Panasonic introduceert trio onderhoudsvrije laserprojectors

Panasonic heeft op de InfoComm 2016 drie ultracompacte 1-chip DLPTM-laserfosforprojectors met laag onderhoud gedemonstreerd.

De projectors, die zijn gericht op gebruik voor tentoonstellingen, evenementenorganisatie, informatieschermen, regelkamers, onderwijs en vergaderruimtes, zijn de PT-RZ970-serie (drie modellen met maximaal 10.400 lm (midden)), de PT-RZ770-serie (twee modellen met maximaal 7200 lm (midden)) en de PT-RZ660-serie (twee modellen met maximaal 6200 lm (midden)).

De projectors hebben luchtdichte en stofbestendige optische drives waardoor geen filters nodig zijn en er geen lampen vervangen hoeven te worden. De onderhoudsvrije serviceduur is daardoor maximaal maar liefst 20.000 uur.

Hartmut Kulessa, Europees Projector Marketing Manager bij Panasonic: “Nauwkeurige witbalans, natuurlijke kleurreproductie en uitstekende helderheid worden mogelijk gemaakt door onze hybride wieltechnologie - een combinatie van een robuust fosforwiel en een Quartet Colour Harmoniser-kleurenwiel. Hierdoor wordt de kleurreproductie maximaal terwijl energieverlies van de lichtbron wordt verminderd.”

“Het energie-efficiënte contrast van 10.000:1 wordt bereikt met digitaal gemoduleerd contrast dat de lichtuitvoer per frame bepaalt op basis van de beeldvereisten. De dynamische contrast- en sluiterfuncties van de in een netwerk met elkaar verbonden projectors worden nu via multiprojectorsynchronisatie aan elkaar gekoppeld, en dat is een nieuwe functie voor Panasonic.”

Details, contrast en kleuren worden met Detail Clarity Processor 3- en System Daylight View 3-technologie geoptimaliseerd voor fel verlichte ruimtes en mappingtoepassingen. Daarnaast is ook een BT.709-compatibele modus opgenomen voor HDTV-projectie.

Bezoek voor meer informatie van 4-10 juni de Panasonic-stand C6308 op de InfoComm2016 in het Las Vegas Convention Centre of ga naar https://business.panasonic.co.uk/visual-system/