Supermarkt wordt met hulp van Panasonic de veiligste winkel van Nederland

Mede dankzij gezichtsherkenningstechnologie van Panasonic heeft supermarkt Jumbo Ten Brink Food in Alphen aan de Rijn de award voor de ‘veiligste winkel van Nederland’ in de wacht gesleept.

Jumbo Ten Brink Food introduceerde de gezichtsherkenningstechnologie in hun winkelomgeving in maart 2017 nadat ze ondekt hadden dat bijna 80% van de winkeldiefstallen plaatsvindt met behulp van grote boodschappentassen. Sindsdien gebruikt Jumbo Ten Brink Food in Alphen aan de Rijn servers met gezichtsherkenningstechnologie in hun winkel, waaraan 80 Panasonic-camera's zijn gekoppeld. Dit systeem heeft Jumbo geholpen bij het winnen van de award.

De beelden van mensen die op diefstal zijn betrapt, worden bewaard in een database. “Zodra een bekende winkeldief de winkel weer binnen probeert te komen, gaat er een intern alarm af en kunnen we direct in actie komen”, legt Edwin ten Brink, oprichter van Jumbo Ten Brink Food uit. “Dankzij de gezichtsmatchingserver van Panasonic is Jumbo uitgeroepen tot de veiligste winkel van Nederland.”

De gezichtsserver van Panasonic is door het National Institute of Standards and Technology (NIST) het meest nauwkeurige systeem op de markt. Het maakt gebruik van deep learning-technologie, dat zorgt voor een zeer nauwkeurige en betrouwbare gezichtsherkenning. De technologie identificeert gezichten die met standaard technologieën moeilijk te herkennen zijn, zoals beelden vanuit een hoek tot 45 graden naar links of rechts, of 30 graden omhoog of omlaag. Het nauwkeurigheidspercentage bij gezichten die gedeeltelijk verborgen zijn door een zonnebril of gezichtsmasker bedraagt zelfs 90%.

Elke gezichtsherkenningsserver biedt een realtime-verwerkingscapaciteit van maximaal 20 camera's en kan tot 30.000 geregistreerde referentiegezichten op hoge snelheid doorzoeken. Er kunnen zelfs matches worden gevonden wanneer de beelden 10 jaar oud zijn.

Karen Sangha, Security Solutions Regional Marketing Manager bij Panasonic, zegt:“We zijn blij om te zien dat onze klanten awards winnen door het implementeren van onze technologie. We zijn ervan overtuigd dat onze gezichtsserver toonaangevend is en het succes van Jumbo Ten Brink Food is daar het bewijs van.”

Ga voor meer informatie over Panasonic Security Solutions naar: https://business.panasonic.nl/security-oplossingen/ 

Een video is hier te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=BB4SJLQ82Ps&feature=youtu.be