HET CCD NEEMT PANASONIC AV OP IN HET EVENEMENTENAANBOD

Het Convention Centre Dublin (het CCD) biedt klanten een pakketoplossing die voldoet aan hun technische vereisten. Projectie en weergave van Panasonic staan centraal in het AV-aanbod.

De Panasonic-projectoren zijn slank, passen in de ruimten, zien er aantrekkelijk uit, zijn stil en zijn betrouwbaar

Gareth Neville, Head of Technical bij het CCD

Datum – Nov 2018
Client – The Convention Centre Dublin
Location – Dublin
Geleverde Producten – PT-DZ13K, PT-DZ21K
Uitdaging

Zorgen voor een AV-ruggengraat in een toonaangevend conferentiecentrum die voldoet aan de vereisten rondom betrouwbaarheid, helderheid en flexibiliteit

Oplossing

In de verschillende ruimten van het CCD is Panasonic-projectietechnologie beschikbaar en deze kan snel en eenvoudig worden geïntegreerd


Gasten worden bij aankomst bij het Convention Centre Dublin verwelkomd door een bord met de zin ‘Céad Míle Fáilte’ of ‘Honderdduizendmaal welkom’. Het CCD is opgericht als conferentielocatie van wereldklasse, middenin de hoofdstad van Ierland.

Het CCD is ontworpen door de in Ierland geboren architect Kevin Roche, die een Pritzker-award heeft gewonnen. Het CCD werd al snel een kenmerkend gebouw in de skyline van Dublin. Dankzij het schitterende atrium met glazen voorzijde hebben bezoekers een panoramisch zicht op de rivier Liffey, het stadscentrum van Dublin en de Wicklow Mountains. Het gebouw is geopend in september 2010 en bevat 22 evenementruimten verdeeld over zes verdiepingen. Bovendien is er ook een auditorium met 2000 zitplaatsen met een volledig theaterpodium en trekkenwand, 4500 vierkante meter tentoonstellingsruimte en een capaciteit voor 3000 personen in het Forum op de begane grond. De locatie is gericht op conferenties, het hosten van honderden nationale en internationale evenementen van organisaties en ondernemingen, openbare tentoonstellingen, awardceremonies en galadiners. Elk jaar weer. De kwalificatieloting voor UEFA Euro 2020, die te zien was op televisie, werd gehouden in het CCD. De locatie biedt gebruiksklare evenementservices waaronder toegang tot de technische afdeling, die bestaat uit een team van 15 geluids-, verlichtings-, AV- en uitrustingstechnici.

Technologische ruggengraat
Panasonic-technologie vormt de ruggengraat van het AV-aanbod voor klanten bij het CCD. “We hebben standaardopstellingen voor de ruimten, maar we passen dit aan als het type evenement dit vereist. Het is enorm belangrijk dat de AV gebruiksklaar is, zodat we de indeling van ruimten snel kunnen omzetten,” zegt Gareth Neville, Head of Technical bij het CCD.
Vijf middelgrote conferentieruimten zijn elk voorzien van laserprojectoren van 5000 lumen (PT-RZ570). Twee grotere 'Liffey'-ruimten zijn elk voorzien van laserprojectoren van 10.000 lumen (PT-RZ970). De installatie is geïntegreerd door System Video. Tom Carroll, oprichter van System Video, zegt: “Een van de uitdagingen die we het hoofd moesten bieden, was dat de projectoren zich in een technische ruimte achterin het auditorium bevinden. We moesten dus projectoren gebruiken die helder genoeg waren om door glas te kunnen projecteren en die grote afstanden aankunnen.”

Kleinere ruimten
Kleinere evenementruimten zijn voorzien van op lampen gebaseerde WXGA-projectoren van 3500 lumen, terwijl de grootste ruimten de keuze uit twee op lampen gebaseerde projectoren van 20.000 lumen of 13.000 lumen hebben. In totaal zijn vier vergaderruimten voorzien van professionele Full HD-schermen van 65 inch van Panasonic. De twee PT-DZ21K-projectoren van 20.000 lumen worden vaak gecombineerd met een 14 m AV Stumpfl-projectiescherm. De locatie gebruikt voor installaties met meerdere projectoren de Panasonic Geometry Manager Pro-software voor het laten overlopen van de randen, het verminderen van de installatietijd en een groter installatiegemak in vergelijking met de installatie op afstand. 

 

Kenmerkende installatie voor een evenement bij het CCD

Aan het plafond hangende projectie bij het CCD


Verwachtingen van klanten
Gareth Neville, Head of Technical bij het CCD, “Onze klanten verwachten een hoge standaard voor AV, geavanceerd, gebruiksvriendelijk en volledig ondersteund door onze technici op locatie. Het CCD biedt een gebruiksklare oplossing met ons AV-pakket. Bovendien kunnen we alle benodigdheden voor het evenement leveren.” “De technologie moet flexibel, betrouwbaar en hoogwaardig zijn zodat we een naadloze ervaring aan onze klanten kunnen bieden die overeenkomt met de visie van hun evenement.”
“Het heeft geen enkele zin om klanten hierheen te halen en apparatuur aan te bieden die niet op zijn minst gelijkwaardig is aan de apparatuur in hun eigen kantoren. We moeten een hoge standaard bieden, maar ze moeten ook wel bekend zijn met de apparatuur, zodat ze deze indien nodig zelf kunnen bedienen.”

Overgang naar laser
Het CCD is erkend als het eerste koolstofneutraal gebouwde conventiecentrum ter wereld en het moderne design voldoet aan de hoogste standaarden van milieuduurzaamheid. Deze duurzaamheid is de drijvende kracht achter het vervangen van op lampen gebaseerde projectoren met lasereenheden. “Lasertechnologie is erg belangrijk, al onze recente aankopen zijn lasereenheden. Als duurzaam gebouw is het belangrijk dat we stillere, efficiëntere projectoren gebruiken waarvoor kwiklampen niet hoeven te worden vervangen,” zegt Gareth Neville. “Wanneer de gebruiksduur van onze andere eenheden tot een einde komt en we deze gaan upgraden, kiezen we opnieuw voor laser. Deze visie wordt gedeeld door Tom Carroll van System Video. Hij zegt: “Als organisatie verkopen we bijna alleen maar laserprojectoren. Vorige week nog was ik bij een klant en zag ik een projector staan die nog aanstond toen we de ruimte verlieten. Zijn reactie was: ‘het is een laser, die functioneert nog jaren probleemloos’.” 

Betrouwbaarheid en hoge prestaties
Volgens Gareth Neville was de zoektocht naar technologie die betrouwbaar is en in verschillende ruimten binnen het gebouw past, één van de belangrijkste zaken. “De Panasonic-projectoren zijn slank, passen in de ruimten, zien er aantrekkelijk uit, zijn stil en zijn betrouwbaar. “Ze voldoen aan al onze vereisten met betrekking tot onze designrichtlijnen en bovendien wordt de apparatuur ondersteund met uitstekende service.” Tom Carroll voegt nog het volgende toe: “We hebben gemerkt dat Panasonic zowel betrouwbaar als hoogwaardig is. Wanneer we het serviceteam nodig hadden, werden problemen snel en responsief opgelost.”

Projectors lopen in elkaar over om een scherm van 14 meter in het Forum samen te stellen

Schitterend glazen atrium bij het CCD Dublin


Het CCD neemt Panasonic AV op in het evenementenaanbod