Panasonic lanceert eerste 'cloud-ready' camera

Panasonic brengt binnenkort de eerste ENG-camera met draadloze connectiviteit op de markt. Met de AJ-PX270 zijn opgenomen beelden vanaf iedere locatie toegankelijk en kunnen ze nagenoeg onmiddellijk gedeeld worden.

 

De AJ-PX270 heeft geen traditionele video-uplink nodig, waardoor zij de ideale oplossing vormt voor de groeiende live-stream-markt en de freelance nieuwsvoorziening. De camera maakt een draadloze productie mogelijk via LAN en zal vanaf de herfst van 2014 beschikken over de 3G/4G/LTE-technologie.

 

De P2 HD-camera heeft een geïntegreerde AVC-ULTRA-opnamefunctie en biedt een groot aantal bitrates voor opnames. Behalve AVC-Intra100 heeft de camera AVC-LongG voor lange HD-opnames (1920x1080) in 10-bits 4:2:2 zendkwaliteit.

 

Met twee ingebouwde sleuven voor microP2-kaarten garandeert de AJ-PX270 een kosteneffectief gebruik en simultane opnames.

 

Rob Tarrant, European Product Manager bij Panasonic legt uit: “De AJ-PX270 kan de workflow voor journalisten drastisch verbeteren, waardoor content sneller de ether in kan. Dat is belangrijk voor alle nieuws- en sportzenders.

 

De camera richt zich echter niet alleen op de traditionele omroepen. Ook daarbuiten groeit de behoefte aan een hoge videokwaliteit. Dankzij de twee microP2-kaarten kunnen bedrijfsgebruikers, YouTubers en freelance journalisten videobeelden tegelijk uitzenden en versturen naar een cloudserver, en dat van bijna iedere locatie."

 

De AJ-PX270 is vanaf eind maart 2014 beschikbaar. Voor meer info contacteer uw lokale Panasonic vertegenwoordiger.