• FacePRO™
  Beveiligingstechnologie

Beveiligingstechnologie

FacePRO    Belangrijkste functies    Verlaagde belasting    Gezichtsherkenning  

FacePRO™ Gezichtsherkenning is een oplossing waarbij het gezicht van iemand door gebruik van live of opgenomen beelden van Panasonic i-PRO- camera’s word vergeleken met een database van opgeslagen gezichten. Bij matches stuurt het systeem notificaties en meldingen uit.

De technologie biedt  real-time verwerkingscapaciteit tot 20 camera's per server en kan zoekopdrachten met een hoge snelheid uitvoeren tot wel 30.000 geregistreerde referentiegezichten.

 • Hoge nauwkeurigheidsgraad, zelfs op uitdagende locaties

 • Kostenbesparend door de best shot-functie en eenvoudig in te stellen

 • Systeemuitbreidingsmogelijkheden (tot 30.000 gezichten)

 

Hoe werkt het? 

 

De gezichtsherkenningssoftware draait ongemerkt in uw systeem en verzamelt informatie over alle gezichten die worden gedetecteerd. Deze informatie wordt vervolgens opgeslagen in een eenvoudig toegankelijke database. 

Een gebruiker kan in deze database een bepaald gezicht selecteren. Met deze functionaliteit kan de gebruiker ervoor kiezen dat er een alarm klinkt als deze persoon weer wordt gedetecteerd, om gewoon de bewegingen van een bepaalde persoon in chronologische volgorde traceren via alle camera's in het systeem.

face recognition software, panasonic, face detect

panasonic, face matching, technology, security camera

Een van de grote voordelen van de oplossing voor gezichtsherkenning is de mate van beheersing die u hebt vanuit een centraal beheerpunt.

Dankzij de rechtstreekse verbinding tussen camera en server kunt u maximaal 20 externe camera's tegelijk beheren vanaf één server en daar informatie mee verzamelen. Doordat het systeem in real-time gezichten herkent en visuele analyses uitvoert, kan de gebruiker via de interface van de bewakingssoftware eenvoudig geregistreerde beelden opvragen die betrekking hebben op een bepaald gezicht of een bepaalde klant.

De software heeft ook een analytisch gedeelte. In dit gedeelte kan de gebruiker statistische gegevens analyseren, zoals het aantal mensen, en kunnen bovendien leeftijd en geslacht worden gedetecteerd. Het systeem geeft de relevante informatie vervolgens op een toegankelijke manier weer.  panasonic, face matching, security camera,

 

Hoge nauwkeurigheid Eersteklas gezichtsherkenningsengine geëvalueerd door NIST

 • De deep learning technologie werd samen met de National University of Singapore ontwikkeld en verbetert de werking van het gezichtsherkenningssysteem tot op 500%*3 vergeleken met conventionele systemen.

  *3 Afwijzingspercentage wordt teruggebracht naar 20% wanneer het goedkeuringspercentage voor de verkeerde persoon op 0,01 wordt ingesteld met de IJB-A lichtplaten.

 • Een uniek algoritme dat deep learning, een leermethode voor machines, combineert met een rekenmethode voor overeenkomsten die fouten voorkomt, zorgt dat gezichtsherkenning mogelijk is in situaties waarin dat met conventionele gezichtsherkenningstechnologie moeilijk was. Bijvoorbeeld wanneer het gezicht gedraaid is (tot 45 graden naar links of rechts of 30 graden naar boven of beneden), gedeeltelijk bedenkt is met een zonnebril of veranderd is door ouderdom.

 

 

 

 

 

iA-functie en Best Shot-beelden optimaliseren de prestaties van het gezichtsherkenningssysteem en bieden een hoge nauwkeurigheidsgraad voor herkenning 

 • De iA-functie stelt camera's in staat automatisch een scene te detecteren en automatisch de instellingen aan te passen voor optimale bruikbaarheid van de videobeelden. De camera detecteert automatisch bewegende objecten, bewegingssnelheid, gezichten, en lichtintensiteit (dag/nacht/koplampen) die normaal gezien moeilijk te zien zijn op video vanwege beweging van personen en achtergrondlicht, en optimaliseert de instellingen in real-time om meer optimaal videomateriaal van het subject op te nemen.
   
 • De Best Shot-licentiesleutel, die bij deze software zit inbegrepen, kan worden geïnstalleerd op Panasonic i-PRO EXTREME-serie netwerkcamera’s (afzonderlijk verkocht) zodat de beelden die geschikt zijn voor gezichtsherkenning automatisch geselecteerd worden uit alle gemaakte beelden van de persoon en stuurt alleen deze geselecteerde beelden naar de server. Dit zorgt ervoor dat alle beelden van hoge kwaliteit die geschikt zijn voor gezichtsherkenning worden doorgestuurd zonder de server te belasten.

 

 

Lagere belasting voor server en netwerk

Een FacePRO-systeem dat dit product combineert met camera's met de iA-functie kan gezichten detecteren via de camera en alleen de Best Shot-beelden van de gezichten naar de server sturen, waardoor de netwerkbelasting drastisch wordt verminderd en grote bandbreedte overbodig is. Gezichtsherkenning uitvoeren met Best Shot-beelden op de server ontlast de server en bespaart ruimte Tab3 Uitgebreide Zoekfuncties Eenvoudige batchregistratie van maximaal 10.000 gezichten is mogelijk met de standaard Gezichtsherkenningssoftware voor de server (WV-ASF950). De optionele Gezichtsregistratie Expansieset (WV-ASFE951W) breidt de maximale registratie uit naar 30.000. Gezichtsherkenning Matchingsfuncties Een van de grote voordelen van de oplossing voor gezichtsherkenning is de mate van beheersing die u hebt vanuit een centraal beheerpunt. Dankzij de rechtstreekse verbinding tussen camera en server kunt u maximaal 20 externe camera's tegelijk beheren vanaf één server en daar informatie mee verzamelen

  

 

Uitgebreide Zoekfuncties

Eenvoudige batchregistratie van maximaal 10.000 gezichten is mogelijk met de standaard Gezichtsherkenningssoftware voor de server (WV-ASF950). De optionele Gezichtsregistratie Expansieset (WV-ASFE951W) breidt de maximale registratie uit naar 30.000.

 

 

 

 

Personen tellen, leeftijd en geslacht

De software heeft ook een analytisch gedeelte. In dit gedeelte kan de gebruiker statistische gegevens analyseren, zoals het aantal mensen, en kunnen bovendien leeftijd en geslacht worden gedetecteerd. De                         

Het systeem geeft de relevante informatie vervolgens op een toegankelijke manier weer. 

 • Tel personen aan de hand van gezichtsdetectie en evalueer hun leeftijd en geslacht.
 • Geef het resultaat weer op het scherm met de statistische grafieken.
 • De statistische gegevens kunnen als csv-bestand worden opgeslagen
  voor latere analyse.

 

 

Gezichtsherkenning Matchingsfunctie

Een van de grote voordelen van de oplossing voor gezichtsherkenning is de mate van beheersing die u hebt vanuit een centraal beheerpunt. Dankzij de rechtstreekse verbinding tussen camera en server kunt u maximaal 20 externe camera's tegelijk beheren vanaf één server en daar informatie mee verzamelen. Doordat het systeem in real-time gezichten herkent en visuele analyses uitvoert, kan de gebruiker via de interface van de bewakingssoftware eenvoudig geregistreerde beelden opvragen die betrekking hebben op een bepaald gezicht of een bepaalde klant.

 • Wanneer een gezicht overeenkomt met dat van een geregistreerde persoon, wordt in real time een alarm van de overeenkomst verzonden en wordt de alarmgeschiedenis in een lijst weergegeven.
 • Het betreffende schermbeeld kan worden teruggespeeld op de bewakingsmonitor, met dubbelklikken op de alarmgeschiedenis.
 • Krijg meer inzicht dan ooit in soorten klanten en klantengedrag.
 • Uw activiteiten aanpassen met de analytische mogelijkheden van de Panasonic-bewakingscamera en de IP-gezichtsherkenningstechnologie.
 • Zorg er door het tellen van personen en warmtemapping voor dat uw bezoekers zich comfortabeler en veiliger voelen en hun bezoek productiever wordt.
 • Beperk risico's tot een minimum en voorkom ongewenste toegang tot uw locatie. 

Met de WV-ASF950, de gezichtsherkennings server van Panasonic, kunt u gezichtsherkenning gebruiken in een IP-bewakingssysteem.
Door de Panasonic-technologie die zowel in de camera's als in de server is geïmplementeerd, kunt u precies weten wie uw vestigingen binnenkomt. Bovendien kunt u informatie krijgen voor marketinganalyses, zoals het aantal mensen, leeftijdsinformatie en geslachtsevaluatie.*

 

Casestudie

Sinds 18 oktober 2017 zijn drie gezichtsherkenningsgates van Panasonic in gebruik genomen bij de paspoortcontrole op Tokyo International Airport. Zonder dat er vooraf een registratie van biometrische gegevens nodig is, vergelijkt het systeem ter verificatie van de identiteit, de fotografische data van het gezicht van de reiziger dat in de IC-chip van het paspoort zit, met een foto die genomen is bij de gezichtsherkenningsgate.

Referentie:Panasonics Gezichtsherkenningsgate geselecteerd door Ministerie van Justitie