Panasonic versterkt 4K AV-assortiment tijdens ISE 2018

Panasonic heeft ISE 2018 benut om de nieuwste toevoeging aan zijn projectorassortiment aan te kondigen: een 4K+ laserfosforprojector, die speciaal ontwikkeld is voor live-evenementen, tentoonstellingen, verhuur en permanente installaties.

De introductie van de PT-RQ22K 3-Chip DLPTM SOLID SHINE-laserprojector, die perfect voldoet aan de eisen voor een lichtgewicht 4K+ projector met hoge helderheid, is slechts een van de vele aankondigingen van de Japanse fabrikant tijdens de ISE-beurs in Amsterdam.

Daarnaast heeft Panasonic ook een serie professionele 4K-schermen onthuld, met zes modellen van 43 tot 86 inch, die ideaal zijn voor winkelcentra, showrooms, vergaderruimten en klaslokalen. De EQ1-serie, die speciaal ontwikkeld is om de installatie, instelling en bediening van netwerkschermen zo eenvoudig mogelijk te maken, is voorzien van een USB-mediaspeler die inhoud in 4K en Full HD weergeeft zonder dat er externe kabels of een settopbox nodig zijn.

Bovendien is de nieuwe Panasonic 12.000 lumen laserprojector aan het assortiment filterloze 1-Chip DLPTM dual-drive laserfosformodellen toegevoegd, die net zo compact en licht is als de huidige 10.000 lumen laserprojectoren.

Panasonic heeft tijdens ISE 2018 ook de serie interactieve ShadowSense™-beeldschermen gepresenteerd, die ontworpen is voor hoogwaardige digitale reclametoepassingen. De multi-touch versies van de AF1- en LF80-beeldschermen in 42, 49 en 55 inch, zijn vrij uit te proberen op de stand van Panasonic.

Daarnaast heeft Panasonic haar nieuwe serie lichtgewicht draagbare projectoren met hoge helderheid aangekondigd. De PT-VW360-serie is de lichtste en helderste projector in zijn klasse, met hoog contrast beelden op schermen tot 300 inch.

Voor het onderwijs en het bedrijfsleven heeft Panasonic de serie PTMZ770-projectoren met hoge helderheid onthuld. De twee modellen combineren de draagbaarheid en de beeldkwaliteit van LCD met de lage gebruikskosten en hoge betrouwbaarheid van SOLID SHINE-laser, wat zorgt voor optimale betrouwbaarheid in stoffige omstandigheden.

Ook de Panasonic LinkRay™-overdrachtstechnologie, die gegevens naar smartphones verzendt via de camera van het apparaat, wordt ondersteund door de MZ770-serie. Dat maakt de projectoren ook bijzonder geschikt voor reclame en gebruik in publieke omgevingen.

Naast het assortiment audiovisuele oplossingen biedt de stand van Panasonic op ISE 2018 (hal 1, stand 20) ook een must-see live 'showstopper’; een combinatie van uitvoerende kunstenaars, laserprojectietechnologie, 3D-mapping en tracking. Panasonic heeft met vier andere bedrijven aan dit project samengewerkt. Painting with Light ontwikkelde het design van de show, Novaline leverde de onzichtbare stof van het projectiescherm, Blacktrax en Disguise (voorheen D3 Technologies) ontwikkelden de trackingoplossing en de servertechnologie achter de liveshow.

Jan Markus Jahn, director bij Panasonic Visual Systems in Europa, zegt: “De aanwezigheid van Panasonic op ISE breidt zich jaar na jaar uit. Op ISE 2018 laten we onze grootste 'Showstopper' tot nu toe zien, waarbij het publiek zich zal afvragen waar het live-optreden begint en de projecties eindigen. Ook hebben we meerdere zeer krachtige toevoegingen aan onze audiovisuele technologie gepresenteerd, waarmee we een aantal gaten in het assortiment hebben gedicht.”

Panasonic biedt de vrijheid om te creëren. Dat was de boodschap achter de aanwezigheid van Panasonic op ISE. “Wij geloven dat bedrijven succesvol zijn als ze zich alleen op hun klanten hoeven te richten in de wetenschap dat ze kunnen vertrouwen op technologie die altijd werkt”, voegt Jan Markus Jahn toe.

Voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions kunt u van 6 - 9 februari terecht op stand van Panasonic 1-H20 op ISE 2018, in de RAI in Amsterdam. U kunt ook terecht op: http://business.panasonic.nl/visual-system/