Panasonic wint vergelijkend laseronderzoek van Pure AV

Panasonic is als beste uit de bus gekomen in een blind vergelijkend onderzoek van laserprojectoren, uitgevoerd door de Britse systeemintegrator Pure AV. Het onderzoek is toegespitst op de 6000-lumen laserprojectoren van de merken Canon, Christie, Digital Projection, Epson, Panasonic en Sony. Professionals uit verschillende sectoren zoals onderwijs, gezondheidszorg en het bedrijfsleven beoordeelden de projectoren. Hierbij werd gelet op uniformiteit, helderheid, contrast, kleurweergave en grijstinten. De Panasonic PT-RZ660 behaalde de eerste plaats met een score van 41,2 uit 50.

Tijdens deze vergelijkende test gebruikten alle fabrikanten standaardlenzen op hun projectoren. Alle beelden waren afkomstig van dezelfde laptop en werden via HDMI verspreid met behulp van kabels die even lang waren voor alle fabrikanten. De projectoren werden verborgen in een behuizing zodat de beoordelingen uitsluitend op de beeldkwaliteit gebaseerd konden worden.

“Panasonic heeft een leidende positie ingenomen op het gebied van laserprojectie, met het grootste gamma producten op de markt”, zegt Gareth Day, Group Manager van Panasonic UK Visual Systems. “Wij waren één van de pioniers op het gebied van laserprojectie en hebben zo een leidende positie opgebouwd als het gaat om prestaties en betrouwbaarheid. Deze prijs is nogmaals het bewijs van onze leidende positie bij laserprojectie."

De RZ660 is ontworpen voor intensief gebruik en langdurige helderheid voor onderwijsinstellingen, musea, tentoonstellingen en digitale informatievoorziening. De projector beschikt over een hoge resolutie en een lichtopbrengst van 6000 lm (ANSI). De projector is voorzien van twee lasermodules, een stofbestendig optisch blok en een duurzame laserengine waardoor deze tot  20.000 uur onderhoudsvrij kan werken.

Ga voor een compleet overzicht van de test naar: http://www.pureav.co.uk/laser-showcase

Ga voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions naar https://business.panasonic.nl/visual-system/.