Panasonic introduceert nieuwe 12.000 lumen laserprojector

Panasonic introduceert een nieuwe laserprojector van 12.000 lumen, die net zo compact en licht is als de bestaande projectoren van 10.000 lumen.

De PT-RZ120 is verkrijgbaar vanaf komend najaar en wordt tegelijk met de PT-RZ870 geïntroduceerd, een projector van 8.500 lumen en met dezelfde behuizing als de 7.000 lumen PT-RZ770-serie. De beide nieuwe series bestaan uit SOLID SHINE-laserprojectoren en vormen een aanvulling op Panasonics veelgeprezen serie filterloze 1-Chip DLP™ dual-drive laserfosformodellen.

De nieuwe projectoren combineren haarscherp en levendig beeld met een heldere dual-lasermodule en SOLID SHINE-laser met dubbel fosforwiel. Ze kunnen tot 20.000 uur onderhoudsvrij worden gebruikt, dankzij luchtdichte en stofbestendige optische units en koelsystemen die luchtfilters overbodig maken.

"De viervoudige kleurenharmonisator is de sleutel tot de superieure beeldkwaliteit van deze projectoren. Het is een uniek kleurenwielsysteem, versterkt met dubbele warmtebestendige fosforwielen die zodanig op elkaar zijn afgestemd, dat ze de kleurnauwkeurigheid maximaliseren en tegelijkertijd het energieverlies van de lichtbronnen verminderen”, aldus Hartmut Kulessa, European Marketing Manager bij Panasonic. "We noemen deze projector een wolf in schaapskleren. AV-professionals zullen er echt versteld van staan dat er in zo'n compacte behuizing zulke nauwkeurige kleuren en zo'n voortreffelijke helderheid zitten.”

Het digitaal gemoduleerde dynamische contrast van 10.000:1 bepaalt per frame de lichtopbrengst overeenkomstig de beeldeisen. Tegelijkertijd regelt een synchronisatiefunctie het dynamische contrast en de sluiterfuncties voor een heel netwerk van projectors, waarbij de instellingen vanuit een hoofdprojector worden gesynchroniseerd.

De PT-RZ120 en de PT-RZ870 ondersteunen 4K-videosignaalinvoer via één kabel door DIGITAL LINK of een HDMI®-aansluiting te gebruiken en ze zijn verder geschikt voor pro-installaties met 3G-SDI-verbindingen tussen HDMI®-, DVI-D-, 5BNC-, D-Sub- en RS232C-verbindingen.

Aangezien alle projectoren zo ontworpen zijn dat ze in bestaande besturingssystemen kunnen worden geïntegreerd, zijn ze compatibel met de protocollen van HDBaseT™, Art-Net, Crestron Connect™ en PJLink™. Bovendien maken ze gebruik van dezelfde verwisselbare lenzen als de 1-Chip DLP™-modellen van Panasonic.

Wilt u meer informatie? Bezoek dan Hal 1, Stand 1-H20 op de ISE2018 of ga naar Panasonic Visual System Solutions: https://business.panasonic.nl/visual-system/