Panasonic breidt assortiment bewakingscamera's uit met twee modellen voor kustgebieden

Panasonic heeft onlangs twee bewakingscamera’s voor kustgebieden op de markt gebracht. De H.265-camera’s zijn dankzij de speciale behuizingen bestand  tegen aantasting door zilte lucht. Hierdoor zijn de camera’s geschikt voor extreme omstandigheden op zee, in havens en op bruggen. De i-PRO-camera’s voldoen dankzij de corrosiebestendige coatings en schroeven aan de ISO14993-norm.

De nieuwe modellen, de PTZ dome-camera (WV-X6531NS) en de bulletcamera (WV-S1531LNS), hebben dankzij de slimme algoritmes tot wel 75% minder bandbreedte en opslagruimte nodig voor de verwerking van bewakingsbeelden dan eerdere modellen, zoals de H.264.

Bovendien maken de nieuwe bewakingscamera’s gebruik van slimme analysefuncties, waarmee eindgebruikers zelfs in moeilijke omstandigheden, zoals storm of dichte mist , over een grote afstand kunnen observeren. De camera’s zijn vandalismebestendig en standaard voorzien van  een regenafstotende coating en een ontvochtigingssysteem. Hierdoor wordt de down-time in vochtige omgevingen geminimaliseerd.

Panasonic heeft daarnaast speciale montagebeugels aan het assortiment toegevoegd, die net als de camera’s bestand zijn tegen erosie en zoutinvloeden. De montagebeugels voldoen aan dezelfde ISO-standaard.

Gerard Figols, Product Marketing Manager bij Panasonic Security: “De nieuwe modellen hebben dezelfde kenmerken en voordelen als de camera’s voor stadsbewaking, maar kunnen dankzij de corrosiebestendigheid ook op zee of aan de kust worden ingezet. Daar kunnen ze gedurende een langere periode en ongeacht de weersomstandigheden, kwalitatief hoogwaardige beveiligingsbeelden leveren.”

De camera’s vormen samen met de bekende Aero PTZ een complete oplossing voor beveiliging in de meest extreme omstandigheden.

Ga voor meer informatie over de beveiligingsproducten van Panasonic naar https://business.panasonic.nl/security-oplossingen