Current language: Nederlands

Panasonic lanceert duurzame reeks lampprojectoren

Panasonic Business heeft een nieuwe reeks draagbare projectoren met korte projectieafstand gelanceerd met een levensduur van tot wel 20.000 uur, waardoor deze ideaal zijn voor langdurig gebruik in het onderwijs en het bedrijfsleven.

De PT-TW371R-serie met korte projectieafstand bestaat uit vier nieuwe modellen, die stuk voor stuk in staat zijn om een beeld van 80 inch te projecteren op een afstand van slechts 75 cm (PT-TX430/TX340) of 80 cm (PT-TW371R/TW370). Verkrijgbaar in WXGA en XGA en variërend van 3200 tot 3800 lumen; dankzij de short throw (korte projectieafstand) worden schaduwen voor presentatoren verminderd, waardoor de projectoren uitermate geschikt zijn voor kleinere vergaderruimten. De hoogwaardige PT-TW371R biedt ook een interactieve functionaliteit met een lichtpen- en whiteboardmodus.

Panasonic heeft tegelijkertijd een nieuwe draagbare reeks aangekondigd met zes nieuwe modellen die allemaal zijn uitgerust met een 1.2x zoomlens, ideaal voor projectie onderweg.

De PT-LB425-serie varieert van 3100 tot 4100 lumen en is beschikbaar in WXGA en XGA.  

Een belangrijk kenmerk van zowel de short throw- als de draagbare reeks is de verbeterde lampvervangingscyclus, die tot 20.000 bedrijfsuren mogelijk maakt. Dit zorgt voor zeer lage totale gebruikskosten en verbetert de betrouwbaarheid van de projectoren. De levensduur van de filter is ook verlengd tot 10.000 uur, wat betekent dat het onderhoud wordt beperkt tot eens in de vijf tot zeven jaar, afhankelijk van het aantal bedrijfsuren. Beide produceren geluid van slechts 30 dB voor vergaderingen, seminars en lessen zonder afleiding.

Ze beschikken bovendien over een hoog contrast van 16.000:1 in een compacte behuizing, met een daglichtfunctie die zelfs in fel verlichte kamers een optimale helderheid garandeert.

“Hoewel we in de branche een enorme verschuiving naar lasers hebben gezien, is er nog steeds een deel van de markt waarvoor projectors met onzichtbare lampen juist heel logisch zijn,” aldus Hartmut Kulessa, European Marketing Manager bij Panasonic. “Vergader- en onderwijsruimten zullen enorm profiteren van de toegenomen betrouwbaarheid die de levensduur van de lamp van 20.000 uur met zich meebrengt en van de verhoogde helderheid van deze projectors. Je krijgt de betrouwbaarheid van een laser voor de prijs van een lamp.”

Beide series zijn geschikt voor zowel horizontale als verticale projectie; keystonecorrectie en gebogen-schermcorrectie bieden de gebruiker de ultieme flexibiliteit om de projectoren aan verschillende omgevingen aan te passen.

Dankzij een memoryviewer en USB Display-functie, naast de diverse aansluitingen (HDMI, Computer In x2, Monitor Out x2), bieden beide reeksen ook een hoge connectiviteit waardoor het voor werknemers en studenten eenvoudiger wordt om hun eigen apparaat mee te nemen en informatie te delen.

De PT-TW371R- en PT-LB425-serie zijn verkrijgbaar vanaf december 2018.

Ga voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions naar: https://business.panasonic.nl/visual-system/