Panasonic introduceert nieuwe whiteboarddisplay

Panasonic heeft aangekondigd dat de BF1-serie interactieve Panaboard-displays voor onderwijs en bedrijfsleven vanaf nu verkrijgbaar is. De BF1-serie bestaat uit whiteboards die zonder pc te gebruiken zijn. Zij hebben een intuïtieve interface waarmee gebruikers direct aan de slag kunnen en notities kunnen maken in elk mediaformaat. De digitale Panaboard-displays zijn verkrijgbaar in een 80-, 65- of 50-inch uitvoering en hebben 12-punts aanraakbediening en een zwevende menubalk, waarbij gemakkelijk geschakeld kan worden tussen invoermethoden, tekenen en in- en uitzoomen.

"1 op de 10 mensen heeft een vorm van kleurenblindheid. Dankzij de toepassing van Colour Universal Design - een optionele weergavemodus die kleuren voor vrijwel iedereen duidelijk te onderscheiden maakt - biedt de BF1-serie een echt voordeel in het onderwijs en op de werkplek,” verklaart Enrique Robledo, European Marketing Manager bij Panasonic. “De BF1-serie is verder uitgebreid met Intel® Pro Widi-technologie, waarmee gebruikers allerlei mediaformats in een oogwenk naar het scherm kunnen sturen. Met geïntegreerde toepassingen kunnen in de split-screen multimodus videobeelden, foto's en documenten die afkomstig zijn van meerdere apparaten gelijktijdig worden weergegeven.

Whiteboards van Panasonic worden al op grote schaal gebruikt in het onderwijs, zoals bijvoorbeeld de multitouch lcd-schermen op de Queen’s University Belfast, waar 18 whiteboards van Panasonic geïnstalleerd zijn in de snijzaal van het medisch-biologisch centrum. Stuart Ogg, medewerker van de afdeling Mediaservices: “Het laboratorium is een echt interactieve ruimte geworden dankzijn de displays. De onderwijsmedewerkers kunnen nu op een totaal andere en vernieuwende manier lesgeven en de studenten actief met de technologie laten werken.”

De BF1-serie, verkrijgbaar vanaf juli 2016, is voorzien van een antiverblindingscoating voor helder zicht onder alle omstandigheden en een aantal bekabelde aansluitingen, waaronder DIGITAL LINK, waarmee media vanaf pc, blu-rayspelers en documentcamera's kunnen worden weergegeven.

Ga voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions naar https://business.panasonic.nl/