verleggen voor het Lightpool-festival in Blackpool
  Panasonic-projectoren gebruikt voor projectiemapping in de Empress Ballroom tijdens de start van het Lightpool-festival 2018 in Blackpool
  Thu, 21/03/2019 - 10:21
  Download pdf - 19.84 MB
  Panasonic-projectoren voor mapping van
  Panasonic-projectoren voor mapping van 'Into the Forest'
  Projectiemapping van gemeentehuis van Londense cultuurwijk Waltham Forest
  Thu, 18/04/2019 - 10:57
  Download pdf - 2.96 MB
  Panasonic verlicht het podium voor Bastille en The Human League.
  Panasonic verlicht het podium voor Bastille en The Human League.
  De PT-RZ21K- en PT-RZ31K-projectoren van Panasonic zijn geselecteerd voor de productie van de podiumcontent voor de Europese tournees van twee grote Britse bands, The Human League en Bastille.
  Mon, 27/05/2019 - 13:59
  Download pdf - 7.64 MB
  Openbare bibliotheek van het jaar eist betrouwbaarheid van camera
  Openbare bibliotheek van het jaar eist betrouwbaarheid van camera's en projectoren
  De Oodi-bibliotheek in Helsinki, Finland is diverse keren onderscheiden voor zijn doelmatige en inspirerende uitstraling. Zo werd deze uitgeroepen tot "Openbare bibliotheek van het jaar", staat hij vermeld in de lijst van de "World's Greatest Places" van TIME Magazine en ontving de bibliotheek de AZ Award. Het feit dat er drie miljoen bezoekers werden verwelkomd gedurende het eerste jaar toont aan dat er in de nieuwe huiskamer van Helsinki genoeg te zien en te beleven valt. Oodi is meer dan een bibliotheek: het gebouw beschikt over studio's, montagekamers, ruimtes voor samenwerking en leeractiviteiten, en een bioscoop.
  Wed, 29/04/2020 - 18:21
  Download pdf - 2.78 MB
 • PT-RZ31K Series Catalog PDF (English)
  PT-RZ31K Series Catalog PDF (English)
  Catalog PDF: RZ31K/RS30K (English)
  Tue, 20/03/2018 - 08:09
  Download pdf - 2.8 MB
  DLP System SOLID SHINE Projector Lineup Catalog PDF (English)
  DLP System SOLID SHINE Projector Lineup Catalog PDF (English)
  Lineup / Solution: SOLID SHINE Projector Lineup Catalog PDF (English)
  Tue, 03/04/2018 - 13:58
  Download pdf - 6.5 MB
  ET-CUK10/CUK10P Catalog PDF (English)
  ET-CUK10/CUK10P Catalog PDF (English)
  Catalog PDF: ET-CUK10/CUK10P
  Mon, 08/10/2018 - 10:54
  Download pdf - 2.21 MB
 • Elbphilharmonie Video case study
  Elbphilharmonie Video case study
  Wed, 28/03/2018 - 10:48
  View video
  Elbphilharmonie behind the scene video case study
  Elbphilharmonie behind the scene video case study
  Wed, 28/03/2018 - 11:35
  View video
  FINA Budapest 2017 case study
  FINA Budapest 2017 case study
  Wed, 28/03/2018 - 11:38
  View video
  Panasonic paints Michelangelo with light
  Panasonic paints Michelangelo with light
  Panasonic paints Michelangelo with light
  Fri, 27/07/2018 - 14:40
  View video
 • PT-RZ31K Series Operating Instruction (English)
  PT-RZ31K Series Operating Instruction (English)
  Operating Instruction: RZ31K/RS30K (English)
  Tue, 20/03/2018 - 08:09
  Download pdf - 25.59 MB
  PT-RZ31K Series Operating Instruction (Latvian)
  PT-RZ31K Series Operating Instruction (Latvian)
  Operating Instruction: RZ31K/RS30K (Latvian)
  Tue, 20/03/2018 - 08:09
  Download pdf - 4.46 MB
  PT-RZ31K Series Operating Instruction (Dutch)
  PT-RZ31K Series Operating Instruction (Dutch)
  Operating Instruction: RZ31K/RS30K (Dutch)
  Tue, 20/03/2018 - 08:09
  Download pdf - 4.45 MB
  ET-SFR330 Operating Instructions (English)
  ET-SFR330 Operating Instructions (English)
  Operating Instructions: RQ32K/RZ31K/RS30K/RQ13K/RZ12K/RS11K (English)
  Tue, 03/04/2018 - 13:57
  Download pdf - 2.72 MB
  ET-EMF330 Operating Instructions (English)
  ET-EMF330 Operating Instructions (English)
  Operating Instructions: RQ32K/RZ31K/RS30K/RQ13K/RZ12K/RS11K (English)
  Tue, 03/04/2018 - 14:03
  Download pdf - 1.67 MB
  ET-D75LE95 Operating Instructions (English)
  ET-D75LE95 Operating Instructions (English)
  Operating Instructions: ET-D75LE95 (English)
  Tue, 03/04/2018 - 14:16
  Download pdf - 4.03 MB
  ET-EMFU330 Operating Instructions (English)
  ET-EMFU330 Operating Instructions (English)
  Operating Instructions: RQ32K/RZ31K/RS30K (English)
  Tue, 20/03/2018 - 08:09
  Download pdf - 2.64 MB
  Geometry Manager Pro (Including ET-CUK10 / ET-UK20) (English)
  Geometry Manager Pro (Including ET-CUK10 / ET-UK20) (English)
  Operating Instructions: Geometry Manager Pro (English)
  Wed, 28/02/2018 - 15:01
  Download pdf - 10.86 MB
 • ET-D75LE95 Operating Instructions (Appendix) (English, French)
  ET-D75LE95 Operating Instructions (Appendix) (English, French)
  Operating Instructions: ET-D75LE95 (English, French)
  Tue, 03/04/2018 - 14:15
  Download pdf - 1.38 MB
  ET-CUK10 Operating Instructions (English, Japanese)
  ET-CUK10 Operating Instructions (English, Japanese)
  Operating Instructions: CUK10 (English, Japanese)
  Mon, 05/03/2018 - 09:01
  Download pdf - 976.59 KB
  ET-CUK10/CUK10P Operating Instructions (English, Japanese)
  ET-CUK10/CUK10P Operating Instructions (English, Japanese)
  Operating Instructions: CUK10/CUK10P (English, Japanese)
  Tue, 03/04/2018 - 14:15
  Download pdf - 1 MB
  ET-D75MKS10 Operating Instructions (English)
  ET-D75MKS10 Operating Instructions (English)
  Operating Instructions: PT-RQ32K/RZ31K/RS30K/RZ21K/RS20K/D75LE6/D75LE8/D75LE10/D75LE20/D75LE30/D75LE40 (English)
  Wed, 28/02/2018 - 15:01
  Download pdf - 2.46 MB
  ET-D3LEF70 Operating Instructions (English)
  ET-D3LEF70 Operating Instructions (English)
  Operating Instructions: ET-D3LEF70 (English)
  Mon, 12/02/2018 - 23:13
  Download pdf - 3.55 MB
  ET-D3LEW60/D3LES20/D3LET80/D3LEW50 Operating Instructions (English)
  ET-D3LEW60/D3LES20/D3LET80/D3LEW50 Operating Instructions (English)
  Operating Instructions: ET-D3LEW60/D3LES20/D3LET80/D3LEW50 (English)
  Mon, 12/02/2018 - 23:16
  Download pdf - 5.38 MB
  ET-D3LEW60/D3LES20/D3LET80/D3LEW50 Operating Instructions Appendix (English/French/Japanese)
  ET-D3LEW60/D3LES20/D3LET80/D3LEW50 Operating Instructions Appendix (English/French/Japanese)
  Operating Instructions Appendix : ET-D3LEW60/D3LES20/D3LET80/D3LEW50 (English/French/Japanese)
  Mon, 12/02/2018 - 23:19
  Download pdf - 1.5 MB
  ET-D3LEW10 Operating Instructions (English)
  ET-D3LEW10 Operating Instructions (English)
  Operating Instructions: D3LEW10 (English)
  Wed, 06/06/2018 - 10:58
  Download pdf - 4.45 MB
 • PT-RZ31K Series Operating Instructions (English)
  PT-RZ31K Series Operating Instructions (English)
  Operating Instructions: RZ31K/RS30K (English)
  Tue, 04/09/2018 - 14:04
  Download pdf - 25.59 MB
  ET-UK20 Operating Instructions (English)
  ET-UK20 Operating Instructions (English)
  Operating Instructions: UK20
  Tue, 04/09/2018 - 13:39
  Download pdf - 706.1 KB
  ET-D3LEW10/D3LET30/D3LET40 Operating Instructions (English)
  ET-D3LEW10/D3LET30/D3LET40 Operating Instructions (English)
  Operating Instructions: ET-D3LEW10/D3LET30/D3LET40(English)
  Thu, 20/09/2018 - 15:27
  Download pdf - 3.24 MB
 • Geometry Manager Pro (Including ET-CUK10 / ET-UK20) (English)
  Geometry Manager Pro (Including ET-CUK10 / ET-UK20) (English)
  Operating Instructions: Geometry Manager Pro (English)
  Wed, 28/02/2018 - 15:01
  Download pdf - 10.86 MB
  ET-D75LE50 Installation Instructions (English)
  ET-D75LE50 Installation Instructions (English)
  Installation Instructions: ET-D75LE50 (English)
  Tue, 03/04/2018 - 14:12
  Download pdf - 942.47 KB

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

General service & downloads Contact technical support

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

General service & downloads Contact technical support

There are currently no key services available.

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

General service & downloads Contact technical support

There are currently no other services available.

Brightness 30,000 lm/31,000 lm (Center)
Technology 3-Chip DLP Laser
Resolution 1920 x1200 pixels (Input signals that exceed this resolution will be converted to 1920 x1200 pixels.)
Brightness*1 Varies depending on operation mode setting. 30,000 lm*2*4/31,000 lm*3*4 (Center) (HIGH) 25,000 lm*2*4/26,000 lm*3*4 (Center) (NORMAL) 12,000 lm at constant luminance (LONG LIFE 1) 10,000 lm at constant luminance (LONG LIFE 2) 8,000 lm at constant luminance (LONG LIFE 3)
DLP™ Chip | Panel Size 24.4 mm (0.96 inches) diagonal (16:10 aspect ratio)
DLP™ Chip | Display Method DLP™chip x 3 (R, G, B), DLP™projection system
DLP™ Chip | Pixels 2,304,000 (1920 x1200) x3, total of 6,912,000 pixels
Light Source Laser Diode Laser class 1
Illumination Life of Set Varies depending on operation mode setting. Luminance life for set: 18,000 hours at half luminance (HIGH)/ 8,000 hours at 70% luminance 20,000 hours at half luminance (NORMAL) 43,800 hours at constant luminance (LONG LIFE 1)/ 61,320 hours at constant luminance (LONG LIFE 2)/ 87,600 hours at constant luminance (LONG LIFE 3) * IEC62087: 2008 Broadcast contents, Dynamic contrast [3]
Power Supply AC 100-120 V, 50/60 Hz; AC 200-240 V, 50/60 Hz
Power Consumption 2,870 W (2,870 VA AC200V) Average power consumption (Varies depending on operation mode setting.) HIGH: 2,310W NORMAL: 1,890W LONG LIFE 1: 1,040-1,680W LONG LIFE 2: 924-1,580W LONG LIFE 3: 794-1,460W *Operating Temperature: 25 °C (77 °F), Altitude: 700m (2,297ft), IEC627087: 2008 Broadcast contents, Picture mode: Standard, Dynamic contrast [2] 0.3 W with STANDBY MODE set to ECO 4 W with STANDBY MODE set to NORMAL
BTU Value Max 9,806 BTU
Lens Optional powered zoom/focus lenses
Filter Life Varies depending on operation mode setting.
Filter Life | Normal Filter 4,000 hours (NORMAL)/2,000 hours (HIGH)/ 20,000 hours (LONG LIFE 1/2/3)
Filter Life | Long Life Filter Unit 20,000 hours (NORMAL)/4,000 hours (HIGH)/ 40,000 hours (LONG LIFE 1/2/3)
Screen Size 1.78-25.4 m (70-1,000 inches) (16:10 aspect ratio) 1.78-15.24 m (70-600 inches) with the ET-D75LE8 (16:10 aspect ratio) 3.05-15.24 m (120 - 600 inches) with the ET-D75LE95 (16:10 aspect ratio)
Center-to-Corner Uniformity*1 90%
Contrast*1 20,000:1 (full on/full off, in Dynamic Contrast 3 mode)
Scanning Frequency | Video/Y/C fH:15.73KHz fV:59.94Hz, fH:15.63KHz fV:50Hz
Scanning Frequency | RGB • Resolution: 640 x 400 pixels to 1920 x 1200 pixels • Dot clock frequency: 162MHz or less • PIAS (Panasonic Intelligent Auto Scanning)
Scanning Frequency | YPBPR (YCBCR) • Resolution: 480i/576i to 1920 x 1080 pixels • Dot clock frequency: 148.5MHz or less • The SYNC/HD and VD terminals do not support 3 value SYNC.
Scanning Frequency | DVI • Moving image signal resolution: 480i*5/576i*5 to 1920x1080 Still image signal resolution: 640 x 400 to 1920 x 1200 (non-interlace) • Dot clock frequency: 25 MHz to 162 MHz
Scanning Frequency | HDMI/DIGITAL LINK • Moving image signal resolution: 480i*5/576i*5 to 1920x1080 Still image signal resolution: 640 x 400 to 1920 x 1200 (non-interlace) • Dot clock frequency: 25 MHz to 162 MHz
Scanning Frequency | SDI SD-SDI signal HD-SDI signal 3G-SDI signal
Optical Axis Shift | Vertical ±55% (±44% with the ET-D75LE6), (+68-78% with the ET-D75LE95), from center of screen, powered
Optical Axis Shift | Horizontal ±20% (±15% with the ET-D75LE6), (±12% with the ET-D75LE95), from center of screen, powered NOTE: Optical axis shift function cannot be operated when used with the ET-D75LE50.
Installation Ceiling/floor, front /rear, free 360-degree installation
Terminals | RGB 1 In BNC x 5
Terminals | RGB 1 In | R, G, B R: 0.7 Vp-p, 75 ohms, G: 0.7 Vp-p (G: 1.0 Vp-p for sync on G), 75 ohms, B: 0.7 Vp-p, 75 ohms HD, VD/SYNC: TTL, high impedance, positive/negative automatic
Terminals | RGB 1 In | Y, PB, PR (Y, CB, CR) Y: 1.0 Vp-p (including sync signal), PB/PR (CB/CR): 0.7 Vp-p, 75 ohms
Terminals | RGB 1 In | Y/C Y: 1.0 Vp-p (including sync signal), C: 0.286 Vp-p, 75 ohms
Terminals | RGB 1 In | Video in BNC x 1, 1.0 Vp-p, 75 ohms
Terminals | RGB 2 In D-sub HD 15-pin (female) x 1
Terminals | RGB 2 In | R, G, B R: 0.7 Vp-p, 75 ohms, G: 0.7 Vp-p (G: 1.0 Vp-p for sync on G), 75 ohms, B: 0.7 Vp-p, 75 ohms HD, VD/SYNC: TTL, high impedance, positive/negative automatic
Terminals | RGB 2 In | Y, PB, PR (Y, CB, CR) Y: 1.0 Vp-p (including sync signal), PB/PR (CB/CR): 0.7 Vp-p, 75 ohms
Terminals | DVI-D In DVI-D 24-pin x1 Single link, DVI 1.0 compliant, HDCP compatible
Terminals | HDMI In HDMI 19-pin x1 HDCP compatible, Deep Color compatible
Terminals | SDI In 1 BNC x 1 SD-SDI signal SMPTE ST 259 compliant HD-SDI signal SMPTE ST 292 compliant 3G-SDI signal SMPTE ST 424 compliant Dual link HD-SDI (LINK-A) signal SMPTE ST 372 compliant Dual link 3G-SDI (Link 1) signal SMPTE ST 425 compliant
Terminals | SDI In 2 BNC x 1 SD-SDI signal SMPTE ST 259 compliant HD-SDI signal SMPTE ST 292 compliant 3G-SDI signal SMPTE ST 424 compliant Dual link HD-SDI (LINK-B) signal SMPTE ST 372 compliant Dual link 3G-SDI (Link 2) signal SMPTE ST 425 compliant
Terminals | DIGITAL LINK RJ-45 HDBaseT™ compliant, HDCP compatible, Deep Color compatible
Terminals | 3D Sync 1 In/Out / Multi Projector Sync In BNC x 1, IN : TTL Hi-z OUT : TTL max10mA
Terminals | 3D Sync 2 Out/Multi Projector Sync Out BNC x 1, TTL max10mA
Terminals | Serial In D-sub 9 pin x 1 for external control (RS-232C compliant)
Terminals | Serial Out D-sub 9 pin x 1 for link control
Terminals | Remoter 1 In M3 stereo mini jack x 1 for wired remote control
Terminals | Remoter 1 Out M3 stereo mini jack x 1 for link control
Terminals | Remoter 2 In D-sub 9 pin x 1 for external control (parallel)
Terminals | DIGITAL LINK/LAN RJ-45 x 1 (for network, DIGITAL LINK connection, 100Base-TX, compatible with Art-Net, PJLink™ (class 1), Deep Color, HDCP)
Terminals | DC Out 5V USB connector (type A) x 2 for power supply only (DC 5V, Max.900mA)
Power Cord Length 3.0 m (9 ft 10 in) ft
Cabinet Materials Processed metal parts, Molded plastic
Dimensions (W x H x D) 700 x 418*8x1,250 mm (27-9/16 x 16-15/32 x 49-7/32 inches) (with protrusion parts) 700 x 373*9x1,070 mm (27-9/16 x 14-11/16 x 42-1/8 inches) (without protrusion parts)
Weight*10 79 kg (174.2 lbs)
Operation Noise*2 49 dB
Operating Temperature Varies depending on operation mode setting. HIGH/NORMAL The operating temperature range is 0°C to 50°C (32 °F to 122 °F). (Less than 1,400m (4,593 ft) above sea level) The operating temperature range is 0°C to 45°C (32 °F to 113 °F). (Less than 1,400m (4,593 ft) to 4,200m (13,780 ft) above sea level) • If using at ambient operating temperatures of 35 °C (95 °F) or higher and at less than 2,700m (8,858 ft) above sea level, or at ambient operating temperatures of 25 °C (77 °F) or higher and between 2,700m (8,858 ft) and 4,200m (13,780 ft) above sea level, the brightness of the light source may drop in order to protect the projector. LONG LIFE 1/2/3 The operating temperature range is 0°C to 45°C (32 °F to 113 °F). (Less than 2,700m (8,858 ft) above sea level) • If using at ambient operating temperatures of 35 °C (95 °F) or higher, the brightness of the light source may drop in order to protect the projector. When using a smoke cut …lter (regardless of operating mode) 0 °C to 40 °C (32 °F to 104 °F) Less than 1,400 m (4,953 ft) above sea level
Operating Humidity 10%-80% (no condensation)
Note For details of the types of video signals that can be used with the projector, refer to “List of compatible signals” *1 When the standby mode is set to eco, network functions such as power on over the LAN network will not operate, and the serial output terminal cannot be used. Also, only certain commands can be received for external control using the serial terminal. *2 Measurement, measuring conditions, and method of notation all comply with ISO 21118 international standards. *3 The value of the light output at the center region of the projected image is extracted based on the light output measurement method defined by the ISO/IEC 21118:2012 international standards. *4 In AC200V, When using a projection lens other than ET-D75LE95. *5 Pixel-Repetition signal(dot clock frequency 27.0MHz) only *6 Only the vertical keystone correction angle can be corrected in the direction in which the projector body moves away from the screen. *7 When [VERTICAL KEYSTONE] and [HORIZONTAL KEYSTONE] are used simultaneously, correction cannot be made exceeding total of 55°. *8 With legs at shortest position. *9 Without legs. *10 Average value. May differ depending on the actual unit.