Panasonic introduceert nieuwe lijn cybersecure CCTV-camera’s

Panasonic introduceert deze week op het IFSEC-evenement in Londen (20-22 juni 2017) een nieuwe lijn camerabewakingssystemen, die beveiligd zijn tegen cybercriminaliteit en hacks.

Het Secure Communication-systeem is een platform met een pakket aan componenten, dat samenwerkt met de IP CCTV-camera’s van Panasonic, waardoor ze beveiligd zijn tegen manipulatie en wijziging van videobeelden, spoofing en snooping.

Het Secure Communication-system bestaat uit verschillende elementen voor de beveiliging van gegevens, waaronder encryptie en verificatie van IP-communicatie en data-encryptie. Hierdoor wordt de integriteit van videobeelden binnen Panasonic IP-videostreams gegarandeerd. Het systeem is beschikbaar op de Panasonic iPro Extreme CCTV-camera’s en het Elite-assortiment. Het beeldmateriaal wordt volledig end-to-end versleuteld, inclusief de datacommunicatie tussen de apparaten. Bovendien is het systeem achterwaarts compatibel met camera's uit de 5- en 6-serie.

De bewijswaarde van opnames wordt daarnaast ook verzekerd door het gebruik van gecertifieerde apparaten van Symantec Managed PKI voor de encryptie van data en technologie voor bewegingsdetectie.

Gerard Figols, European Product Marketing Manager: “Panasonic, met zijn jarenlange ervaring op het gebied van camerabewakingssystemen, heeft samen met de grootste leverancier van SSL-servercertificaten een industriestandaard gecreëerd voor de beveiliging van CCTV-systemen. Bij recente hacks hebben we gezien dat IoT-apparaten kwetsbaar zijn. Bewakingscamera's, die bedoeld zijn voor onze veiligheid op het werk en thuis, mogen geen open deur zijn voor hackers die onze online veiligheid in gevaar willen brengen.”

Ga voor meer informatie over het assortiment naar:

https://business.panasonic.nl/security-oplossingen/Secure-Communication