Panasonic demonstreert kostenbesparende beveiligingsfuncties op IFSEC 2016

Panasonic Business maakt op de IFSEC 2016 gebruik van de gelegenheid om enkele slimme technologieën te introduceren waarmee de totale kosten van beveiligingssystemen omlaag kunnen, en de branche te vragen nog eens na te denken over de manier waarop CCTV wordt aangeschaft.

Panasonic demonstreert zijn nieuwe cameratechnologie die is voorzien van maskeringstechnologie voor personen, veilige communicatie, slimme codering en een regenafstotende coating, maar ook van VIQS en gezichtsherkenning. Volgens het bedrijf leiden die tot lagere totale kosten.

“Het thema van Panasonic op IFSEC 2016 is ‘Toonaangevend in slimme beveiliging’. We laten zien waarom deze unieke geïntegreerde technologieën uiteindelijk niet alleen betrouwbaardere beveiligingsbeelden opleveren, maar dat ook nog eens zo kostenefficiënt mogelijk", aldus Gerard Figols, European Head of Product Marketing bij Panasonic Security.

De Smart Coding-technologie van Panasonic is kostenbesparend doordat er tot 70 procent minder bandbreedte en opslagruimte nodig is. Dankzij de regenafstotende coating heeft de cameralens vrijwel geen onderhoud en reiniging nodig.

“Tenzij onderhoud en netwerkkosten op het moment van aanschaf worden meegerekend, heeft de klant gewoon geen volledig beeld van de kosten die gepaard gaan met het hebben en operationeel houden van grootschalige camerabewakingssystemen", voegt Gerald Figols toe.

In de stand van Panasonic is ook de Aero-PTZ (WV-SUD638) te zien, de meest robuuste PTZ-beveiligingscamera ter wereld die is ontworpen voor de meest extreme weersomstandigheden en kritieke toepassingen. De camera heeft bijvoorbeeld een lichte behuizing van glasvezel, waardoor deze bestand is tegen de effecten van rechtstreekse blootstelling aan omstandigheden zoals zoute lucht, die aanwezig zijn op pieren en in dokken en havens.

De Aero-PTZ heeft een Full HD-resolutie bij 60 fps, heeft een 30x optische zoomlens en is uitgerust met hybride beeldstabilisatietechnologie en gyrosensoren om de invloed van trillingen van buitenaf te beperken.

De Aero PTZ is ontworpen voor gebruik op grotere hoogte, op zee en in havens, op aanlegsteigers en bruggen, en is uitgerust met ‘active sense’-technologie, waarmee kan worden gereageerd op externe omstandigheden. Dat gebeurt door het inschakelen van de ingebouwde wissers om de lens vrij van regen en sneeuw te houden, een verwarmingselement om te zorgen dat de interne elektronica blijft werken bij een optimale temperatuur en een ontwasemingsfunctie om de lens helder te houden.

Ga voor meer informatie over Panasonic Security Solutions naar https://business.panasonic.nl/security-oplossingen/ of https://nl.business.panasonic.be/security-oplossingen/