Panasonic lanceert nieuw partnerportal voor optimale dienstverlening

Panasonic heeft een nieuwe partnerportal gelanceerd voor haar resellers uit heel Europa. In het nieuwe partnerportal zijn meer productenopgenomen en hebben distributeurs en resellers gemakkelijker toegang tot informatie voor klanten en kunnen zij eenvoudiger new business registreren.

De nieuwe webservice is voor klanten in heel Europa beschikbaar via de divisies Visual Systems en Communications. Later dit jaar wordt de service uitgebreid naar andere divisies. Professionals die zich inschrijven op dit programma krijgen toegang tot de nieuwste productinformatie, salesnieuws en zakelijke incentives met beloningen afhankelijk van het partnerschapsniveau.

In de partnerportal worden klanten in drie verschillende partnerniveaus ondergebracht afhankelijk van het trainingsniveau en het verkoopvolume van de klant. Deze niveaus zijn Registered, Expert en Solutions. Dit niveau bepaalt welke inhoud partners kunnen bekijken. De 'Expert'- en 'Solutions'-partners ontvangen meer exclusieve voordelen.

De partnerportal omvat een volledige productbibliotheek die gekoppeld is aan een centrale database en een online trainingsprogramma.  Ook geeft het portal meteen antwoord op productgerelateerde vragen. Partners van een hoger niveau kunnen gebruik maken van leadallocatie van eindgebruikers.

Valerie Poret, Europees Channel Manager van Panasonic: "de partnerportal brengt Panasonic, onze channelpartners en de eindgebruiker dichter bij elkaar. Klanten krijgen via de portal toegang tot een grote hoeveelheid informatie waarmee ze potentiële sales kunnen maximaliseren en de beste service kunnen bieden aan onze gemeenschappelijke klanten."

Partners kunnen per product gemakkelijk tools vinden ter ondersteuning van hun dagelijkse activiteiten. Een voorbeeld is 'eConfig', waarmee telecom-specialisten hun klantenofferte kunnen uitwerken en waarmee ze in één oogopslag het systeem kunnen selecteren dat perfect past bij de klantvereisten.

Voor visuele technologieën hebben AV-verhuurbedrijven toegang tot een communityplatform waarop ze informatie kunnen delen over producten die beschikbaar zijn voor cross-verhuur. Met het communityplatform wordt het een stuk gemakkelijker om lokale leveranciers te vinden voor tour-events, om een speciale lens te huren of een grote pool aan goederen te vormen voor erg grote projecten.

Panasonic beschikt in Europa over de grootste line-up van B2B-technologie. 70 procent van de wereldwijde omzet van het bedrijf wordt gegenereerd binnen de B2B-markt.