• Professionele projectie in Center Parcs

Professionele projectie in Center Parcs

Center Parcs Woburn Forest is een van de vijf Center Parcs villages in het Verenigd Koninkrijk. Het is niet alleen een populaire bestemming voor korte vakanties, maar ook een bekroonde aanbieder van conferentieruimten voor de zakelijke markt.

Woburn Forest is de eerste Center Parcs-locatie met een speciaal daarvoor neergezet conferentiegebouw. Het gebouw, dat The Venue wordt genoemd, beschikt over acht afzonderlijke en flexibele evenementenruimtes en een bedrijfscentrum. De ruimte biedt plaats aan maximaal 800 personen en wordt gebruikt voor allerlei bedrijfsevenementen, conferenties, vergaderingen, productpresentaties en teambuildingactiviteiten.  

Op slechts een uur van Londen concurreert Center Parcs Woburn Forest met een groot aantal conferentielocaties in de Engelse hoofdstad. Het gebouw moet daarom aan de hoogste normen voldoen, met indrukwekkende faciliteiten, om bedrijven aan te trekken.

The Venue is ontworpen met het oog op flexibiliteit, om te kunnen voldoen aan de wensen van de klant, maar is tevens een ontspannende en inspirerende omgeving omringd door bos. Als voltooiing van de conferentieruimte had Center Parcs behoefte aan kwalitatief hoogwaardige projectors die beschikbaar moesten zijn voor alle ruimtes, voor elke gelegenheid. Center Parcs koos voor projectors van Panasonic, die aansluiten bij het professionele bedrijfsimago dat men wilde uitstralen. 

Het vinden van de juiste oplossing

MVS Audio Visual werd geselecteerd als AV-integrator voor het ontwerp en de installatie van de audiovisuele vereisten in The Venue. Omdat MVS al samenwerkt met Center Parcs-vakantieparken in Longleat Forest, Elveden Forest en Sherwood Forest, beschikte men over de ervaring met het voldoen aan de eisen van het bedrijf.

MVS koos voor Panasonic en de 1-chip DLPTM led/laserprojectors PT-RZ470 en PT-RZ670, omdat deze betrouwbaar zijn, de helderheid lang gegarandeerd is en ze onmiddellijk opstarten/uitgaan. Dit betekent dat de projectors direct beschikbaar zijn voor gebruik door klanten gedurende hun verblijf in The Venue. 

Voordat de twee PT-RZ470's en vier PT-RZ670's werden geïnstalleerd, maakte Center Parcs gebruik van draagbare projectors, die werden geplaatst waar en wanneer ze nodig waren. Een andere complexe optie was dat bedrijven audiovisuele ondersteuning afzonderlijk inhuurden. Dankzij het installeren van de projectors van Panasonic is dit probleem verholpen en verlopen evenementen soepel en kosteneffectief.

"Center Parcs is zeer onder de indruk van het eindresultaat en is nu in staat professionele audiovisuele diensten aan te bieden in hun zakelijke ruimten zonder telkens wanneer een evenement wordt georganiseerd evenementen-/verhuurbedrijven te moeten inschakelen", aldus Alistair Maher, National Project and Service Manager bij MVS Audio Visual.

Liz Pilling, Conference and Events Manager bij Center Parcs Woburn Forest legt uit hoe de flexibiliteit van de projectors een belangrijk pluspunt is geworden van de The Venue. "De projectors gaan onmiddellijk aan, dus onze gasten kunnen direct beginnen. Bovendien werken ze heel stil, zodat ze vergaderingen niet verstoren. Daarnaast kunnen de projectorschermen discreet in het plafond worden teruggetrokken als ze niet nodig zijn voor een bepaald evenement." 

Hoogtepunten van de projectors van Panasonic

De projector PT-RZ470 beschikt over 3D projectie, langdurige helderheid, 24/7-werking en portretprojectie op meerdere schermen met randovervloeiing. De eenvoudige installatie maakt zowel een liggende als staande montage mogelijk, evenals verticale / horizontale / gekantelde 360°-projectie zonder dat dit de levensduur van de lichtbron beïnvloedt – iets wat met een projector met traditionele lampbron niet kan.

"De projectors van Panasonic maken veel indruk, met kristalheldere beelden, die ik nooit eerder in lamploze projectors heb gezien", vervolgt Alistair Maher.

Omdat de projector is uitgerust met een laserlichtbron, hoeft er nooit een lamp of filter te worden vervangen. Afhankelijk van het gebruik heeft de laserlichtbron een levensduur van ongeveer 20.000 uur* of meer.  

De PT-RZ670 is een aanvulling op de bestaande Solid Shine™-serie projectors van Panasonic en werkt bovendien 20.000 onderhoudsvrij. De projector heeft een langdurige betrouwbaarheid, hoge beeldkwaliteit en snelstart/sneluitschakel-functionaliteit.

"We hebben geweldige feedback gekregen van onze klanten over de nieuwe projectors; we zijn zo blij met de apparatuur", aldus Liz Pilling.