Prijs voor draadloos intercomsysteem van Panasonic

Het draadloze video-intercomsysteem VL-SWD501EX/UEX en de draadloze sensorcamera VL-WD812EX van Panasonic hebben de Innovatieprijs gewonnen op de 19e DECT World Awards.

De uitreiking van de 19e DECT World Awards vond plaats tijdens het DECT-wereldcongres op 19 en 20 mei 2015 in Barcelona. Panasonic krijg tijdens de uitreiking de Innovatieprijs als erkenning voor productinnovatie en -ontwerp.

Panasonic werd als winnaar van de Innovatieprijs uitgeroepen voor het draadloze videosysteem VL-SWD501 en de draadloze sensorcamera VL-WD81. VL-SWD501 is een video-intercomsysteem waarvan de camera VL-WD81 deel uitmaakt en dat gebruikmaakt van draadloze communicatie om het hele huis veilig te houden.

Het systeem kreeg erkenning voor de draadloze eigenschappen, zoals de draadloze sensorcamera (VL-WD81) en de draadloze bewakingsmodule. Dit alles wordt gecombineerd met de deurmodule en bewakingsmodule, die een 5-inch (12,7 cm) scherm heeft, zodat gezichten van bezoekers goed te zien zijn.

Er is tevens een mogelijkheid voor opnamen op SD-kaart en een groothoekcamera met een bereik van ongeveer 170 graden horizontaal en 115 graden verticaal. Tot slot is er nog een elektrische slotontgrendeling waarmee poorten of deuren op afstand kunnen worden ontgrendeld.

"Namens het DECT-forum en de hele branche, zou ik graag alle prijswinnaars van 2015 hartelijk willen feliciteren", aldus Andreas Zipp, voorzitter van het DECT-forum. "Ik bedank de leden van de jury voor hun besluitvorming; ze hadden een lastige taak vanwege het grote aantal lovenswaardige producten."