Current language: Nederlands

Panasonic presenteert draadloos presentatiesysteem op InfoComm 2019

Panasonic heeft op vakbeurs InfoComm 2019 de nieuwste aanvullingen op het premium SQ1-displayassortiment aangekondigd: de TY-SB01WP en TY-SB01WPB.  De eenvoudige plug-and-play presentatiesystemen, waarmee verschillende schermen draadloos gedeeld kunnen worden, vergemakkelijken de samenwerking en het delen van informatie tijdens vergaderingen en presentaties.

Dankzij de draadloze verbinding kunnen gebruikers eenvoudig vanaf hun eigen apparaat verbinding maken met de compatibele SQ1-schermen. Er is geen HDMI-kabel nodig en er hoeft geen software te worden geïnstalleerd, wat een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert.

De gebruiker sluit een zender met een knop aan op zijn pc; als hij op die knop drukt, wordt de verbinding tot stand gebracht en wordt het pc-scherm weergegeven op het SQ1-scherm. Er is ook een switcherfunctie, waarmee gebruikers het scherm van een andere pc kunnen weergeven.

Door het simpele plug-and-play principe is de technologie voor iedereen toegankelijk. Bovendien hoeven gebruikers niet langer meerdere kabels mee te nemen, verbinding te maken met het wifinetwerk van de locatie of zelfs wachtwoorden in te voeren. De ingebouwde SB1-kit zorgt voor een automatische verbinding via de zendknop. 

Ook het installatieproces wordt eenvoudiger. De ontvanger van het signaal wordt bevestigd aan de achterkant van het beeldscherm, waardoor één unit ontstaat waarvoor geen installatieruimte nodig is. Er zijn ook geen kabels voor videosignaal, audiosignaal en netvoeding nodig tussen de ontvanger en de display.

De efficiënte hardwarecodering zorgt via beeldcompressie en –decompressie voor hoogwaardige beelden in Full HD-resolutie. Het systeem voldoet ook aan de hoge standaard 1EEE802.11ac en levert hierdoor ook uitstekende bewegende beelden. Het systeem is volledig compatibel met Intel® SDM-uitbreidingssleuven.

De optionele functies van de SB1-kit maken de SQ1-serie nog beter geschikt voor hoogwaardige bedrijfstoepassingen.

“In vergaderruimtes worden steeds meer displays voor presentaties geïntegreerd. Bedrijven zijn daarbij voortdurend op zoek naar de meest kostenefficiënte oplossingen die voor iedereen toegankelijk zijn”, zegt Hartmut Kulessa, European Marketing Manager voor Panasonic Business. “Door de integratie van een draadloze functie in onze beeldschermen kunnen gebruikers gemakkelijk met de technologie communiceren en kunnen ze zich concentreren op samenwerking in plaats van dat ze zich met connectiviteit moeten bezighouden.”

De TY-SB01WP en TY-SB01WPB zijn te koop vanaf januari 2020. 

Ga voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions naar https://business.panasonic.nl/visual-system/