Panasonic en Atlona bieden nieuw AV-pakket voor vergaderruimtes aan

Dankzij een samenwerking met het toonaangevende AV-connectiviteitsbedrijf Atlona zijn de professionele displays van Panasonic nu ook verkrijgbaar als onderdeel van een pakket, waarmee het AV-gebruik in vergaderruimtes sterk vereenvoudigd kan worden. Het pakket bestaat uit een combinatie van de HDVS-300 van Atlona met een Panasonic-display uit de EF1-serie. Het pakket heeft als doel om AV in kleine tot middelgrote vergaderruimtes gemakkelijker aan te sluiten, te configureren en te gebruiken.

De HDVS-300 van Atlona is het eerste samenwerkingssysteem met HDBaseT en voorziet naast AV-switching, USB en HDMI-uitbreiding ook in de pc-bediening voor het conferentiesysteem. In combinatie met het slanke ontwerp en de hoge helderheid van de serie EF1-schermen is zo een effectieve oplossing voor vergaderruimten ontstaan, waarbij één kabel voldoende is voor alle aansluitingen op de tafel.

Het pakket is verkrijgbaar met de 75-inch of 84-inch uitvoering van de EF1-serie in combinatie met het samenwerkingssysteem van Atlona voor een soft-codec conferentiesysteem. De HDBaseT-verbinding tussen zender en ontvanger biedt meer flexibiliteit bij installatie, omdat er een grotere afstand mogelijk is tussen enerzijds display, camera en microfoon en anderzijds de aangesloten computer.

Afstandsbedieningen voor schermen behoren ook tot het verleden, omdat het scherm automatisch wordt in- en uitgeschakeld wanneer een signaal wordt gedetecteerd. Zo kunnen vergaderingen snel beginnen, zonder dat er tijd verloren gaat om het scherm aan te zetten en het juiste ingangssignaal te vinden.

Enrique Robledo, European Marketing Manager bij Panasonic: “We zijn blij met de samenwerking met Atlona. Het bedrijf is toonaangevend op vlak van AV-connectiviteit, waardoor we nu een complete standalone oplossing voor vergaderruimten kunnen leveren. Gebruikers kunnen de hoge helderheid en het gebruiksgemak van EF1-schermen combineren met de gebruiksvriendelijke configuratie en de flexibele aansluitmogelijkheden van het HDVS-300-systeem. Dit biedt bedrijven een effectieve oplossing waarmee ze snel aan de slag kunnen."

Ga voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions naar: https://business.panasonic.nl/visual-system/