Panasonic introduceert robuuste bewakingscamera op IFSEC 2016

Panasonic Business introduceert op IFSEC 2016 de meest robuuste PTZ-bewakingscamera in de beveiligingssector. De camera is speciaal ontworpen voor zeer extreme weersomstandigheden en bedrijfskritische toepassingen. De robuuste Aero-PTZ (WV-SUD638) heeft een Full HD-resolutie bij 60 fps met een 30x optische zoomlens. De camera beschikt daarnaast over hybride beeldstabilisatietechnologie en gyroscopische sensoren om de invloed van trillingen van buitenaf tot een minimum te beperken.

De Aero PTZ is ontworpen voor gebruik op grote hoogtes, op zee, in havens, op aanlegsteigers en bruggen. Ze is uitgerust met ‘active sense-technologie’, waarmee kan worden gereageerd op externe omstandigheden. Dat gebeurt door het inschakelen van de ingebouwde wissers om de lens regen- of sneeuwvrij te houden. Daarnaast zorgt een verwarmingselement ervoor, dat de interne elektronica bij een optimale temperatuur blijft werken en een ontwasemingsfunctie houdt de lens helder.

Gerard Figols, Product Marketing Manager bij Panasonic Security Solutions: “De Aero PTZ is de meest robuuste buitencamera op de markt en is bestand tegen de meest extreme omstandigheden. Het is een betrouwbare camera die overal kan worden geplaatst en die onder alle weersomstandigheden scherpe, heldere beelden blijft produceren.”

Het bolvormige, aerodynamische 360⁰-ontwerp vermindert de storende invloed van wind op de visuele stabiliteit bij windsnelheden tot 217 km/u, terwijl de unieke halfronde koepel sneeuw- en vuilafzetting tegengaat. De lichtgewicht glasvezelbehuizing is bijzonder stevig en bestand tegen zowel erosie als zoutcorrosie.

De camera heeft een IP 67-classificatie en is dus zowel water- als stofdicht. Hij is bovendien vandalismebestendig naar de IK10-norm. Dankzij het bolvormige pan/tilt-mechanisme kan de camera oneindig 360 graden in het rond draaien en 90° tot 180° kantelen. Daarnaast zorgt de Super Dynamic-functie voor een groter dynamisch bereik vergeleken met conventionele camera's.

Naast de robuuste Aero PTZ-camera toont Panasonic ook nog de onlangs geïntroduceerde maskeringstechnologie voor personen, beveiligde communicatie, slimme compressietechnologie en een robuuste mobiele camera voor de transportsector.

“Het thema van Panasonic op IFSEC 2016 is ‘Toonaangevend in slimme beveiliging’. Op de beurs introduceren wij specifieke oplossingen voor het bankwezen, de openbare veiligheid, de transportsector en musea. Daarnaast laten we zien hoe onze unieke ingebouwde technologieën bijdragen aan een betrouwbaardere, kosteneffectievere bewaking, die uw bedrijf veel meer biedt dan alleen veiligheid”, aldus Gerard Figols.

Ga voor meer informatie over Panasonic Security Solutions naar https://business.panasonic.nl/security-oplossingen/