Panasonic verbetert helderheid projectoren voor bedrijfsleven en onderwijs

Panasonic Business heeft twee extra heldere projector-modellen aangekondigd voor onderwijs en bedrijfsleven, die draagbaarheid en LCD-beeldkwaliteit combineren met de lage operationele kosten en hoge betrouwbaarheid van SOLID SHINE-laser.

De PT-MZ770-serie laserfosforprojectoren met verwisselbare lenzen produceert 7.500 lumen bij een WUXGA- (PT-MZ770/L) of WXGA-resolutie (PT-MW730/L). Beide projectoren zijn voorzien van een luchtdichte en stofbestendige optische eenheid, een luchtstroom in één richting en een herbruikbaar ecofilter. Hierdoor kan de projector tot wel 20.000 uur worden gebruikt zonder noemenswaardig onderhoud. De operationele kosten worden hierdoor aanzienlijk verlaagd.

De projectoren zijn ontworpen voor uitmuntende betrouwbaarheid in stoffige omgevingen en zijn dan ook ideaal voor drukke klaslokalen, auditoria, vergaderruimten, musea en tentoonstellingen. Functies zoals een stille modus (27 dB) en snel in- en uitschakelen zorgen voor effectieve presentaties.

"Dit zijn bijzonder slimme projectoren met een zeer hoge helderheid in verhouding tot hun afmetingen. Dat garandeert een uitstekende beeldkwaliteit, met name in helder verlichte ruimtes", aldus Hartmut Kulessa, Marketing Manager bij Panasonic Business. "De daglichtweergave gebruikt een sensor om de schermhelderheid af te stemmen op het omgevingslicht, terwijl processor 4 voor de helderheid van details vier frequentiebanden in het videosignaal analyseert om de beeldscherpte te verbeteren.”

Ook ondersteunen de projectoren de Panasonic LinkRay™-overdrachtstechnologie, die gegevens naar smartphones verzendt via de camera van het apparaat. Daardoor zijn de projectoren ook bijzonder geschikt voor reclame en andere toepassingen in openbare ruimten. Een 4K-inkomend videosignaal wordt ondersteund door de 4K DIGITAL LINK-oplossing voor video/bediening met één kabel en de HDMI®-aansluiting.

Het presentatiescherm kan worden gedeeld met een USB-apparaat ('plug and share') of met een optionele draadloze module (ET-WM300), die het spiegelen van schermen via compatibele Windows®-pc's en Android™-apparaten ondersteunt. Ook draadloze projectie is mogelijk vanaf apparaten met apps of software van Panasonic.

Bezoek Panasonic van 6 tot 9 februari op ISE2018 in de RAI te Amsterdam op stand H20 in hal 1. Voor meer informatie over de series interactieve beeldschermen en andere visuele systemen van Panasonic kunt u terecht op: https://business.panasonic.nl/visual-system/