Panasonic komt met laserprojector met 21.000 lumen voor 4K-beeld en hoger

Panasonic Business voegt een laser-fosforsysteem voor 4K en hoger toe aan de serie projectoren, die bedoeld is voor live-evenementen, tentoonstellingen, verhuur en permanente installatie.

De PT-RQ22K 3-Chip DLP™ SOLID SHINE-laserprojector is net zo compact en helder (21.000 lumen) als de PT-RZ21K-serie (een WUXGA-/SXGA+-projector), maar heeft een resolutie van meer dan 4K (5120 x 3200).

"De PT-RQ22K vult de PT-RQ32K en PT-RQ13K aan en maakt daarmee het 4K projectieassortiment van Panasonic compleet", zegt Hartmut Kulessa, Europees Marketing Manager bij Panasonic. "De projector voorziet in de behoefte aan een lichte 4K+-projector met hoge helderheid en filmische beeldkwaliteit, die geschikt is voor zowel enkele als gestapelde projecties."

Panasonic heeft baanbrekende projectie-engines ontwikkeld, waaronder een Quad Pixel Drive en een 240 Hz-Real Motion-processor. Hittebestendige fosforwielen en solid-state lasermodules zorgen voor levendige beelden met een minimale resolutie van 4K en een zeer hoge helderheid, contrast en nauwkeurigheid. De PT-RQ22K biedt tevens BT.2020-emulatie en ondersteunt hoogwaardige HDR-weergave van videobeelden.

"We hebben toonaangevende beeldkwaliteit gecombineerd met een lage Total Cost of Ownership (TCO) door de optische engine af te schermen met koeling op basis van warmteleidingen. Daardoor is er geen luchtfilter meer nodig. De hele projector kan zelfs in stoffige omgevingen zeer lange tijd onderhoudsvrij worden gebruikt”, aldus Hartmut Kulessa.

De PT-RQ22K is ontworpen voor functies waarin absolute betrouwbaarheid van groot belang is en de projector beschikt daarom over een dubbele lichtengine. Mocht er een storing optreden in een primaire bron, dan kan er direct worden overgeschakeld naar een tweede videosignaal. De PT-RQ22K heeft een 4K DIGITAL LINK-verbinding met één kabel en is compatibel met het onlangs geïntroduceerde Panasonic 12G-SDI interface board(ET-MDN12G10) en met alle 3-Chip DLP™-lenzen van Panasonic.

Bezoek Panasonic op ISE 2018, stand 1H20, van 6 tot 9 februari in de RAI in Amsterdam of ga voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions naar: https://business.panasonic.nl/visual-system/