Phone number: +44 (0) 2070226530
Phone number: +44 (0) 2070226530
Current language: Nederlands

DE SCL TIGERS SCOREN ALS HET GAAT OM VEILIGHEID 

De SCL Tigers hebben niet alleen hun tegenstanders maar ook de veiligheid van bezoekers stevig in de hand!

De ILFISHALLE, thuisbasis van de SCL Tigers, een van Zwitserlands meest traditionele ijshockeyclubs, is beveiligd met een geavanceerd videobewakingssysteem van Panasonic.

 

De SCL Tigers zijn sinds 1964 een gevestigde naam in het Zwitserse ijshockey. Het team speelt zijn thuiswedstrijden in de ILFISHALLE in Langnau i.E. De SCL Tigers komen uit in de nationale A-competitie, de hoogste divisie in Zwitserland. Voor clubs in deze divisie heeft de Zwitserse ijshockeyfederatie regels opgesteld voor de veiligheid van de mensen en de beveiliging van gebouwen. 

Stevig antwoord op hoge veiligheidseisen

Als het gaat om kwaliteit, heeft Panasonic een van de beste assortimenten videobewakingssystemen in de branche. De IP-beveiligingsoplossingen van Panasonic bieden de nieuwste technologie en een schat aan innovatieve functies voor een breed scala aan beveiligingstoepassingen. 

Vereisten van de Zwitserse ijshockeyfederatie

Een aantal incidenten in het verleden heeft de Zwitserse ijshockeyfederatie ertoe gebracht regels op te stellen met betrekking tot de veiligheid en beveiliging in en rond het stadion. Peter Müller, CEO van de SCL Tigers, legt uit: "Het stadionpersoneel moet binnen enkele uren nadat er een incident heeft plaatsgehad het videomateriaal van de tribunes en de zones buiten het stadion kunnen bekijken." Gevraagd waarom de ILFISHALLE koos voor een complete videobewakingsoplossing van Panasonic, antwoordt Peter Müller: "Het merk Panasonic staat bekend om zijn betrouwbaarheid en kwalitatief hoogwaardige producten. De prijs-kwaliteitverhouding was een ander belangrijk aspect en Panasonic bood precies wat we zochten. Voor ons is het belangrijk dat we ons kapitaal zo goed mogelijk investeren en er alles uithalen." 

Bewaking binnen het stadion

4K-technologie voor scherpe en heldere beelden

4K-camera’s van Panasonic overschouwen zones die vier of negen keer zo groot zijn als die van respectievelijk 1080p- of 720p-camera’s. Dit zorgt niet alleen voor een nog hogere en betrouwbaardere beeldkwaliteit, maar vermindert ook de transmissiesnelheid van het netwerk. Met een 6x optische zoom kunnen objecten en personen duidelijk worden geïdentificeerd. Boven de tribunes in de ILFISHALLE werden 4K WV-SFV781L dome-camera’s geïnstalleerd. De camera's bewaken het gebied aan de overkant en de zijkanten van de tribunes. De volledige lengte van een tribune kan worden bewaakt met slechts twee camera's. De zijtribunes en fanbochten worden elk bewaakt met één 4K-camera. De beeldkwaliteit van de 4K-producten van Panasonic stelt alle andere in de schaduw. Zelfs het kleinste detail wordt vastgelegd en nauwkeurig gedocumenteerd. Een brede kijkhoek is belangrijk en de camera's van Panasonic met een echte 4K-resolutie leveren een kristalheldere beeldscherpte in alle delen van het beeld, of het nu in het midden is of in de hoeken. Dit is zelfs mogelijk over een afstand van 50 m tussen de camera en de toeschouwers! De 4K-technologie vermindert het aantal benodigde camera’s en de middelen die nodig zijn om de beelden op de bewakingspost weer te geven en te evalueren. Deze vermindering op het gebied van hardware verlaagt de totale gebruikskosten, terwijl de kwaliteit toeneemt. De WV-SFV781L is een vandalismebestendige camera die een hoge mate van betrouwbaarheid biedt.

Full HD voor kleinere gebieden

De vandalismebestendige WV-SFV631 is een absoluut topproduct en ideaal voor het bewaken van kleine hoekjes en zones. Dankzij ABF (Auto Back Focus) en Remote Zoom is installatie eenvoudiger, omdat de camera kan worden ingesteld met een laptop of vanaf een pc. In het geval van een scherpstellingsprobleem met de camera kan dit makkelijk worden opgelost zonder dat er een ladder nodig is. Dankzij de scherptedieptefunctie, die bekend is uit de fotografie zijn beelden zowel van dichtbij als veraf altijd scherp. 

 

Bewaking van het gebied buiten het stadion

Vandaalbestendige Full HD dome-camera's

Voor flexibiliteit bij de bewaking buiten en binnen het stadion wordt de WV-SW598A, een Full HD IP dome-camera met PTZ-functie, gebruikt. Deze camera biedt een 30x optische zoom en heeft een vandalismebestendige IP66-behuizing. Met een 128x dynamisch bereik is de camera ideaal voor zowel dag- als nachtbeelden. 

Door het grote aantal functies is de SW598A een slimme camera die dankzij analysemogelijkheden uitstekende prestaties levert bij regen, sneeuw en mist. De speciale dome met regenafstotende coating ondersteunt en verbetert de hoge beeldkwaliteit van de camera.

 

Video-opnamen

Voor het maken van opnamen wordt de WJ-NV300 gebruikt. Dit is een netwerkrecorder met een harde schijf waarop maximaal 32 videokanalen kunnen worden aangesloten. De recorder blinkt uit door de hoge betrouwbaarheid en ongecompliceerde, intuïtieve grafische gebruikersinterface. 


Live-opnamen en opnamen in real time (30 fps) zijn mogelijk op alle kanalen. De camera's zijn makkelijk te bedienen en maken live bewaking in verschillende weergavemodi mogelijk. Via de ingebouwde splitter kan op een extra monitor een overzicht van de hele ijshockeywedstrijd worden gegeven. Dit maakt het zoeken naar of exporteren van foto's of videofragmenten heel eenvoudig en kan gebeuren op de recorder zelf of op een netwerk-pc.