Panasonic onthult lichte en compacte 10.000-lumen laserprojector met 1 chip

Panasonic heeft op de ISE 2016 de PT-RZ970-serie onthuld, de lichtste en meest compacte DLP™ fosfor-laserprojector met 1 chip, die momenteel beschikbaar is. Deze projectoren beschikken over een helderheid van niet minder dan 10.000 lumen bij WUXGA-resolutie.

De serie bestaat uit drie modellen (WUXGA, WXGA, XGA) en bouwt voort op de kenmerken en technologie van de populaire PT-RZ670-serie van Panasonic. De nieuwe serie biedt ongeveer 1,5 keer zoveel helderheid en een beeldkwaliteit die in de buurt komt van die van de DLP™-modellen met 3 chips.

Dankzij het ontwerp kan de PT-RZ970 tot wel 20.000 uur onderhoudsvrij werken. De serie is speciaal bedoeld voor verhuur, tentoonstellingen, conferenties en collegezalen, maar ook voor elektronische borden en bewakingstoepassingen.

De nieuwe projectorserie heeft een luchtdichte optical engine die ruimschoots voldoet aan de eisen m.b.t. stofdichtheid en twee halfgeleider-lasermodules voor een blijvend hoge helderheid. Voor de hoogst mogelijke betrouwbaarheid beschikken de projectoren tevens over een nieuwe snelle back-up die vrijwel onmiddellijk overschakelt naar een secundair ingangssignaal als het primaire signaal wegvalt.

Hartmut Kulessa, European Projector Marketing Manager van Panasonic: "De PT-RZ970 maakt gebruik van de nieuwste generatie fosfor-lasertechnologie en een functie voor dynamisch contrast. Hierdoor wordt het licht van de lichtbron heel snel en nauwkeurig gemoduleerd, afhankelijk van de beeldvereisten. Het resultaat: een contrastverhouding van 10.000:1, diepere zwarttinten, een nauwkeurigere witbalans en een levendige, natuurlijke kleurreproductie - geen alledaagse eigenschappen voor projectors met 1 chip."

De compacte RZ970-serie biedt flexibele installatiemogelijkheden voor permanente of tijdelijke installaties. De serie is compatibel met DIGITAL LINK en bestaande 1-chip DLP™-lenzen kunnen nog steeds worden gebruikt. Daarnaast kunnen de projectoren 360 graden draaiend worden gemonteerd en hebben ze gemotoriseerde lensverschuiving en ingebouwde geometrische aanpassing.

Bezoek van 9 tot en met 12 februari stand 1-H20 van Panasonic op de ISE 2016 voor een demonstratie of ga voor meer informatie over het assortiment producten van Panasonic Visual System Solutions naar https://business.panasonic.nl/visual-system/