• Brisa rust controlekamer uit met TH-55LFV5W videowall van Panasonic

Brisa rust controlekamer uit met TH-55LFV5W videowall van Panasonic

De Portugese autosnelwegen zijn nu veiliger dan ooit dankzij de videowall van Panasonic

Verkeersveiligheid is de hoogste prioriteit voor Brisa, de grootste beheerder en concessiehouder van autosnelwegen in Portugal. Het bedrijf staat in voor de veiligheid van de meer dan 16.000 mensen die elke dag de vijf concessies van Brisa gebruiken. Dat doet het in zijn operationele controlecentrum door niet alleen de mobiliteit te beheren, maar ook door onmiddellijk te reageren op onvoorziene gebeurtenissen en ongevallen.

Voor het installeren en leveren van een nieuw videowallsysteem analyseerde de groepsonderneming Brisa Inovação e Tecnologia (Brisa Innovatie en Technologie) de behoeften en ontwikkelde ze een intelligente videowalloplossing ontwikkeld op basis van de videotechnologie van Panasonic. Deze oplossing kwam tot stand dankzij het teamwork en de ondersteuning van Prosonic, een Portugese verdeler van Panasonic-producten die de apparatuur leverde en installeerde.

“De kwaliteit van de dienstverlening en ondersteuning van Prosonic en Panasonic in dit project was een van de belangrijkste redenen waarom we met hen in zee wilden gaan”, vertelt Pedro Sobral van Brisa Inovação e Tecnologia.

“Dankzij dit nieuwe monitoringsysteem kan Brisa ook genieten van de uitzonderlijke beeldkwaliteit en lagere onderhoudskosten van de videowall”, aldus João Farinha van de afdeling voor geïntegreerde oplossingen van Prosonic.

“Hierdoor kreeg het project een algemeen uitstekende beoordeling en is de klant, Brisa, zeer tevreden; de schermen van Panasonic voor de videowall overtreffen zelfs de vereisten van Brisa op het vlak van beeldkwaliteit”, voegt hij eraan toe. Pedro Sobral is het daarmee eens:

“Dit project had niet beter kunnen verlopen. De projectcoördinatie verliep uitstekend dankzij de uitgebreide technische kennis van alle betrokken professionals.”

Dit is momenteel het enige project waarin Brisa Inovação e Tecnologia digitale verkeersborden gebruikt, maar we hopen dat we dit in de toekomst nog kunnen uitbreiden.

Met die gedachte in het achterhoofd, besliste het Portugese bedrijf om zijn videomonitoringsysteem te updaten en koos het voor de nieuwe TH-55LFV5W videowallschermen van Panasonic.

De 44 schermen van elk 55 inch werden gepositioneerd als een grote rechthoekige mozaïek van 40 m². Samen geven ze in real time alles weer wat er gebeurt op de wegen waarvoor de Brisa-groep de concessiehouder is.

“We hadden heel wat problemen met onze vorige videowall”, vertelt Pedro Sobral, projectmanager bij Brisa Inovação e Tecnologia, “maar de nieuwe Panasonic-schermen zijn moderner en efficiënter en dat maximaliseert de beschikbaarheid van de operationele middelen in het Brisa-controlecentrum.”

Brisa opteerde voor schermen van Panasonic gezien de uitstekende prestaties van het merk en omdat het de beste keuze is voor videowalls op de Europese en nationale audiovisuele markt.

De producten van dit Japanse bedrijf staan bekend voor hun robuustheid en hun vermogen om tegen een stootje te kunnen dankzij een stevige metalen structuur die schade voorkomt. Hierdoor zijn ze niet alleen ideaal om elke dag in te zetten, maar zijn ze ook bestand tegen verplaatsingen en ongelukken.

De videowalls van Panasonic hebben zo een dun frame (schermranden van 5,3 mm breed) dat er bijna geen onderbrekingen zijn wanneer u één enkel beeld weergeeft over verschillende schermen. Deze producten zijn ook extreem betrouwbaar en zijn zo ontworpen dat ze 24 uur per dag, het hele jaar lang ononderbroken kunnen functioneren.

“Vooral model TH-55LFV5W werd specifiek ontworpen voor controlekamers met een oppervlak dat verblinding tegen gaat om reflecties te voorkomen zodat de informatie duidelijker en beter zichtbaar is”, zegt Oriol Massagué, productmanager bij Panasonic Visual System Solutions. “De directe led-achtergrondverlichting reproduceert zwarte tonen in donkere gebieden en geeft heldere gebieden levendig weer, terwijl het IPS-paneel een brede kijkhoek mogelijk maakt”, voegt Oriol eraan toe.