• Kunstmatige intelligentie

Op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde analytische videobewaking


AI-technologie    Voordelen    Open platform    Programma    Apps    Ontwikkelaars    Meer informatie    

De behoefte aan een flexibele en intelligente beveiligingsinfrastructuur is voortdurend in ontwikkeling. Bedrijven willen technologie inzetten om hun activiteiten veilig en efficiënter te maken. Er worden zoveel CCTV-gegevens gegenereerd dat ze gewoon niet meer alleen door mensen kunnen worden verwerkt. Daarom moeten we vertrouwen op technologie en beveiligingsbeelden analyseren op een bewijsbasis. Bovendien evolueren de veiligheidseisen voortdurend, zodat elke oplossing flexibel moet zijn en investeringen een rendement moeten opleveren wanneer de omstandigheden en eisen veranderen.

Met de i-PRO-netwerkcamera's met AI-mogelijkheden bieden we geavanceerde technologieën zoals analysetechnologie en veilige technologie met deep learning, waarbij we vooruitkijken naar het tijdperk van kunstmatige intelligentie (AI) en het IoT.

Vergeleken met standaard analytische oplossingen zijn camera's met ingebouwde AI-engines veel krachtiger en leveren ze betere resultaten. Ze maken uitgebreide functionaliteit en een uitstekende flexibiliteit mogelijk. Met een software development kit kunnen toepassingen voor de camera's worden ontwikkeld die in lijn zijn met specifieke en evoluerende behoeften, aangepast aan de behoeften van een zakelijke klant.

Als video wordt opgenomen door een speciale i-PRO netwerkcamera met AI-functionaliteit, worden zeer nauwkeurige detectie, identificatie en bepaling met AI-verwerking beschikbaar via de krachtige ingebouwde AI-engine.

Edge processing, waarbij AI-verwerking met hoge belastingen binnen een camera wordt uitgevoerd, zoals videoanalyse die lastig was met conventionele netwerkcamera's, kan de belasting van het systeem en de server verminderen en een zeer efficiënt systeem structureren/bedienen. De opkomst van deep learning maakte het mogelijk om een grote hoeveelheid gegevens te verzamelen en te analyseren die we tot nu toe niet konden verwerken. Doordat de deep learning-toepassingen rechtstreeks op de camera's zelf draaien, zijn er geen extra servers meer nodig voor analytische berekeningen, terwijl de nauwkeurigheid op hetzelfde hoge niveau blijft. De voordelen zijn onder andere lagere totale eigendomskosten van de beveiligingsinfrastructuur, evenals een snellere verwerking en meer directe alarmen, meldingen of informatie uit de applicaties.

 

Voordelen voor klanten

Afhankelijk van de behoeften van de klant kunnen door applicatiepartners ontwikkelde toepassingen worden toegevoegd aan de i-PRO netwerkcamera's*.

Deze combinatie van AI-intelligentie met de open, flexibele en aanpasbare camera's zorgt voor een nieuwe generatie van voorspellende bedrijfs- en beveiligingstoepassingen waarmee onze klanten proactiever kunnen worden in hun dagelijkse activiteiten.

Naarmate AI, inclusief deep learning, in steeds meer zeer uiteenlopende situaties wordt gebruikt, zoals spraakherkenning op smartphones, productielocaties, voorraadbeheer en automatische bewerkingen, komen er oplossingen voor veel problemen beschikbaar, zelfs in de beveiligingssector. Toepassingen kunnen ook worden gebruikt door detaillisten om de klantervaring te verbeteren, in slimme steden voor verkeersmonitoring en slim parkeren, en door evenementenorganisatoren en transporthubs om de veiligheid te bewaken en te waarborgen.

* Met één camera kunnen maximaal 3 toepassingen worden bediend, afhankelijk van de hardware die door de toepassing wordt gebruikt


Open platform

Het i-PRO Camera Application Platform is een programma waarbij unieke toepassingen, ontwikkeld door applicatiepartners, kunnen worden geïnstalleerd en gebruikt met onze netwerkcamera's. Nu derden hun eigen ideeën kunnen ontwikkelen voor onze camera's, staan we nog maar aan het begin van een nieuw tijdperk van intelligente toepassingen, omdat technologiepartners toepassingen kunnen ontwikkelen en distribueren in een open omgeving, waardoor klanten beveiligingshardware kunnen aanpassen aan de specifieke behoeften van een bedrijf of gemeenschap.

 

Programma