Panasonic onthult nieuwe deep learning gezichtsherkennings-technologie

Op IFSEC 2018 heeft Panasonic Business haar nieuwe deep learning gezichtsherkennings-technologie geïntroduceerd. Het vernieuwde platform beschikt over een ‘deep learning’ engine die in onafhankelijke testen door NIST als de nauwkeurigste naar voren kwam. De Face Server herkent gezichten die moeilijk te herkennen zijn met behulp van conventionele gezichtsherkenningstechnologieën. Zo kunnen bijvoorbeeld gezichten in een hoek van maximaal 45 graden naar links of rechts of 30 graden omhoog of omlaag herkend worden. Zelfs gezichten die gedeeltelijk verborgen zijn door zonnebrillen of gezichtsmaskers kunnen worden herkend.

In combinatie met Panasonic’s iPro Extreme-camera's maakt de Face Server-technologie gebruik van de modus ‘iA (intelligente Auto)’ en de ‘beste opname’ functie. Dit betekent dat de camera automatisch de instellingen aanpast om optimale beelden te maken. Met de iA-functie wordt beeldanalyse uitgevoerd op de camera in plaats van op de server. Als gevolg hiervan worden alleen de beste beelden verzonden, waardoor de server- en netwerkbelasting worden verlaagd en de totale systeemkosten verminderen.

De technologie is samen met de National University of Singapore ontwikkeld. De real-time verwerkingscapaciteit loopt op tot twintig camera's per server en kan zoekopdrachten met een hoge snelheid, tot wel 30.000 geregistreerde referentiegezichten, uitvoeren.

“Face Server verlegt de grenzen op het gebied van detectienauwkeurigheid,” zegt Gerard Figols, Category Manager bij Panasonic Security. “Niet alleen behoudt het een nauwkeurigheid van meer dan 90% voor gezichten die gedeeltelijk bedekt zijn met een zonnebril of gezichtsmasker, maar het herkent ook gezichten op foto's die tot tien jaar oud zijn.”

Het platform wordt al gebruikt op de Haneda-luchthaven van Tokyo waar na drie jaar verificatietesten het inmiddels de vingerafdrukherkenning bij de paspoortcontrole heeft vervangen.

Bezoek voor meer informatie over Panasonic Security Solutions: http://business.panasonic.nl/security-oplossingen/

Voor meer informatie over de Tokyo Haneda luchthaveninstallatie, bezoekt u:  https://news.panasonic.com/global/press/data/2017/12/en171215-2/en171215-2.html