Panasonic kondigt nieuw IP-gebaseerd video-intercomsysteem aan

Panasonic introduceert een nieuw, volledig IP-gebaseerd video-intercomsysteem dat inspeelt op de toenemende integratie van toepassingen in gebouwbeheersystemen. Op het nieuwe systeem, de VL-VN1900, kan een groot aantal apparaten, zoals CCTV-camera's, SIP-telefoons en netwerkvideorecorders aangesloten worden. Via Power over Ethernet kan het systeem met één kabel worden aangesloten om zo installaties eenvoudiger en goedkoper te maken. Met een extra controlbox ondersteunt het systeem tot 2000 SIP-apparaten met standaard-PoE.

Ye-Un-Lee, Marketing Manager voor Panasonic Video Intercom: “In veel nieuwe gebouwen zijn al IP-kabels aangelegd als trunklijnen, wat het installeren van IP-video-intercomsystemen vereenvoudigt. Het IP-systeem kan meerdere sessies tegelijk ondersteunen en voldoet daarmee aan de eisen voor grote appartementscomplexen. Voor andere, grote gebouwen is IP ook een enorme verbetering, omdat het veel meer apparaten ondersteunt.”

Als onderdeel van het nieuwe systeem wordt ook een nieuwe monitor geïntroduceerd. De VL-MN1000 is een 7-inch capacitief lcd-touchscreen dat kan worden aangesloten op een Panasonic IP-camera en geïntegreerd kan worden met elektronische sloten. Zo wordt de toegang tot het gebouw vanaf de monitor beheerd. Het IP-video-intercomsysteem omvat ook nieuwe deur- en inkomhallen met een breedbeeldcamera en RFID-lezer voor toegangskaarten die vijf kaarten per appartement ondersteunt.

In de receptiemodus kunnen binnenkomende oproepen naar de receptie worden doorgeschakeld in plaats van naar individuele woningen. Het systeem heeft ook een uitgebreide opnamefunctionaliteit, waarbij video en geluid worden gecombineerd met stilstaande beelden.

Het nieuwe IP-systeem wordt tijdens een lunchsessie op IFSEC 2017 in ExCel in Londen gedemonstreerd aan een selecte groep leveranciers en eindgebruikers.

Ga voor meer informatie over video-intercomsystemen van Panasonic na: https://business.panasonic.nl/security-oplossingen/video-intercom