Current language: Nederlands

NIETS KAN TIPPEN AAN DE ERVARING BIJ THE NEO BUILDING

De nieuwe softwareontwikkelingshub in Manchester van Jaguar Land Rover gebruikt Panasonic AV-technologie voor het creëren van een samenwerkingsomgeving.

Belangrijk is dat de mannen hier het gevoel krijgen dat ze deel uitmaken van de bredere Jaguar Land Rover-groep. Technologie slaat die brug... dus het was absoluut noodzakelijk dat we dat goed deden.

Mark Brogden, Jaguar Land Rover,

Client – Jaguar Land Rover
Location – Neo Building, Manchester
Geleverde Producten – TH-75EF1, TH-32EF1, TH-55LFE8, TH-43LFE8
Uitdaging

Het juiste talent aantrekken en behouden in Manchester, een van de toonaangevende digitale hubs in Manchester

Oplossing

De nieuwste samenwerkingstechnologie gebruiken om een innovatieve, inspirerende werkomgeving te creëren


Toen Jaguar Land Rover plannen maakte om een software-, IT- en engineeringcentrum te openen in The Neo Building middenin Manchester als onderdeel van het plan om verbonden technologieën in toekomstige voertuigen te verbeteren, was al snel duidelijk dat de juiste mensen moesten worden aangetrokken. Hiervoor moest een omgeving worden ingesteld waarin deze mensen het gevoel krijgen deel uit te maken van een bedrijf dat over de hele wereld is verspreid.

Het nieuwe team van engineers en software-experts werkt aan een assortiment mobiliteitsservices en ontwikkelt nieuwe functies voor toekomstige Jaguar- en Land Rover-voertuigen. Manchester werd verkozen tot de op één na grootste digitale stad van het VK. Jaguar Land Rover was gebrand op een centre of excellence voor software-engineers om het tekort aan vaardigheden op andere locaties te compenseren. De concurrentie voor het aantrekken van talent in de stad was erg hoog. Het was echter essentieel dat alle faciliteiten niet alleen techneuten van generatie Y aantrok, maar ook dat ze hier intuïtief konden werken en zowel intern als extern konden samenwerken.
Mark Brogden, Director of Enterprise Architecture and Innovation, Jaguar Land Rover, zegt: “Manchester is een belangrijke digitale hub in het VK. We wilden het juiste talent aantrekken om ons initiatief voor softwareontwikkeling te bevorderen. Een innovatieve werkomgeving is daar een belangrijk onderdeel van. We hadden de juiste capaciteiten, de juiste feel en de juiste sfeer nodig voor het soort personen dat we wilden aantrekken.” “Belangrijk is dat de mannen hier het gevoel krijgen dat ze deel uitmaken van de bredere Jaguar Land Rover-groep, zeker voor het soort softwareontwikkeling dat we uitvoeren. Manchester ligt enigszins afgelegen ten opzichte van onze andere locaties in Gaydon en Whitley in de West Midlands. Het ligt bovendien enorm uit de richting ten opzichte van Shannon in Ierland, Shanghai in China en Portland in de Verenigde Staten. Technologie in de vorm van videoconferenties, de informele schermen en de vergaderruimtes die we hebben ingesteld, overbrugt die afstand. Het was dus absoluut noodzakelijk dat we dit goed uitvoerden.”

De logische keuze
Integrator Visavvi heeft in totaal 19 professionele Panasonic-schermen en bedieningstechnologie, BYOD, audio- en UC-technologie geïnstalleerd. Rob Hill, Jaguar Land Rover Account Manager bij Visavvi: “Het project moest binnen een erg kort tijdsbestek worden uitgevoerd. Er waren vijf of zes weken uitgetrokken van opzet tot voltooiing. In deze tijd moest ook het ontwerp en de installatie worden uitgevoerd, waarbij nauw moest worden samengewerkt met andere partners zoals meubelontwerpers en M&E People.” “Jaguar Land Rover had al een relatie met Panasonic in de wereld van de auto-industrie en via Visavvi werken we al 20 jaar met Panasonic-technologie en hebben we een zeer nauwe samenwerking met Panasonic. Dit gebouw is een paradepaardje voor Jaguar Land Rover en Panasonic is het toonaangevende merk als het gaat om audiovisuele technologie.” Mark Brogden zegt ook nog: “Visavvi is al 18 jaar een audiovisuele partner van Jaguar Land Rover en we werken ook al een paar jaar samen met Panasonic. Het was dus een logische keuze”

Dashboards geven teams informatie bij Neo Building van Jaguar Land Rover

Centrum voor scrummeetings rondom Panasonic-touchdisplays


Concurrerende omgeving

Jaguar Land Rover is op twee verdiepingen aanwezig in The Neo Building. Het opgeknapte kantoor is ontworpen als de nieuwste hub voor de levendige community van makers in Manchester. 

“In een concurrerende omgeving is het aantrekken en behouden van personeel erg belangrijk, zeker in softwareontwikkeling”, zegt Mark Brogden. “Manchester heeft als digitale hub het voordeel dat die vaardigheden aanwezig zijn. Concurrenten zijn echter ook aanwezig. Daarom moesten we op zoek naar een betere werkwijze en een betere werkomgeving om die vaardigheden aan te trekken.”

Rob Hill, Jaguar Land Rover Account Manager bij Visavvi: “We hebben verschillende technologieën geïntegreerd, we hebben schermtechnologieën, bedieningssystemen, UC-hardware en audioapparatuur. Dat hebben we allemaal samengebracht om een werkruimte te ontwikkelen die zo intuïtief mogelijk is.”


“Ze gebruiken de technologie voor verschillende zaken: van interne vergaderingen en presentaties, dashboardschermen en het bewaken van de software die hier wordt ontwikkeld. Ook gebruiken ze de technologie voor samenwerkingsvergaderingen met collega's van Jaguar Land Rover en derden buiten het gebouw en in andere landen.”

Duurzame technologie   

Alle productielocaties van Jaguar Land Rover UK worden aangedreven door 100% duurzame elektriciteit en het bedrijf heeft het ambitieuze plan om in 2020 koolstofneutrale productie in het VK te bereiken. Daarom is de energie-efficiëntie van alle technologieën een belangrijk punt en maakte een branchevergelijking deel uit van het aankoopproces.

Rob Hill, Jaguar Land Rover Account Manager bij Visavvi: “Energiegebruik is een belangrijk punt voor Jaguar Land Rover, omdat ze als bedrijf werken aan koolstofneutraliteit. Het feit dat de schermen maar weinig energie verbruiken, is erg interessant.”


“De kwaliteit van het product spreekt voor zich, maar de after sales-service is ook erg belangrijk. Wanneer we technologie in een dergelijk gebouw aanbrengen, is het essentieel dat deze werkt en dat problemen heel snel worden opgelost. De Panasonic-hardware is zeer betrouwbaar. We krijgen echter ook verlengde garanties en zeer snelle reacties, wat zorgt voor extra vertrouwen.”

“Jaguar Land Rover is ongetwijfeld een premium-merk, Panasonic is een premium-merk en Visavvi is ook een premium-merk. Het is belangrijk om hetzelfde niveau te behouden wanneer we werken aan belangrijke projecten zoals dit project. We wilden geen risico's nemen met een merk dat voor teleurstellingen kon zorgen.”

Kitlijst 

3 x TH-32EF1
3 x TH-43LFE8
11 x TH-55LFE8
2 x TH-75EF1


Jaguar Land Rover gebruikt Panasonic AV bij softwareontwikkelingshub