Current language: Nederlands

Panasonic versterkt aanbod 4K-displays met tien nieuwe panelen

Panasonic versterkt zijn aanbod 4K-displays met de uitbreiding van de hoogwaardige SQ1-serie en de gloednieuwe CQ1-serie met instapmodellen. Hiermee is het assortiment digitale 4K-oplossingen van het bedrijf compleet en wordt er in alle behoeften op de markt voorzien.

De SQ1-serie wordt uitgebreid met vier kleinere panelen, variërend van 43 tot 65 inch (TH-655SQ1/TH-55SQ1/TH49SQ1/TH43SQ1). Die zijn uitgerust met dezelfde functies van hoge kwaliteit van de bestaande panelen van 98 en 86 inch. Dankzij het slanke en stijlvolle design is deze reeks inzetbaar voor digitale weergave in winkels, vergaderruimten, uitzendstudio’s en controlekamers.

De serie is 24/7 zonder onderbreking te gebruiken, heeft een helderheid van 500 cd/m2 en is uitgerust met In-Plane Switching-technologie (IPS).Ook hebben de displays een anti-reflectielaag, waardoor een hoge mate van zichtbaarheid vanuit iedere kijkhoek wordt gegarandeerd. De serie is HDR-compatibel en beschikt over een kleurbeheer met 12 assen, waardoor kleuren perfect kunnen worden weergegeven.

De modellen zijn eenvoudig in te stellen met de door Panasonic gepatenteerde 4K DIGITAL LINK. Deze is gebaseerd op de HDBaseTTM-standaard, die video-, audio- en besturingssignalen via één LAN-kabel verbindt met externe apparaten. Door de ingebouwde 4K USB-mediaspeler is er geen externe mediaspeler meer nodig. Bovendien kunnen de displays worden geïntegreerd in een videowandconfiguratie op basis van serieschakeling.

“Wij zijn een van de eersten die de nieuwe Intel® SDM-sleuf (Smart Display Module) introduceren in de SQ1-serie”, aldus Hartmut Kulessa, marketingmanager bij Panasonic. “SDM-kaarten kunnen een Intel®-CPU of interfaces zoals SDI, NDI of VoIP herbergen. Hierdoor is het mogelijk om de display en de connectiviteit perfect af te stemmen op de toepassing. In combinatie met het brede kleurengamma van de ITU-R BT.2020-standaard, HDR en actief kleurbeheer zijn deze schermen onverslaanbaar op het gebied van zichtbaarheid en connectiviteit.”

Daarnaast heeft Panasonic de publicatie aangekondigd van de commerciële CQ1-serie, bestaande uit zes nieuwe modellen met een helderheid van 400 cd/m2 en 4K-resolutie (3840 x 2160), geschikt voor het ondersteunen van 4K-/60p-signalen. Net als de modellen uit de SQ1-serie zijn de twee grotere displays van 86 en 75 inch voorzien van In Plane Switching-technologie (TH-86CQ1/TH-75CQ1). De kleinere displays, beschikbaar in 43, 50, 55 en 65 inch, zijn voorzien van verticale uitlijningstechnologie (TH-65CQ1/TH-55CQ1/TH-50CQ1/TH-43CQ1).

De CQ1-serie is ontworpen voor 16 uur onafgebroken dagelijks gebruik en beschikt over alle basisaansluitingen die HDMI-CEC ondersteunen, waardoor de serie te gebruiken is voor in vergaderruimten en klaslokalen.

Hartmut Kulessa voegt hieraan toe: “De CQ1-serie voorziet in de behoefte van de overgrote meerderheid van organisaties die op zoek zijn naar 4K-displays voor het delen van informatie en hierbij geen ultrahoge helderheid en 24/7-werking nodig hebben.”

De CQ1- en SQ1-series sluiten aan bij de bestaande professionele instapmodellen van de EQ1-serie van Panasonic, waarmee het hele aanbod aan 4K-displays nu bestaat uit 18 modellen.

Voor meer informatie kun je een bezoek brengen aan onze stand 1-H20, hal 1, ISE2019, Amsterdam RAI, 5–8 februari, of meer lezen over projectors en professionele beeldscherm-oplossingen van Panasonic op https://business.panasonic.nl/visual-system/