Panasonic met nieuwe projectoren en bewegende laserprojectie op ISE 2017

Panasonic lanceert vandaag op ISE een nieuwe laserprojector van 20.000 lumen, een variant  van de PT-DZ21K, de bestverkochte projector met hoge helderheid, in Europa. De lancering van de PT-RZ21K, een 3-chip DLP™ SOLID SHINE-laserserie bestemd voor de verhuur- en evenementensector, is één van de productaankondigingen, die de Japanse fabrikant vandaag doet.

Zo heeft Panasonic ook het projectorassortiment voor het onderwijs en het bedrijfsleven vernieuwd met zes gebruikersvriendelijke, lichte en draagbare projectoren. De 3LCD PT-VZ580-serie bestaat uit drie draadloze en drie bekabelde netwerkmodellen met een lichtopbrengst van 5.000 lumen bij een WUXGA-resolutie, 5.300 lumen bij een WXGA-resolutie en 5.500 lumen bij een XGA-resolutie.

De stand van Panasonic (hal 1, stand H20) is verdeeld in zones voor audiovisuele oplossingen voor het onderwijs, het bedrijfsleven, publieksdisplays en live-evenementen. De blikvanger dit jaar is een liveshow die gecombineerd wordt met een van 30.000 lumen op reusachtige vliegende objecten.

Panasonic werkt hiervoor samen met vier bedrijven: Painting with Light creëerde de show. De content die wordt geprojecteerd op bewegende AirOrbs, met helium gevulde bollen zijn geleverd door Airstage. d3 Technologies zorgt voor het afspelen van de content, de realtime-projectie en de volledige integratie van alle technologieën van de partners. Blacktrax levert het tracking system dat een nauwkeurige projectie op bewegende objecten mogelijk maakt. 

Deze show is meteen ook de officiële lancering van LinkRay. Deze marketingoplossing, die als concept werd geïntroduceerd op ISE 2016, maakt gebruik van individuele codes in LED-lichtbronnen om digitale gegevens aan te bieden. Bezoekers van de stand kunnen hiermee via lichtpanelen en displayschermen overal op de stand informatie over producten rechtstreeks op hun smartphones ontvangen.

Op het gebied van digital signage laat Panasonic een preview zien van de SF2-serie, een nieuwe reeks Full HD E-LED-displaypanelen die verkrijgbaar zullen zijn in vier formaten. Daarnaast beschikken de displays over een breedbeeld IPS-paneltechnologie met een helderheid van 450 cd/m2. De E-LED-achtergrondverlichting van de serie is uiterst energiezuinig, waardoor de displays kosteneffectief zijn bij 24- uursgebruik.

Daarnaast introduceert Panasonic twee nieuwe touchpaneldisplays met 10-punts touchbediening. Deze maken communicatie via digitale whiteboards mogelijk voor bedrijven en onderwijsinstellingen. De 75-inch 4K Direct-LED-display (TH-75BQE1) en het 65-inch Full HD Direct-LED-display (TH-65BFE1) vormen een aanvulling op het bestaande assortiment interactieve displays. Bovendien zijn ze compatible met de Whiteboard Software van Panasonic als ze via USB- , HDMI en/of VGA op een pc worden aangesloten.

Jan Markus Jahn, directeur van Panasonic Visual Systems Europe: “Panasonic is ieder jaar sterker vertegenwoordigd op ISE en ook dit jaar zijn we trots op onze presentatie voor live-evenementen. De beheers- en verhuurkosten bij lasertechnologie worden steeds lager, waardoor projectie bij live-evenementen eerder binnen handbereik is. De lancering van de RZ21K, een laserversie van de bestverkochte projector met hoge helderheid in de sector, zal ongetwijfeld bijdragen aan de groei van deze markt. Door onze bijbehorende audiovisuele en broadcastoplossingen zijn wij prima in staat een toenemende rol te spelen in deze sector.”

Ga voor het laatste nieuws over Panasonic op ISE 2017 naar https://business.panasonic.eu/ISE2017