Panasonic onthult nieuwe serie draagbare projectoren

Panasonic heeft tijdens ISE 2018 een nieuwe reeks mobiele projectoren aangekondigd met een hoge helderheid en een laag gewicht, die vooral ontworpen zijn voor gebruik in kantoren en klaslokalen.

De PT-VW360 3LCD-projector heeft een helderheid van 4.000 lumen bij WXGA en biedt een geweldige combinatie van beeldkwaliteit, praktische functies, stille werking (28 dB) en duurzame betrouwbaarheid. De PT-VW360 is de lichtste en helderste projector in zijn klasse en biedt beelden met een hoog contrast op schermen tot wel 300 inch. De projector heeft een contrast van 20.000:1 dankzij een irismechanisme, waardoor tekst en afbeeldingen helder worden weergegeven.

De PT-VW360 is verkrijgbaar vanaf juni 2018 en biedt ondersteuning bij het scherpstellen, het passend maken van het beeld op het scherm en bij het compenseren van wandkleuren. Voor gebruikers is de configuratie en uitlijning van een projector daarmee eenvoudiger dan ooit. Een flexibele zoomlens van 1,6x en correctie voor gebogen schermen en hoeken maken deel uit van de functies die ervoor zorgen dat de projector niet in het midden van het scherm hoeft te staan en op verschillende afstanden kan worden geplaatst.

"De daglichtmeting van de projector detecteert de hoeveelheid omgevingslicht en optimaliseert de helderheid voor een betere beeldkwaliteit”, aldus Hartmut Kulessa, European Marketing Manager bij Panasonic. "Maar leerkrachten en kantoormedewerkers die projectoren van ruimte naar ruimte moeten dragen zullen vooral blij zijn met het gewicht van slechts 3,3 kg.”

Dankzij plug-and-play biedt de projector toegang aan twee HDMI®-ingangen, een USB-ingang voor pc's en een geheugenweergavefunctie, waarmee inhoud vanaf een USB-stick kan worden geprojecteerd. Met een optionele ET-WML100-module voor draadloos internet is projectie via wifi® mogelijk.

"Met een stevige constructie, lage onderhoudskosten en hoge helderheid, overstijgt de PT-VW360-serie zijn klasse qua prijs en prestaties. Tegelijkertijd kunnen gebruikers projecteren waar ze maar willen”, voegt Hartmut Kulessa toe.

Bezoek Panasonic tijdens ISE 2018 van 6 tot 9 februari in hal 1, stand H20 in de RAI in Amsterdam of ga voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions naar: https://business.panasonic.nl/visual-system/