Panasonic introduceert helderste laserprojector voor grote evenementen

Panasonic heeft een SOLID SHINE-fosforlaserprojector met een lichtopbrengst van 31.000 lumen geïntroduceerd, die speciaal ontworpen is voor het gebruik in grote accommodaties en tijdens evenementen. De PT-RZ31K-serie is de helderste projector in het assortiment van Panasonic en heeft een uitzonderlijk compacte en lichte behuizing, met daarin de krachtige SOLID SHINE-lasertechnologie.

De nieuwe PT-RZ31K-serie heeft een unieke dubbele lichtbron, die een ononderbroken projectie garandeert dankzij de aanwezigheid van een reservelichtbron in geval van een technische storing. Dat maakt de projector ideaal voor drukbezochte evenementen, podiumoptredens, verhuur en tentoonstellingen. De SOLID SHINE-lasertechnologie van Panasonic biedt heldere en indrukwekkende beelden en is speciaal ontworpen voor 24/7 gebruik waarbij de kleurkwaliteit op een constant hoog niveau blijft. De laserlichtbron is bovendien flexibel te installeren, met verticale, horizontale en 360-graden kantelprojectie.

De nieuwe serie is compatibel met de huidige 3-chip DLP™-projectorlenzen van Panasonic, waardoor gebruikers die al lenzen hebben, deze kunnen blijven gebruiken en optimaal kunnen profiteren van al gedane investeringen. De RZ31K biedt niet alleen een extreem hoge lichtopbrengst en uitstekende laserkleurweergave, maar beschikt tevens over een Real Motion-processor, die met framecreatietechnologie vloeiende, bewegende beelden met minimale vervaging reproduceert.

Bij normaal gebruik is de RZ31K geschikt voor 20.000 uur onderhoudsvrij gebruik. De helderheid van beelden wordt sterk beïnvloed door stof, maar met een luchtdicht optisch blok en hermetisch afgesloten stofdichte beeldvormingselementen vormt de PT-RZ31K een uitermate betrouwbare basis voor indrukwekkende grootschalige lichtshows en 3D-projecties.

Hartmut Kulessa, European Projector Marketing Manager bij Panasonic: “Dankzij de dubbele-lichtbrontechnologie zijn hot back-ups met deze nieuwe serie in principe overbodig geworden. Dat maakt deze projector uitermate geschikt voor evenementenorganisatoren, aangezien de projectorstacks kleiner en minder complex zijn. Dat levert een tijds- en kostenbesparing op bij opbouw en installatie.

De PT-RZ31K is vanaf oktober 2016 verkrijgbaar in zowel WUXGA- als SXGA+-uitvoering

Ga voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions naar https://business.panasonic.nl/visual-system/