Panasonic ontwikkelt drone-opsporingstechnologie

Panasonic Business is bezig met de onwikkeling van drone-opsporingstechnologie om de dreiging van ongevallen en terroristische aanslagen met drones te kunnen verminderen. 

In een onderzoek van de Oxford Research Group wordt de dreiging van drones, die reeds lange tijd overal verkrijgbaar zijn, beschreven als ‘een ongewenste doorbraak als deze in verkeerde handen valt’. Het rapport 'The Hostile Use of Drones by Non-State Actors Against British Targets' stelt verder dat ‘drones zullen worden gebruikt als eenvoudige, betaalbare en doelmatige, geïmproviseerde vliegende explosieven’ door mensen met kwade bedoelingen.

Om hier verder op te anticiperen is Panasonic Business gestart met de ontwikkeling van drone-drone opsporingstechnologie. Een prototype van de nieuwe dronezoeker van Panasonic was vorige week te zien op IFSEC 2016, de grootste beveiligingsbeurs in het Verenigd Koninkrijk, in Excel Londen.

Deze nieuwe technologie van Panasonic Business zal kunnen helpen bij het detecteren van van een drone, wat de eerste stap is in het onder controle brengen van de drone. Met behulp van 32 arraymicrofoons en een pan/tilt/zoom-bewakingscamera kan elke sensor een drone detecteren tot op een afstand van 300 m, met een zichtveld van 150⁰. De dronezoeker analyseert omgevingsgeluiden om deze uit te sluiten bij de analyse.

Gerard Figols, European Product Marketing Manager bij Panasonic: “De populariteit van drones is exponentieel toegenomen, maar er is weinig vooruitgang geboekt als het gaat om het beschermen van gesloten zones tegen de mogelijke bedreiging die ze vormen. Onze drone-opsporingstechnologie draagt bij aan de afschrikking en de detectie van vliegende drones in de buurt van bijvoorbeeld militaire of overheidsgebouwen. Op deze manier willen we helpen om ook op dit niveau de beveiliging verder te verhogen.”

Ga voor meer informatie over de beveiligingsoplossingen van Panasonic naar https://business.panasonic.nl/security-oplossingen/