Videowalls sneller installeren met upgrade voor automatische camera-aanpassing

Panasonic komt met een gratis upgrade van de beheersoftware voor videowalls, waarmee beeldkwaliteit van de verschillende schermen automatisch op elkaar afgestemd wordt. Deze optionele upgrade past naadloos bij de gratis Panasonic beheersoftware voor videowalls en zorgt net als de onlangs geïntroduceerde  camera-upgradeset voor de multi-projectorsoftware voor een enorme tijd- en kostenbesparing bij het installeren en afstellen van displays in een videowall.

 “Installateurs moesten tot nu toe de kleur en helderheid voor elk paneel nog afzonderlijk met een sensor afstellen”, legt Enrique Robledo, Europees marketingmanager voor Panasonic Visual System Solutions uit. “Voor hen is dat een tijdrovend karwei dat specialistische kennis vereist en niet altijd tot nauwkeurige resultaten leidt.”

"Na het activeren van de automatische camera-aanpassing in de videowallbeheersoftware sluit de installateur een compatibele camera aan en neemt een foto van de videowand. De software analyseert vervolgens zelfstandig de backlightregeling en witbalans, om uiterst nauwkeurig de kleur van elk paneel te vergelijken.

"Hierna worden de instellingen van elke display automatisch aangepast en opgeslagen door de software. Dit zorgt voor een aanzienljke vermindering van de installatietijd en dus tot lagere kosten. Een bijkomend voordeel is dat de installateur als er een paneel vervangen moet worden, niet de hele wand handmatig opnieuw hoeft te kalibreren."

Het upgradepakket voor automatische camera-aanpassing (TY-VUK10) is een aanvulling op een nieuwe installatiebevestiging. Deze installatiebevestiging bestaat uit in elkaar grijpende modulaire displayframes en een systeem met magneten die ervoor zorgen dat alle panelen nauwkeurig op alle assen zijn uitgelijnd.

Installateurs kunnen de videowallbeheersoftware gratis downloaden vanaf de PASS-website van Panasonic. Er hoeft slechts voor één pce een betaalde activeringscode voor de automatische camera-aanpassing te worden aangeschaft - niet voor elke display.

De videowallbeheersoftware met de upgradeset voor automatische camera-aanpassing is geschikt voor de displays van de LFV50-, LFV5- en LFV70-serie van Panasonic.

Meer informatie is te vinden op nl.business.panasonic.nl