Current language: Nederlands

PANASONIC VULT SPAANSE LUCHTHAVENS MET LEVENDIGE BEELDEN, LICHT EN KLEUR

CEMUSA plaatst meer dan 170 70-inch displays van Panasonic in verschillende Spaanse luchthavens

De Spaanse luchthavenexploitant Aena onderzocht het gebruik van digital signage voor advertentieruimte in al zijn luchthavens, inclusief de twee grootste van het land (Adolfo Suárez Madrid-Barajas en El Prat), toen het toenmalige contract afliep.

Er werd gezocht naar de beste zichtbaarheid, beeldkwaliteit en kleurintensiteit voor alle passagiers, en mogelijkheden voor moderne reclame en communicatie via technologisch geavanceerdere oplossingen. Hiervoor moest een innovatief commercieel aanbod worden ontwikkeld.

Het exclusieve beheer van alle luchthavens op het schiereiland en de Balearen werd toegekend aan Cemua, een toonaangevend internationaal bedrijf op het gebied van buitenreclame dat gevestigd is in Madrid. Cemusa is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het ontwerp en het geïntegreerde beheer van straatmeubilair. Momenteel beheert het bedrijf verschillende soorten reclamemedia in grote steden als New York, Madrid, Rio de Janeiro, Barcelona, Boston, Lissabon, Bologna en Brasilia.

Cemusa diende een voorstel in dat onder andere de installatie van in totaal 171 advertentieruimtes met 70-inch displays omvatte. De gekozen displays waren van Panasonic: de TH-70LF50, een lcd-display dat continu 24/7 in gebruik kan zijn. Deze duurzame displays hebben een hoge beeldkwaliteit en een hoge helderheid.

“Er is gekozen voor displays van Panasonic vanwege de uitstekende prestaties van het merk. Het is de beste keuze voor commerciële displays op de Europese en nationale AV-markt”, zegt Oriol Massagué, Product Manager van Panasonic Visual bij Panasonic System Communications Company Europe.

“Onze displays staan erom bekend dat ze robuust zijn en dankzij een stevige metalen structuur tegen klappen en stoten kunnen. Dat maakt ze ideaal voor drukke omgevingen zoals deze.

“Betrokken zijn bij projecten van deze omvang, waarbij meer dan 170 apparaten op de belangrijkste luchthavens worden geplaatst, is voor Panasonic altijd een goede kans om de mogelijkheden van onze producten te laten zien - schermen die zijn ontworpen voor dit soort taken en die uitstekende kwaliteit en uitstekende resultaten leveren.

“Bovendien kunnen we altijd een geslaagd project garanderen, doordat we samenwerken met gerenommeerde partners als Cemusa, Telefónica On The Spot Services en Crambo”, vervolgt Oriol Massagué.

Gegarandeerde zichtbaarheid en energiebesparing

Dankzij de helderheid van 700 cd/m² en de contrastverhouding van 5000:1, in combinatie met het 70-inch formaat en de brede kijkhoek, zijn TH-70LF50-displays zeer goed zichtbaar in openbare ruimtes. Ze zijn daardoor met name ideaal voor plaatsing op luchthavens en in digital signage-toepassingen. Het minimalistische ontwerp en de diepte van slechts 89 mm dragen ook bij aan de geschiktheid van de displays.

Bovendien kan de LF50-serie continu, dag en nacht, worden gebruikt. Daarbij bespaart de led-achtergrondverlichting energie en blijft het stroomverbruik beperkt tot maar 260 watt.  Ondanks deze aanzienlijke vermindering van het stroomverbruik, leveren deze displays toch nog een hoog helderheidsniveau van 700 cd/m² – een revolutie op het gebied van energiebesparing die doorslaggevend was voor de keuze van deze apparaten voor de Spaanse luchthavens.

In de moderne concurrerende wereld garanderen Panasonic-displays de reproductie van levendige en levensechte beelden met een optimale Full HD-kwaliteit van 1080p. De apparaten kunnen optioneel ook worden voorzien van HD-SDI-functionaliteit en speciaal beschermend glas voor extra bescherming tegen mogelijke ongelukken.

De LF50-serie heeft een bevestigingssysteem waarmee de displays niet alleen op een standaard kunnen worden bevestigd (verticaal of horizontaal), maar dankzij het lage gewicht (47 kg) ook gemakkelijk aan de wand kunnen worden gehangen. Ze zijn ook bijzonder geschikt voor plaatsing op ongebruikelijke plekken die moeilijk toegankelijk zijn, want dankzij de compatibiliteit van het LAN-besturingssysteem van de LF50-serie kunnen de displays op afstand worden beheerd.

Panasonic heeft bovendien de ventilatoren achterwege gelaten, zodat er geen stofdeeltjes in de monitor kunnen binnendringen.