Veertig Panasonic-projectoren voor The Wall van Roger Waters

Eind september sloot Roger Waters zijn Europese live tournee ‘The Wall’ af in het Stade de France te Parijs. Waters’ tournee heeft drie jaar geduurd en telde maar liefst 219 optredens. Niet alleen de muziek van het ex-Pink Floyd-lid maakte ‘The Wall’ tot een onvergetelijke ervaring, maar ook de enorme muurprojectie die deel uitmaakte van het podium. Voor de projectie werden maar liefst veertig Panasonic-projectoren gebruikt. Videoregisseur Richard Turner stelde de beelden samen en XL Video was verantwoordelijk voor de technische realisatie.

Voor de show werden niet minder dan 40 Panasonic PT-DZ21KE- en PT-DS220KE-projectoren geïnstalleerd in de stadia en concerthallen, die de ‘The Wall’-tour aandeed. De PT-DZ21KE-projectoren toverden kristalheldere beelden van een uitzonderlijke helderheid op een kolossale muur van bijna 1900 vierkante meter. Zo werd met het nodige visuele spektakel een ode gebracht aan Pink Floyds iconische podiumconcept.

“Veertig jaar geleden zou het ondenkbaar zijn geweest om een dergelijke muurprojectie te gebruiken”, zei Roger Waters over de technologie in zijn show. “Het was toen onmogelijk om zo’n oppervlak zo op te vullen dat het zowel de emoties, de muziek als het optreden zelf ondersteunt. De technologie is veranderd. Nu is het mogelijk.”

 

Image: Rows of Panasonic Projectors illuminate 'The Wall' from the rear of the stadium