Panasonic versmalt de kloof met vrijwel onzichtbare randen

Panasonic heeft op de InfoComm 2016 een nieuwe 55-inch videowand aangekondigd met de dunste randen ooit.

De TH-55VF1H heeft een randbreedte van 1,8 mm en is een rechtstreeks verlicht ledpaneel dat met 700 cd/m2 zelfs in felverlichte omgevingen in de detailhandel of tijdens evenementen visueel indruk maakt. Dankzij de pixelvrije Full HD-resolutie is het geschikt voor multischermtoepassingen in regelruimtes en controlekamers.

Enrique Robledo, Europees Marketing Manager van Panasonic: “Gebruikers kunnen de VF1H met zijn ultradunne randen horizontaal en verticaal combineren tot enorme, vrijwel naadloze videowanden.”

Qua beeldoptimalisatietechnologie wordt onder andere gebruik gemaakt van voorgekalibreerde weergavemodi voor verschillende locaties en inhoud, een verfijningsengine waarmee details duidelijker worden gemaakt bij uitvergrotingen en, voor meerdere schermen, kleuraanpassing en framesynchronisatie voor vloeiende beeldreproductie zonder flikkering.

“De VF1H is de belangrijkste professionele informatiedisplay van Panasonic, waarin de nieuwste beeldverbeteringstechnologie wordt gecombineerd met een robuust IPS-paneel. Zo blijven de natuurlijke kleurnauwkeurigheid en hoge zichtbaarheid ook behouden bij weergave buiten de zichtas. Het ontspiegelde schermoppervlak vermindert bovendien reflecties van kunstlicht", voegt Enrique Robledo toe.  

De videowand is ontworpen voor 24/7 gebruik en is voorzien van onderdelen voor een grotere betrouwbaarheid in langdurige installaties. Het product is na verwachting vanaf eind 2016 commercieel verkrijgbaar.

Bezoek voor meer informatie van 4-10 juni de Panasonic-stand C6308 op de InfoComm2016 in het Las Vegas Convention Centre of ga naar https://business.panasonic.nl/visual-system/