Panasonic lanceert zijn referentieklasse installatieprojectors

Panasonic heeft de introductie aangekondigd van een nieuwe laserprojector van 12.000 lumen die langdurige helderheid biedt en net zo compact en licht is als de bestaande projectors van 10.000 lumen.  De PT-RZ120 SOLID SHINE laserprojector is verkrijgbaar vanaf oktober.

De PT-RZ120 SOLID SHINE laserprojector is een aanvulling op het aanbod 1-Chip DLP laserfosformodellen. Binnen de bestaande behuizing van de PT-RZ660 serie met 6.000 lumen, biedt de projector de beste helderheid in zijn formaat.

De projector werkt 20.000 uur onderhoudsvrij dankzij zijn luchtdichte en stofbestendige optische units én koelsystemen die luchtfilters overbodig maken. Dit maakt hem uiterst geschikt voor permanente installatie binnen het onderwijs, musea, tentoonstellingen en digitale signalering.

Het hybride wielsysteem biedt voortreffelijke beeldkwaliteit met prachtige pure kleuren door scherpe en intense beelden met heldere SOLID SHINE-laserdrives te combineren, die beschikken over een dual-lasermodule en een dual-fosforwiel.

“Als marktleider op het gebied van laserprojectie streven wij ernaar accurate kleuren en de excellente helderheid in zo’n compact mogelijk ontwerp in te passen,” vertelt Hartmut Kulessa, European Marketing Manager van Panasonic. De PT-RZ120 is nu een model dat als referentie dient binnen de sector. AV-professionals zullen versteld staan van de accurate kleuren en de excellente helderheid van de projector, die geproduceerd worden door een ‘quartet colour harmoniser’: een uniek kleurwielsysteem dat versterkt wordt door de hittewerende dual-fosforwielen en samenwerken om de meest accurate kleuren te bewerkstelligen.”

Het digitaal gemoduleerde dynamische contrast van 10.000:1 bepaalt per frame de lichtopbrengst afgestemd op de beeldeisen. Tegelijkertijd regelt een synchronisatiefunctie het dynamische contrast en de sluiterfuncties voor een heel netwerk van projectors, waarbij de instellingen vanuit een hoofdprojector worden gesynchroniseerd.

De PT-RZ120 ondersteunt 4K-videosignaalinvoer via één kabel door DIGITAL LINK of een HDMI®-aansluiting te gebruiken en zijn nog beter uitgerust voor professionele omgevingen, namelijk met 3G-SDI, naast HDMI®-, DVI-D-, 5BNC-, D-Sub- en RS232C-aansluitingen.

Aangezien alle projectors zo zijn ontworpen dat ze kunnen worden geïntegreerd in bestaande besturingssystemen, zijn ze compatibel met de protocollen van HDBaseT™, Art-Net, Crestron Connect™ en PJLink™. Bovendien maken ze gebruik van dezelfde verwisselbare lenzen als de 1-Chip DLP™-modellen van Panasonic.

Ga voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions naar: https://business.panasonic.nl/visual-system/