• Banner - Projects

De projecten

 

In nauwe samenwerking met ClimateCare, een van de leidende organisaties op de vrijwilligersmarkt wat betreft CO2, hebben wij drie belangrijke projecten geselecteerd waarbij de CO2-uitstoot wordt verminderd en die duurzame ontwikkelingsvoordelen opleveren voor de plaatselijk bevolking.

Windturbinepark, Turkije
Het project bestaat uit 54 windturbines met elk een nominaal vermogen van 2,5 MW, met een totale installatiecapaciteit van 135 MW. Dit project wordt uitgevoerd in het Gokcedag-gebergte tussen de steden Bahçe en Hasanbeyli in de provincie Osmaniye, Turkije.
§ Naast de energievoordelen levert het project ook banen op voor de lokale bevolking, worden lokale grondstoffen en onderdelen gebruikt en wordt Turkije bijgestaan in de groeiende vraag naar energie.

Windturbinepark, Noord-China 
Ningxia Yinyi gaat waarschijnlijk ongeveer 105 GWh schone hernieuwbare energie per jaar genereren. Dit is gelijk aan de gemiddelde jaarlijkse vraag van ongeveer 25.000 huishoudens in het Verenigd Koninkrijk. De opbrengst van CO2-financiering heeft het interne rendement van het project verhoogd tot boven de Chinese investeringsbenchmark van 8%, waarbij de commerciële haalbaarheid is verbeterd en concurrentie is ontstaan met fossiele brandstoftechnologieën. Aanvullende voordelen zijn werkvoorziening voor de lokale bevolking en het stimuleren van de ontwikkeling van windenergie in China.

Kookpannen, Ghana De meeste gezinnen koken hier met kolen, op een metalen rooster of in een  kolenpot  die zeer inefficiënt brandt. 
‘’ Het project heeft als doel deze kolenpotten te vervangen door efficiënte fornuizen, de zogenaamde Gyapa, waarbij het kolenverbruik met 25% wordt verminderd. Deze fornuizen verlagen ook de rookvorming binnenshuis: onderzoek van de VN heeft aangetoond dat rokende fornuizen verantwoordelijk zijn voor miljoenen sterfgevallen en slopende ziektes bij tientallen miljoenen mensen.