Panasonic scherpt 360-graden bewakingsassortiment aan

Panasonic introduceert twee nieuwe series 360-graden camera's die scherpe beelden en een hoge gevoeligheid garanderen. De camera's zijn ontworpen voor bewijsregistratie onder uitdagende omstandigheden.

De nieuwe camera’s van het i-PRO Extreme-assortiment van Panasonic hebben een lager gegevensvolume bij dezelfde hoge videokwaliteit. Dankzij de hoge H.265-compressie met nieuwe Smart Coding-technologie zijn ze uitermate geschikt voor detailhandel, banken, stedelijke surveillance en logistiek. Panasonic heeft als onderdeel van de serie ook een model ontworpen dat kan worden gebruikt voor boordtoepassingen in bijvoorbeeld treinen en bussen.

De 360-graden netwerkcamera’s zijn beschikbaar met een resolutie van 5MP of 9MP. Beide varianten produceren duidelijke videobeelden met weinig vervorming.

De 9MP- en de 5MP-serie zijn beide leverbaar voor gebruik binnenshuis (WV-X4171 en WV-S4150) en buitenshuis (WV-X4571L en WV-S4550L). De beide series hebben diverse intelligente functies, waaronder warmtemapping, tellen van personen en Moving Object Removal (MOR).

Met warmtemapping kunnen zones met druk verkeer, waarin mensen lang verblijven, worden geanalyseerd. De bezoekersaantallen binnen het brede gezichtsveld van de camera worden gevisualiseerd. Bedrijven in bijvoorbeeld de detailhandel en het bankwezen kunnen hiermee hun efficiëntie verbeteren. 

De buitencamera’s WV-S4550L en WV-X4571L hebben een hoge duurzaamheid onder extreme omstandigheden. Ze zijn uitgerust met een ontvochtiger en zoutbestendige schroeven. Hierdoor zijn ze geschikt voor extreme omgevingen met bijvoorbeeld schommelende temperaturen, een hoge luchtvochtigheid of plotselinge trillingen.

De modellen voor buitenshuis genereren 's nachts of in het donker ook monobeelden.Dankzij de IR-ledtechnologie van Panasonic kunnen zij zelfs in omgevingen met nul lux de nodige informatie registreren. De WV-X4571L is daarnaast uitgerust met ABF (Auto Back Focus), waarmee de backfocus wordt geoptimaliseerd voor duidelijke, scherpe beelden.

"Met deze twee nieuwe modellen, die een resolutie van 5MP of 9MP combineren met de nieuwste Smart Coding-technologie, kan de opslagruimte en netwerkbandbreedte aanzienlijk worden verlaagd, zodat de TCO (totale gebruikskosten) tot bij de beste van de sector horen", zegt Gerard Figols, Product Marketeer bij Panasonic Security.

"Bovendien combineren we, net zoals bij de rest van ons i-PRO Extreem-assortiment, onze eigen ingebouwde cryptografietechnologie met zeer betrouwbare certificaten en technologieën voor het detecteren en analyseren van cyberaanvallen. Daarmee leveren we een zeer veilige en robuuste beschermingslaag voor onze ingebouwde bewakingsproducten."

Ga voor meer informatie over Panasonic Security Solutions naar: http://business.panasonic.nl/security-oplossingen/ of http://nl.business.panasonic.be/security-oplossingen/