Panasonic introduceert 28.000 lumen laserprojector

Panasonic introduceert op ISE 2016 de PT-RZ31K, de eerste serie DLPTM SOLID SHINE fosfor-laserprojectoren van 28.000 lumen met 3 chips. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor grote evenementen. De nieuwe projectoren zijn vanaf het najaar van 2016 verkrijgbaar in zowel een WUXGA- als een SXGA+-uitvoering; elk met een lichtopbrengst van 28.000 lumen. De projectoren bieden een ononderbroken onderhoudsvrije werking, lage exploitatiekosten, een kleine behuizing en een verbluffend goede beeldkwaliteit. Een nieuw vloeistofkoelsysteem draagt bovendien bij aan de betrouwbaarheid en een stille werking.

"Panasonic is met name sterk in de productie van projectoren met een hoge helderheid, die geschikt zijn voor grote bijeenkomsten, projectieshows en buitenevenementen. Met een laserprojector voor deze markt bieden wij verhuurders een prima alternatief voor bestaande projectoren. Dankzij nieuwe technologie bieden wij heldere, kleine en betrouwbare projectoren, die prima aansluiten op de behoefte van evenementenorganisatoren”, zegt Hartmut Kulessa, European Projector Marketing Manager bij Panasonic.

"Het concept van hot back-up is met de komst van de RZ31K achterhaald. Dit gaat gegarandeerd populair worden bij evenementenproducenten, omdat projectiestacks kleiner en minder complex worden dan in het verleden en dus leiden tot tijds- en kostenbesparing.”

"Voor vaste installaties zullen de nieuwe projectoren het gebruik van permanente 3D projectie-installaties bevorderen. Veel klanten zouden namelijk graag permanente projectie-installaties opzetten, maar omdat er dan voortdurend lampen moeten worden vervangen en de projectoren moeten worden onderhouden, vormt het budget vaak een probleem. De RZ31K echter biedt een combinatie van een onderhoudsvrij concept en dus lage exploitatiekosten met de hoge helderheid, die voor grote evenementen vereist is."

De projectoren beschikken over een reeks beeldverbeteringstechnologieën die bedoeld zijn om een overweldigende beeldkwaliteit te creëren, zoals een 120-Hz Real Motion-processor voor vloeiende actiebeelden, 20:000:1 contrast, Detail Clarity-processor 5 voor zelfs de kleinste details en System Daylight View 3 voor mooiere kleuren en meer helderheid bij projectietoepassingen.

De RZ31K-serie biedt niet alleen 360-graden installatie, DIGITAL LINK voor de overdracht van video- en besturingssignalen via één kabel over lange afstanden en een back-up ingangsinstelling, maar ook edge-blending, kleuraanpassing en helderheids- en kleurregeling met geometrische aanpassingsfuncties voor het laten overvloeien van meerdere projectoren.

De nieuwe PT-RZ31K serie is compatibel met de bestaande lenzen van Panasonic voor DLPTM-projectoren met 3 chips, zodat operators lenzen kunnen delen met hun andere projectoren.

Bezoek op 9 t/m 12 februari stand 1-H20 van Panasonic tijdens ISE 2016 in de RAI in Amsterdam voor een demonstratie of ga voor meer informatie over het assortiment van Panasonic Visual System Solutions naar https://fr.business.panasonic.be/systemes-visuels/