Current language: Nederlands

HELDERE PROJECTIES VOOR BANK OP HET PLATTELAND 

Audiovisuele producten van Panasonic brengen NATIONAL TRUST-TENTOONSTELLING in Upton House tot leven 

Om het personeel en de bezittingen van de bank te beschermen tegen de luchtaanvallen op Londen, verhuisde M. Samuel & Co. met hun hele hebben en houden voor de totale duur van de Tweede Wereldoorlog.

Op 27 maart 2015 werd een nieuwe tentoonstelling geopend waarin dit oorlogsverhaal wordt verteld.

"Banking for Victory" laat de volledige transformatie van Upton House zien en vraagt bezoekers het verhaal mee te beleven en terug te gaan in de tijd om te zien hoe het bankpersoneel woonde en werkte in deze nieuwe omgeving.

Er staan bureaus en typemachines in de Long Gallery omringd door schilderijen en een porseleinverzameling van wereldklasse, net zoals dat het geval was in de jaren veertig van de vorige eeuw. Nieuwe kamers zijn opengesteld, de tuinen zijn verrijkt met objecten uit de oorlog en bezoekers kunnen ontdekken wat er gebeurde toen gewone burgers hun intrek namen in dit bijzondere gebouw.

Panasonic draagt bij aan het verlevendigen van de tentoonstelling, door leveren van hogeresolutieprojecties en displaytechnologieën die interactiviteit, sfeer en levendigheid toevoegen aan de nieuwe tentoonstelling in Upton House. De technologie van Panasonic helpt bezoekers zich een beeld te vormen van hoe het was om te wonen en te werken in een bank in oorlogstijd.

Rachael O’Connor-Boyd, collectiebeheerder in Upton House: "De oorlog vormt de achtergrond van het verhaal van een groep gewone burgers uit Londen die in Upton kwamen wonen en werken. Dankzij de samenwerking met Panasonic zijn we in staat geweest al het onderzoek en al die verhalen tot leven te brengen." 

"Alle locaties van de National Trust moeten steeds aantrekkelijker worden voor het hele gezin. Het is daarom heel belangrijk dat onze gebouwen en onze verzamelingen een publiek aanspreken dat is opgegroeid met videocontent en interactiviteit. Maar het is even belangrijk dat we dit op de juiste manier doen, dus zonder de rest van de tentoonstelling geweld aan te doen. Door gebruik te maken van laserprojectors zijn we erin geslaagd een stille bespiegelende sfeer op te roepen, maar op een schaal en met een gevoel voor emotie dat zonder de hulp van Panasonic nooit zou zijn gelukt. " 

 

 


 

Kitlijst
2 x PT-RW330
1x PT-RZ370
1 x PT-RW630
1 x PT-RZ670
2 x ET-DLE030

 

 

 

 

Geen rem op projectieambities

De eetzaal fungeert als een sensationele entree. De verklaring van Neville Chamberlain dat Groot-Brittannië in staat van oorlog verkeerde, wordt samen met beelden van Pathé op het sierlijke plafond geprojecteerd.

Dit alles wordt gerealiseerd met behulp van een Panasonic PT-RW630, 's werelds eerste 1-chip DLP-projector met laserlichtbron en de ultra-short-throw-lens ET-DLE030. Beide zijn omgekeerd en verborgen in de schouw, om zodoende een 10 meter brede projectie op het plafond van de eetzaal te creëren. Het roept een oorlogsbeeld op van de wolken, gezien door een dak dat is beschadigd door een luchtaanval.

"We wilden dat de projectie op het plafond een reactie teweegbracht, zodat bezoekers niet weten waar het vandaan kwam of wat ze kunnen verwachten. Dat is zeker gelukt", voegt Rachael O’Connor-Boyd toe.

Hemelbedprojectie

In de lange galerij brengt een interactief aanraakscherm de verhalen tot leven van de bijdragen die M. Samuel & Co. leverde aan de oorlog. De 50-inch LFB70 biedt maximaal zes gelijktijdige aanraakpunten.

Integrator Arty Bon Bon Design heeft het scherm bevestigd aan een bureau uit die tijd met houten lambrisering, om ervoor te zorgen dat de technologie niet te veel afsteekt bij de omgeving.

Op een even vriendelijke manier is een projector bevestigd aan het hemelbed van Lady Bearsted. Hiermee wordt videocontent van haar oorlogsverhaal geprojecteerd op een bedrukte katoenen doek die over het buitenste frame is gedrapeerd.

In de aanpalende kleedkamer wordt met een PT-RW330 laserprojector het verhaal van het werk van Lord Bearsted in de Special Operations Executive tot leven gebracht. 

Beeldschone projecties

In de schilderijenzaal van de familie wordt een PT-RZ670-projector van Panasonic met een laserlichtbron van 6.500 lumen, samen met de ultra-short-throw-lens ET-DLE030 gebruikt om een 17 meter grote projectie te creëren op een bedrukte katoenen doek die over de erkerruimte is gehangen.

De beelden laten zien wat de familie deed na de oorlog.  Rachael O’Connor-Boyd: "De schilderijenzaal vormt een natuurlijke afsluiting van de rondleiding door Upton House. Bezoekers zijn echt vertrouwd geraakt met al het getoonde en velen willen graag weten wat er na de oorlog met de familie is gebeurd. Voor sommigen was het een heel emotionele ervaring."

Upton-cinema

Tot slot wordt met een PT-RZ370 hybride laser-ledprojector in een feesttent in het park een authentieke oorlogsbioscoop gecreëerd.

Dankzij de hoge helderheid van de projector kunnen zelfs overdag de beelden van Pathé de bezoekers van alle leeftijden voor zich winnen.  

"Banking for Victory" is slechts een van de voorbeelden van de samenwerking van Panasonic met de National Trust waarmee gebouwen tot leven worden gebracht en de bezoekerservaring wordt verrijkt. De hernieuwbare en energiebesparende technologieën van Panasonic stellen de Trust ook in staat haar doelstelling van een groenere, meer duurzame manier van werken te realiseren.

Ga voor meer informatie over de projectors en professionele displays van Panasonic naar http://business.panasonic.co.uk/visual-system/