Current language: Nederlands

Bart Kresa's SVIATOVID-projectiesculptuur in première op ISE 2019

Panasonic Business en Integrated Systems Europe presenteren samen het nieuwste pronkstuk van Bart Kresa, meesterontwerper in projectiemapping, tijdens ISE 2019: SVIATOVID.

SVIATOVID is de opvolger van de iconische Shogyo Mujo, die in 2014 voor het eerst te zien was op het Burning Man Festival in Black Rock Desert, Nevada, VS. De, gefacetteerde, vijf meter hoge projectiesculptuur dient als nieuwe maatstaf voor audiovisuele kunst; hij wordt 360° en in True 4K verlicht door vier Panasonic PT-RQ32 4K-laserprojectors van 30.000 lumen.

 “Het hoogwaardige ontwerp- en productieniveau — een hoge resolutie, vier keer 4K, 120.000 lumen en een volledige transformatie van de sculptuur — dat we met SVIATOVID hebben bereikt, is innovatief.  Als iemand mij zou vragen naar de beste plaats ter wereld om revolutionair nieuw werk in première te laten gaan, dan zeg ik ‘ISE’.  We zijn Panasonic enorm dankbaar voor de samenwerking aan dit project en we danken ISE voor de ondersteuning van de première,” aldus Bart Kresa. 

De wereldpremière van SVIATOVID markeert de lancering van de nieuwe BARTKRESA Academy. Hier krijgen pas afgestudeerden van de kunstacademie de kans om projectiemapping onder de knie te krijgen tijdens een opleiding in de studio van Kresa in Lublin, Polen. Na ISE zal de sculptuur ook in deze stad te bewonderen zijn in Centre for the Meeting of Cultures.

Mike Blackman, Managing Director van Integrated Systems Events, merkt het volgende op “Dit is de eerste keer dat SVIATOVID te zien zal zijn, dus we zijn enorm blij dat Bart ervoor heeft gekozen om het stuk in première te laten gaan op ISE. Het wordt ongetwijfeld een adembenemend pronkstuk van de show.”

“Bart Kresa is een van de belangrijkste projectiekunstenaars ter wereld en heeft bijgedragen aan iconische werken zoals de première van de serie Game of Thrones en de mapping van de NASA-spaceshuttle Endeavour”, zegt Hartmut Kulessa, European Marketing Manager voor Panasonic. “Gezien de helderheid en resolutie van de projectie op een relatief klein oppervlak, is een hoogtepunt en een perfect fotomoment op de tentoonstelling van dit jaar.”

SVIATOVID is tijdens de hele ISE van 5-8 februari te zien aan de buitenkant van Hal 1 en 2 (Ingang K) in de RAI, Amsterdam.

Bart Kresa geeft ook de ISE 2019-openingsspeech op 4 februari om 18.00 uur in het Forum, RAI Amsterdam.

Panasonic is op de gebruikelijke plek te vinden in Hal 1, stand 1-H20. Ga voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions naar: https://business.panasonic.nl/visual-system/