Current language: Nederlands
1-Chip DLP™-laserprojectoren voor het onderwijs en het bedrijfsleven
PT-FRZ60
Gemakkelijk te beheren, supereenvoudige 1 Chip DLP™-laserprojectoren leveren heldere beelden in felverlichte ruimtes met flexibele integratie in het klaslokaal of kantoor
Main product image
Belangrijkste functies

Laser 1-chip DLP, 6200 lumen (midden), WUXGA

DLP™-beeldvormingstechnologie, Quartet Colour Harmonizer, Rich Colour Enhancer en digitaal gemoduleerde Dynamic Contrast 2-optimalisatie

Onderhoudsvrij tot 20.000 uur met stofbestendige optische blokkering en duurzame laserengine

Flexibele 2.0x zoomlens (1,46 – 2,94:1) met V/H lensverschuiving 

Ondersteunt ongecomprimeerde 4K/60p-ingangssignalen via HDCP 2.2-compatibele HDMI®-ingangen of DIGITAL LINK-aansluiting

DLP™-beeldvormingstechnologie, Quartet Colour Harmonizer, Rich Colour Enhancer en digitaal gemoduleerde Dynamic Contrast 2-optimalisatie komen samen in beelden met een ongeëvenaarde helderheid, kleur en duidelijkheid, ongeacht het niveau van het omgevingslicht. Flexibele 2.0x zoomlens met V/H lensverschuiving verbindt DIGITAL LINK en voor CEC geschikte HDMI®-aansluitingen die 4K/60p-ingangssignalen ondersteunen*2. Een aparte LAN-aansluiting en een USB-DC-aansluiting zorgen voor een verdere stroomlijning van de installatie. De werking is bijna onhoorbaar bij 27 dB*4. Koeling via warmtebuizen voor de lasermodules en koellichamen voor het luchtdichte DMD-blok ondersteunen filterloos ontwerp voor 20.000 uur onderhoudsvrije projectie. Multi-laserdrive-engine heeft failovercircuitbescherming, terwijl de optionele Early Warning Software de betrouwbaarheid versterkt.

  PT-FRZ60 PT-FRZ50 PT-FRZ55
Helderheid

6000 lm* (ANSI)/

6200 lm (midden)

5200 lm* (ANSI)/

5400 lm (midden)

5000 lm* (ANSI)/

5200 lm (midden)

Resolutie WUXGA
Lens

2x zoomlens (1,46 2 – 2,94:1)

Vaste short-throw lens (0,8:1)

* Meting, meetomstandigheden en notatie zijn in overeenstemming met internationale standaard ISO/IEC 21118: 2020. De waarde is het gemiddelde van alle producten bij verzending.

Dynamische kleur voor felverlichte ruimtes

Briljante kleurreproductie

Quartet Colour Harmonizer is een origineel kleurenwielmechanisme met een geoptimaliseerd optisch ontwerp. Het moduleert de lichtopbrengst in overeenstemming met de kleurvereisten van het beeld en bereikt zo een brede gammareproductie met zuiver wit voor een grotere kleurnauwkeurigheid en -diepte zonder dat dit ten koste gaat van de helderheid. In combinatie met de stabiele SOLID SHINE-laserhelderheid en de superieure uniformiteit van DLP™-beeldvorming lijken de kleuren rijker en helderder, zonder de groenige cast die soms wordt ervaren met alternatieve projectietechnologieën.

 

Rich Colour Enhancer

Rich Colour Enhancer bevat een Dynamic Mode die de helderheid van het beeld prioriteit geeft, en een Graphic Mode/Standard Mode die geschikt is voor grafische inhoud. Deze modus past de timing van het kleurenwiel aan voor een diepere kleurverzadiging in situaties waarin projectie bij maximale helderheid niet nodig is.

Dynamic Contrast 2 verhoogt contrastprecisie

De PT-FRZ60 en PT-FRZ50 hebben van een nieuwe Dynamic Contrast 2-instelling die de digitaal gemoduleerde contrastprecisie van 20.000:1 verbetert tot een niveau dat onze professionele modellen benadert. Dynamic Contrast regelt de lichtopbrengst frame-voor-frame of scène-voor-scène op basis van de beeldvereisten, waardoor een nauwkeurig contrast wordt bereikt wanneer heldere en donkere scènes elkaar vaak afwisselen. Wittinten zijn helderder, zwarttinten rijker en huidtinten natuurlijker, zelfs in een goed verlichte omgeving. De technologie verbruikt ook minder energie dan op iris gebaseerde projectiesystemen.

 

Rustig, veelzijdig en eenvoudig te installeren

2.0x zoomlens met breed bereik en lensverschuiving

Om de weg naar een stressvrije installatie te effenen, zijn de projectoren voorzien van een 2.0x optische zoomlens die een breed scala aan throwafstanden ondersteunt en tegelijkertijd uw scherm vult met een groot, helder beeld. V/H lensverschuiving (verticaal: +64%, -44% en horizontaal: +34%, -27%) plaatst het beeld op het scherm wanneer een optimale plaatsing van de projector niet mogelijk is, zoals in ruimtes met een hoog plafond of voor toepassingen met projectie onder een hoek. De projectoren hebben dezelfde 2.0x zoomlens en dezelfde lensverschuiving als onze PT-RZ570 (en passen op dezelfde montagebeugel), waardoor de PT-FRZ60/FRZ50 een gestroomlijnde, kosteneffectieve vervanging is. V/H keystone-correctie (verticaal: ±40°, horizontaal: ±20°), correctie voor gebogen schermen en de Auto Image Rotation-functie zijn inbegrepen om de flexibiliteit van de installatie verder te verbeteren.

Ondersteunt 4K/60p-signaalinvoer*

Beide projectoren ondersteunen ongecomprimeerde 4K/60p-ingangssignalen via HDCP 2.2-compatibele HDMI®-ingangen of DIGITAL LINK-aansluiting. De mogelijkheid om Ultra HD-video af te spelen op de resolutie van de projectoren is van onschatbare waarde wanneer hetzelfde signaal naar meerdere 4K-ready eindpunten met verschillende schermresoluties wordt gedistribueerd. Een externe videoconverter is niet nodig, waardoor u bespaart op de installatiekosten, en u hoeft geen video meer te hercoderen voor verschillende schermresoluties. Indien gewenst kunnen zowel video- als 10Base-T/100Base-TX-conforme besturingssignalen worden toegewezen aan DIGITAL LINK met een CAT5e STP-kabel (of hoger), een kostenefficiënte manier om verbinding te maken over lange afstanden.

* 4K-signalen worden bij projectie geconverteerd naar de resolutie van de projector (1920 x 1200 pixels).

Voor CEC geschikte HDMI-ingangen en USB-DC-uitgang

HDMI-ingangen zijn compatibel met besturingsopdrachten van een met CEC compatibel onderdeel en stellen u in staat de projector aan/uit te zetten en het afspelen te starten met de bedieningselementen van het bronapparaat. Een 5 V/2 A USB-DC stopcontact voorziet een HDMI-netwerkstreamingapparaat van stroom, zodat groepen vanaf hun pc's of mobiele telefoons inhoud kunnen delen naar het grote scherm. USB-voeding ondersteunt ook de aansluiting van PressIT, Panasonic’s nieuwe Wireless Presentation System, voor moeiteloze one-touch overdracht van inhoud vanaf pc of mobiele telefoon––zonder dat er software hoeft te worden geïnstalleerd.

Afzonderlijke LAN- en DIGITAL LINK-aansluitingen

Afzonderlijke op LAN en HDBase-T™ gebaseerde DIGITAL LINK-aansluitingen maken het mogelijk om met 100Base-TX en 10BaseT besturingssignalen via Panasonic-, Crestron®-, AMX- en Extron®-toepassingen toe te wijzen aan de specifieke LAN-verbinding, waardoor DIGITAL LINK wordt vrijgemaakt voor video met een hogere bandbreedte over kabels met een lengte van maximaal 150 m.

Stille 27 dB* projectiemodus

Nu er meer lessen en vergaderingen online plaatsvinden, is het belangrijk om een stille projector te hebben die de discussie niet overstemt. Met een stille projector kan uw team zich ook beter concentreren, omdat er minder afleiding is. De PT-FRZ60/FRZ50 heeft een stille modus (Quiet Mode) die een praktisch onhoorbare werking met 27 dB* (PT-FRZ50) of 30 dB* (PT-FRZ60) mogelijk maakt. Geniet van betere resultaten van een alert publiek, of ze nu in dezelfde ruimte zijn of online kijken.

* Het bedrijfsgeluid is 32 dB in de normale modus (PT-FRZ50) en 35 dB in de normale modus (PT-FRZ60).

 

Bewezen SOLID SHINE-laserbetrouwbaarheid

SOLID SHINE-laser voor een betrouwbare hoge helderheid

De PT-FRZ60 en PT-FRZ50 hebben duurzame solid-state lasermodules in plaats van een wegwerplamp. De voordelen van laserprojectie zijn nadrukkelijk bewezen: vervangen van verbruiksartikelen is niet nodig gedurende jaren van continue 24/7 projectie, en een ondiepere helderheidshelling met een superieure kleuruniformiteit. Ervaar een betere beeldkwaliteit gedurende langere tijd tegen relatief lagere kosten. Een ander voordeel is de mogelijkheid om het apparaat op elk gewenst moment met de schakelaar in de ruimte in en uit te schakelen zonder gevaar voor beschadiging van de lichtbron.

 

Failoverredundantiecircuits

Een multi-laserdrive-engine groepeert de laserdiodes in afzonderlijke modules die beschermd zijn met een failoverbeveiligingscircuit. Als een diode in een module uitvalt, wordt alleen de betreffende serie omzeild en is het resulterende helderheidsverlies niet waarneembaar. Als een diode in andere laserprojectoren uitvalt, wordt het circuit onderbroken en worden alle diodes in de module uitgeschakeld, wat resulteert in een dramatisch verlies aan helderheid. Het hebben van meerdere lichtbronnen maakt het mogelijk om de projectie voort te zetten in het onwaarschijnlijke geval dat een module uitvalt. Deze beveiligingen zijn van onschatbare waarde wanneer de beeldweergave niet mag worden onderbroken.

Filterloze koeling en luchtdicht optisch blok

Door de toepassing van koeling op basis van warmtebuizen met koellichamen voor het DMD-blok is er geen luchtfilter meer nodig. Deze projectoren kunnen 20.000 uur lang continu zonder onderhoud in stoffige omgevingen werken dankzij een hermetisch afgesloten optische motor die het binnendringen van stof en de daarmee gepaard gaande beelddegradatie voorkomt.

 

Andere functies

Detail Clarity Processor 3

Dit unieke Panasonic-circuit optimaliseert de scherpte van elk beeld op basis van informatie die wordt verzameld uit vier frequentiebanden van het videosignaal. De resulterende beelden worden met een natuurlijk en overtuigend realisme weergegeven.

 

Daylight View Basic

De Daylight View Basic-technologie van Panasonic creëert scherpe, moeiteloos te bekijken beelden door het verhogen van detail, met name in de donkere gebieden van het beeld die normaal lastig te zien zijn in felverlichte ruimtes. Een ingebouwde sensor meet het omgevingslicht terwijl Daylight View Basic de halftone-kleuren en helderheid aanpast in overeenstemming met het niveau van verlichting in de omgeving.

 

DIGITAL LINK-aansluiting met één kabel

DIGITAL LINK brengt niet-gecomprimeerde-video, audio en besturingssignalen over via één CAT 5e STP-kabel voor afstanden tot 150 m. Een optionele Digital Link-switcher of digitale interfacebox maakt de installatie nog eenvoudiger. Hierdoor hebt u minder kabels nodig, bespaart u kosten en wint u aan betrouwbaarheid.

 

Automatische schermbeeldrotatie

Beelden worden automatisch geroteerd afhankelijk van de oriëntatie van de installatie—ondersteboven op het plafond of op een tafel gezet—met behulp van een ingebouwde hoeksensor.

 

ECO Management System

Druk op de ECO-knop op de afstandsbediening om Eco Management-functies in te stellen, waaronder automatische helderheidsreductie in gedimde omgevingslichtomstandigheden en vermindering van het stroomverbruik wanneer er geen ingangssignaal wordt gedetecteerd.

 

Extra functies

 • Laserveiligheid gegarandeerd
 • Quick Start / Quick Off-functie
 • 360 graden rotatie voor- en zijkant behuizing
 • Functies voor randovervloeiing en kleurovereenkomst
 • Compatibel met Art-Net DMX, Crestron Connected™ en PJLink™
 • DICOM-simulatiemodus
 • Digitale fade-in- en fade-outfunctie
 • Picture-in-Picture-mogelijkheid
 • Schermaanpassing voor schermen met speciale vormen

 

LAAT MEER ZIEN

Product
Image Data
Operating Instructions

Service and Support
 • PT-FRZ60/FRZ50 Operating Instruction (Korean)
  PT-FRZ60/FRZ50 Operating Instruction (Korean)
  Operating Instruction: PT-FRZ60/FRZ50
  Tue, 03/11/2020 - 06:26
  Download pdf - 21.19 MB
  PT-FRZ60/FRZ50 Operating Instruction (Dutch)
  PT-FRZ60/FRZ50 Operating Instruction (Dutch)
  Operating Instruction: PT-FRZ60/FRZ50
  Tue, 03/11/2020 - 06:26
  Download pdf - 3.1 MB
  PT-FRZ60/FRZ50 Operating Instruction (Latvian)
  PT-FRZ60/FRZ50 Operating Instruction (Latvian)
  Operating Instruction: PT-FRZ60/FRZ50
  Tue, 03/11/2020 - 06:26
  Download pdf - 3.13 MB

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

General service & downloads Contact technical support

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

General service & downloads Contact technical support

There are currently no key services available.

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

General service & downloads Contact technical support

There are currently no other services available.

Specifications

Projector type 1-Chip DLP™ projector
DLP™ Chip | Panel Size 17.0 mm (0.67 in) diagonal (16:10 aspect ratio)
DLP™ Chip | Display Method DLP™ chip x 1, DLP™ projection system
DLP™ chip | Number of Pixels 2,304,000 (1920 x 1200 pixels)
Light Source Laser diodes
Light output 6,000 lm*1/6,200 lm (Center)*2
Time until light output declines to 50 %*3 20,000 hours (NORMAL)
Resolution 1920 x 1200 pixels
Contrast Ratio*1 20,000:1 (Full On/Full Off, Dynamic Contrast Mode: ON)
Screen size [diagonal] 1.02–7.62 m (40–300 in), 16:10 aspect ratio
Center-to-corner zone ratio*1 90 %
Lens 2.0x manual zoom (throw ratio: 1.46–2.94:1), manual focus, F 2.0–3.4, f 21.5–43.0 mm
Lens shift | Vertical(From the origin point of the lens mounter) +64 %, -44 % (manual)
Lens shift | Horizontal(From the origin point of the lens mounter) +34 %, -27 % (manual)
Keystone Correction Range Vertical: ±40 °, Horizontal: ±20 °. When [VERTICAL KEYSTONE] and [HORIZONTAL KEYSTONE] are used simultaneously,correction cannot be made exceeding a total of ±60 °.
Installation Ceiling/floor, front/rear, free 360-degree installation
Terminals | HDMI In HDMI 19-pin x 2 (Compatible with HDCP 2.2, Deep Color, 4K/60p signal input*4 ), CEC supported
Terminals | Computer 1 In D-sub HD 15-pin (female) x 1 (RGB/YPBPR/YCBCR/YC)
Terminals | Computer 2 In/1 Out D-sub HD 15-pin (female) x 1 (RGB/YPBPR/YCBCR/YC)
Terminals | Video In Pin jack x 1 (composite video)
Terminals | Audio In 1 Pin jack x 2 (L, R)
Terminals | Audio In 2/3 M3 x 1/M3 x 1
Terminals | Audio Out M3 x 1 (Variable)
Terminals | Serial In D-sub 9-pin (female) x 1 for external control (RS-232C compliant)
Terminals | DIGITAL LINK RJ-45 x 1 for network and DIGITAL LINK connections (HDBaseT™ compliant), PJLink™ (Class 2) compatible, 100Base-TX, Art-Net compatible, HDCP 2.2 compatible, Deep Color compatible,4K/60p signal input*4
Terminals | LAN RJ-45 x 1 for network connection, PJLink™ (Class 2) compatible, 10Base-T/100Base-TX, Art-Net compatible
Terminals | USB USB connector (Type A) x 1 (Output 5 V/2 A)
Power Supply AC 100–240 V, 50/60 Hz
Power Consumption TBD
Cabinet Materials Molded plastic
Operation noise*1 30 dB (Quiet Mode) (TBD), 35 dB (Normal Mode) (TBD)
Dimensions (W x H x D) 498 x 168*5 x 492 mm (19 5/8˝ x 6 5/8˝*5 x 19 3/8˝ )
Weight*6 Approx. 16.6 kg (36.6 lbs) (TBD)
Operating Environment Operating temperature: 0–40 °C (32–104 °F),operating humidity: 10–80 % (no condensation) (TBD)
Applicable Software Logo Transfer Software, Multi Monitoring & Control Software, Early Warning Software
Note *1 Measurement, measuring conditions, and method of notation all comply with ISO/IEC 21118: 2012 international standards. Value is average of all products when shipped. *2 Average light-output value of all shipped products measured at center of screen in NORMAL Mode. *3 Aroundthis time, light output will have decreased by approximately 50 %. IEC62087: 2008 Broadcast contents, NORMAL Mode, Dynamic Contrast [ON], under conditions with 35 °C (95 °F), 700 m (2,297 ft) above sea level, and 0.15 mg/m3 of particulate matter. Estimated time until light outputdeclines to 50 % varies depending on environment. *4 4K signals are converted to the projector's resolution (1920 x 1200 pixels) upon projection. Supported terminals: DIGITAL LINK/HDMI®. *5 With legs at shortest position. *6 Average value. May differ depending on the actual unit.