Panasonic gezichtsherkenning verbetert de veiligheid van fans in Deens voetbalstadion

Als eerste onderneming in Denemarken gaat het stadion van de Deense Superliga voetbalclub Brøndby IF gezichtsherkenningstechnologie gebruiken. Deze technologie, die wordt geleverd door Panasonic, verlicht de druk op het personeel tijdens belangrijke wedstrijden en zorgt onder toeschouwers voor een groter gevoel van veiligheid in het stadion.

Het herkenningssysteem wordt ingezet om het identificatieproces van personen die op de zwarte lijst staan te automatiseren en de toegang te weigeren. Tot nu toe moest beveiligingspersoneel de grote mensenmassa zelf observeren. De bewakingscamera’s van Panasonic met FacePRO gezichtsherkenningssoftware identificeren automatisch de personen op de lijst en sturen een bericht naar het personeel om de juiste actie te ondernemen. Dit is essentieel tijdens belangrijke wedstrijden die de club speelt, zoals tegen rivaal FC Kopenhagen.

Het systeem versterkt de bestaande veiligheidsmaatregelenen vergroot daarmee de veiligheid van de veertienduizend fans.De  geautomatiseerde procedure voorkomt dat er lange rijen ontstaan bij de ingangen van het stadion. Met zo'n 100 personen op de zwarte lijst, kan het personeel op deze manier betere hulp en ondersteuning bieden aan de rest van de fans die het stadion binnenkomen. 

Jesper Jørgensen, Algemeen Directeur van Brøndby IF legt uit: “Dankzij het systeem wordt de identificatie van personen op de zwarte lijst bij de ingang aanzienlijk versneld en verbeterd. Zo kunnen we verzekeren dat deze personen het stadion niet in komen. We proberen de ervaring van supporters in het stadion continu te verbeteren. Deze naadloze techniek zorgt ervoor dat we uiteindelijk de best mogelijke fan-beleving kunnen creëren. Het is weer een stap in de goede richting.”

Privacybescherming

Met het oog op de bescherming van privacy slaat de gezichtsherkenningstechnologie geen beelden of gegevens op van de personen die niet op de zwarte lijst voorkomen. Ook zijn gegevens van degenen die op de interne Brøndby-server geregistreerd staan, niet gekoppeld aan het internet of welk ander systeem dan ook.

“Panasonic’s gezichtsherkenningstechnologie draagt bij aan een veiliger stadion. De werkdruk van beveiligingspersoneel op locatie wordt verlicht, terwijl er automatisch voor gezorgd wordt dat alle gegevens beschermd zijn tegen onbevoegde, externe toegang”, vertelt Gerard Figols, Head of European Security Business voor Panasonic. “Met onze technologie zorgen we voor een veilige en plezierige ervaring voor zowel voetbalfans als Brøndby IF, door zelfs tijdens belangrijke wedstrijden het veiligheidsniveau flink te verbeteren. Dat is iets dat fans erg kunnen waarderen.”

Goedgekeurd systeem

Het National Institute of Standards of Technology (NIST) heeft het systeem na onafhankelijke testen erkend als gezichtsherkenningssoftware van het hoogste niveau ter wereld. De technologie kan gezichten identificeren die met traditionele technieken moeilijk te herkennen zijn. Het systeem herkend moeiteloos gezichten die gedraaid, gekanteld of deels bedekt zijn.  Zelfs foto’s van tot tien jaar oud kunnen worden gebruikt om gezichten te herkennen.

Ga voor meer informatie over Panasonic Security Solutions naar: https://business.panasonic.nl/security-oplossingen/face-detection-software