• panasonic, ifsec, security solutions Register now

Panasonic zet 4K op de agenda op de IFSEC

Panasonic introduceert geïntegreerd True 4K-bewakingssysteem op IFSEC

Panasonic introduceert tijdens IFSEC, dat van 16 tot en met 18 juni plaatsvindt in Londen, haar geïntrigeerde True 4K-bewakingssysteem. Panasonic lanceerde onlangs al haar eerste ‘True 4K’ dome camera en het bedrijf breidt nu haar 4K-portfolio verder uit met een 4K-netwerkvideorecorder en 4K-videowandschermen. Panasonic wil op deze manier als eerste bedrijf in de beveiligingssector een True 4K-totaaloplossing bieden.

De nieuwe True 4K-bewakingscamera (WV-SFV781L) brengt een gebied in beeld dat vier keer groter is dan bij 1080p-camera's en negen keer groter dan bij 720p-camera's. Bovendien bestrijkt de camera twee tot drie keer de afstand van respectievelijk 1080p- en 720p-camera's. Hierdoor worden de totaalkosten van een bewakingssysteem gehalveerd.

“We willen een werkende, kant-en-klare 4K-totaaloplossing leveren die de totale bewakingskosten verlaagt”, aldus Sean Taylor, hoofd Marketing and Channel voor Europa bij Panasonic Security Solutions. “Met een True 4K-systeem kunnen volgens ons bewakingskosten met wel 50 procent worden verlaagd, omdat bespaard wordt op installatie, bekabeling, netwerk en onderhoud.”

“Voor veel organisaties is de True 4K-bewakingstechnologie van Panasonic de beste oplossing. In bussen en treinen zijn bijvoorbeeld geen vier camera’s per coupé meer nodig, maar is één 4K 360°-camera voldoende om alle hoeken te bestrijken. Hierdoor is minder hardware nodig en dus ook minder onderhoud en beheer”, voegt Taylor toe.

Als onderdeel van het volledige beveiligingssysteem van Panasonic is dit jaar op de stand ook apparatuur voor toegangscontrole, inbraakalarm en brandmelding te zien. Deze oplossingen bestaan uit een combinatie van slimme analyse- en bewakingscameratechnologieën, die nuttig zijn voor uiteenlopende toepassingen. Met deze middelen kunnen organisaties veel meer uit hun camerabewakingssystemen halen.

Ook zullen op de stand verschillende andere systemen gedemonstreerd worden, zoals pakketvolgsystemen voor de logistiek en oplossingen voor de bankensector, waaronder vandalismebestendige camera's met een 360° visooglens en een microfoon voor geldautomaten. Ook zullen er oplossingen voor de transportsector en regelkamers op de stand te zien zijn.

Daarnaast toont Panasonic op IFSEC ook haar Face Server, waarmee organisaties een nauwkeurig profiel van hun klanten kunnen krijgen. Face Server kan worden ingezet voor marketingdoeleinden, zoals het aanpassen van reclame op digitale schermen op basis van leeftijds- en geslachtsstatistieken die zijn verkregen met behulp van bewakingscamera's.

 

Meer informatie over beveiligingsproducten van Panasonic vindt u op https://business.panasonic.eu