• VariCam LT

  De cinematografische Varicam look in uw handen

  Varicam LT The Cinematic VariCam Look in Your Hands, Banner Varicam LT
 • VariCam LT

  VariCam, Professional 4K Camcorder,
 • Filming dance performances using VariCam LT

VariCam LT
De look van de VariCam filmcamera in uw hand

De VariCam LT filmcamera levert een uitmuntende beeldkwaliteit, waarmee u uw "VISIE" kunt realiseren.

VariCam ROP APP

    
 

 

GRATIS CDNG UPDATE VOOR SHOGUN, SHOGUN FAME & SHOGUN INFERNO
ATOMOS Update
Atomos heeft een gratis downloadbare upgrade beschikbaar voor opname in CDNG Raw, en dit voor VariCam LT, de Shogun Inferno, Shogun Flame en de originele Shogun producten.
 

Klik << HIER >> om het volledige persbericht te lezen en
<< HIER >> voor de firmware zelf.

 

Compact formaat, lichtgewicht en topkwaliteit filmbeelden - dat is de VariCam LT!

De geavanceerde correctiehulpmiddelen, ruwe opnames in de camera en proxyopnamemogelijkheden die in de VariCam LT zijn ingebouwd, betekenen een "REVOLUTIE" op het gebied van het stroomlijnen van de workflow.

De VariCam LT heeft een compacte, lichtgewicht magnesium behuizing en biedt dezelfde beeldkwaliteit als de grotere VariCam 35 filmcamera. De super 35 mm beeldsensor, dezelfde als die van de VariCam 35, beschikt over een breed dynamisch bereik, een uitgebreid kleurengamma en hoge gevoeligheid voor het vastleggen van 4K-beelden. Deze heeft twee native ISO-instellingen: 800 en 5000. De native 5000 ISO voorziet in heldere opnames onder omstandigheden met zeer weinig licht. De afmetingen en het ontwerp maken een breed scala aan opnamestijlen mogelijk, waaronder comfortabel en ergonomisch opnemen vanaf de schouder of met behulp van een cardanring of een drone.

Een van de nieuwe functies die zijn toegevoegd aan de VariCam LT, is de EF-lensvatting*1, waarmee gekozen kan worden uit een breed scala aan lenzen. De EF-vatting*1 kan door de gebruiker worden verwijderd en vervangen door een PL-vatting (optie). Dat biedt nog meer flexibiliteit bij de keuze van lenzen voor opnames met de VariCam LT. De VariCam LT-workflow lijkt sterk op die van de VariCam 35. Beide camera's kunnen met twee codecs opnemen, waardoor de gebruiker opnames kan maken met zowel de primaire of hoofdcodec als een kleiner proxybestand. Daarnaast biedt elke camera een ingebouwde kleurcorrectiefunctie en ondersteuning voor AVC-Intra 4K- en Apple ProRes*2-codecs. 

Doe mee met de "REVOLUTIE" en realiseer uw perfecte "VISIE".

*1: Panasonic geeft geen garantie voor de compatibiliteit of prestaties van alle EF-lenzen.
Kijk voor meer informatie binnenkort op de bijgewerkte website van Panasonic.
*2: ProRes is in licentie gegeven door Apple Inc. Apple ProRes-codec van Atomos onder licentie.

De look van de VariCam filmcamera, verbluffende beeldkwaliteit

Dezelfde beeldsensor als de VariCam 35

De VariCam LT is uitgerust met de super 35 mm 1-chip MOS-sensor die speciaal is ontwikkeld voor de VariCam 35. Deze biedt een 4K- (4096 x 2160) en een UHD- (3840 x 2160) resolutie en beschikt over een hoge gevoeligheid, weinig ruis, een breed dynamisch bereik en filmische scherptediepte. Deze sensor is bekroond met de Hollywood Post Alliance Engineering Excellence Award 2015. - See more at: https://business.panasonic.nl/professional-camera/node/80761#sthash.3Heey7CM.dpuf

Brede belichtingsspeelruimte van meer dan 14 stops

De camera heeft een dynamisch bereik van meer dan 14 stops. Dit brede dynamische bereik staat garant voor een nauwkeurige beeldweergave over het gehele beeld, van
de donkerste tot de lichtste partijen. Zelfs bij schaars verlichte scènes, die heel belangrijk zijn bij filmproducties, levert de VariCam LT beelden met weinig ruis zonder aantasting van de beeldkwaliteit. Met behulp van "V-Log" kunnen de meer dan 14 stops aan dynamisch bereik worden gecreëerd die de beeldsensor van de VariCam LT biedt en waardoor de beeldvorming sterk wordt verbeterd. 

  

Twee native ISO-instellingen: 800 en 5000

De VariCam LT heeft twee native ISO-instellingen: 800 en 5000. Dit betekent dat de VariCam LT een zeer hoge gevoeligheid bereikt terwijl het ruisniveau laag blijft bij 5000 ISO. Het ruisniveau bij 5000 ISO is vrijwel hetzelfde als bij 800 ISO. Om deze functie te realiseren,
worden twee speciale analoge circuits geïmplementeerd op elke pixel van de beeldsensor van de VariCam LT voor elke native ISO voordat gain-verwerking plaatsvindt. Hierdoor kan de camera een veel hogere gevoeligheid bereiken zonder dat de ruis toeneemt. Normaal gesproken treedt ruis op tijdens het gain-proces van het classificeren van ISO in digitale camera's. Deze functionaliteit betekent een revolutie voor het opnemen van scènes bij weinig licht. Met name deze 5000 ISO maakt het mogelijk opnames te maken bij natuurlijk licht, waardoor de sfeer realistischer is.

Uitgebreid kleurengamma

De VariCam LT is uitgerust met "V-Gamut," waardoor deze een breder kleurengamma heeft dan bij film. V-Gamut omvat tevens de hele BT. 2020 kleurruimte. 

Scènebestanden en V-LOOK

De gammacurve "V-Log" biedt een dynamisch bereik van meer dan 14 stops en maakt geavanceerde kleurcorrecties mogelijk bij postproductie. Het scènebestand met vijf posities is nieuw voor de VariCam LT. De modus VariCam-LOOK (V-LOOK) is een nieuw ontwikkelde instelling voor het creëren van filmbeelden zonder kleurcorrectie. Er is ook een nieuw ontworpen gammacurve opgenomen in de VariCam LT, die het mogelijk maakt dat details behouden blijven over een groter tintbereik binnen de kleurruimte Rec 709. De gamma-instelling "V-709" biedt een tint die geschikt is om te bekijken op standaard beeldschermen terwijl de "BC-LOOK" een beeld biedt dat lijkt op traditionele televisiebeelden. 

Uitgangsaansluitingen bewaken

De VariCam LT biedt neerwaartse conversie naar Full HD via twee 3G HD SDI-uitgangen en één VF-uitgang (BNC) bij het maken van opnames in 4K. Uw visie met kleurcorrectie in de camera en informatie-overlay kan worden toegepast op elke uitgang.

 

Geavanceerde opnamefuncties voor filmproducties

Opnames met native 4K/60p

De maximale framerate bij opnames in 4K- (4096 x 2160) of UHD (3840 x 2160) resolutie is 60p (60 fps). Dit levert
vloeiende beelden met hoge resolutie op bij snelle actieopnames.

 

Varicam LT klaar voor live

Met de nieuwste firmware-upgrade voor Varicam LT (versie 6.0) is de lichte en compacte 4K-filmcamera klaar voor live- en ‘near live'-gebruik bij concerten, evenementen, tv-series en bedrijfsproducties met meerdere camera's.  

Live-producties met meerdere camera's beschikken ermee over uitgebreidere bedieningsmogelijkheden via het RCP, zoals volwaardige beeldbewerkingsfuncties– van standaard shading-processen tot LUT- en CDL-management – en selectie van scènebestanden, externe opnamebediening en oproepfunctie.

Bij ‘near live’ producties, zoals theatervoorstellingen, concerten, comedyshows, modeshows en bedrijfsevenementen die niet live worden uitgezonden, kunnen gebruikers de 4K VariCam LT-opnamefunctie voor meerdere camera's benutten dankzij de interne P2-opname, waarbij uiteindelijke grading plaatsvindt na productie.

Belangrijkste kenmerken (versie 6.0): 

 • Meerdere opnamemodi: SHADINGMODUS, SCENE FILE-MODUS, V-LOG-MODUS;
 • HRP1000 (HRP1005)-ondersteuning: IRIS, PAINT-INSTELLINGEN, REC, CALL, SCÈNEBESTANDEN, CD, LUT-SELECTIE
 • Returnvideo kan via gebruikersknop of lensret.-schakelaar worden weergeven in EVF of op lcd-scherm
 • Tally "On Air" kan worden weergeven in EVF en worden uitgevoerd via DC Out-aansluiting van de camera
 • Ventilatorinstelling voor live: de camera zo stil mogelijk houden, ook als de camera niet opneemt
 • Shading van RAW-uitvoer
 • 4K RAW-uitvoer kan met converter van DTS worden omgezet naar 4K422 op 12G SDI-uitvoer
 • Ondersteuning van externe live gradingsoftware: Maken en extern uploaden van LUT en externe live grading met CDL
 • Update van Varicam ROP Simulator
 

 

 

  

2K/HD 240p slow motion

Bij het maken van opnames in 2K- (2048 x 1080) en HD- (1920 x 1080) resolutie, kunnen snelle 240 fps-opnames worden gebruikt om een extreem slow motion-effect te krijgen. Dit wordt gerealiseerd door het opnamegebied van de beeldsensor bij te snijden om een hogere scansnelheid te bereiken. Variabele framerates zijn beschikbaar van 1 tot 120 fps in AVC-Intra 2K422 en van 120 tot 240 fps in AVC-Intra 2K-LT. De framerate kan tijdens het opnemen worden gewijzigd.

Infraroodopnames

De VariCam LT filmcamera heeft een geïntegreerd, afneembaar infraroodblokkeringsfilter. De gebruiker kan met infraroodopnames 4K-beelden opnemen in donkere,
onverlichte nachtscènes. Dit is ideaal voor het vastleggen van nachtelijke natuuropnames en andere onverlichte beelden. Het infraroodfilter kan daarnaast bij daglicht worden gebruikt als creatief hulpmiddel voor het verkrijgen van een uniek effect. 

Afneembaar bedieningspaneel met monitor

Het meegeleverde bedieningspaneel heeft een ingebouwd 3.5-type lcd-scherm. Dit kan worden gebruikt voor de bediening via menu's of als live-/preview-monitor. De toetsen en knoppen zijn rond het scherm geplaatst voor een snelle en nauwkeurige bediening. Vaakgebruikte instellingen zijn direct toegankelijk. Met het afneembare element kan de camera worden bediend op een afstand van maximaal 90 cm.

Standaard HD SDI-interface voor EVF

De VariCam LT heeft een normale BNC-connector voor de zoeker. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende HD-schermen of -zoekers, naast de nieuwe Panasonic View Finder (AU-VCVF10G). Ook is voorzien in gelijkstroom- en bedieningsaansluitingen voor de Panasonic VF.

 

Toughness, Durability and Reliability

 • De lensvatting is gemaakt van roestvrij staal en ontworpen om afwijkingen van de flensachterzijde als gevolg van temperatuurschommelingen te voorkomen.
 • De camerabehuizing is gemaakt van stevig, stijf magnesium.
 • De boven- en onderplaat zijn vlak uitgevoerd voor eenvoudige installatie van verschillende panelen en accessoires.
 • Er zijn bevestigingsgaten aan beide zijkanten en op de handgreep om makkelijk accessoires te monteren.
 • Nieuwe accessoires zijn onder andere de nieuwe schouderbeugel (AU-VSHL2G) en de handgreepmodule (AU-VGRP1G).
 • De nieuwe schouderbeugel (AU-VSHL2G) wordt direct op een basisplaat gemonteerd.
    

Revolutionaire workflow - meerdere codecs en ruwe opnames in de camera

4K/UHD/2K/HD-opnames met meerdere codecs

AVC-Intra 4K is een 4K-compatibele versie van de AVC-Intra, intra-frame compressiecodec die geschikt is voor film producties. Met deze codec kan de VariCam LT opnames maken in 4K- (4096 x 2160) of UHD- (3840 x 2160) resolutie. Voor 2K-opnames ondersteunt de VariCam LT AVC-Intra 2K444/2K422/2K-LT. Voor HD-opnames ondersteunt de VariCam LT AVC-Intra 444/422/100/LT en Apple ProRes 4444/HQ. Met de 256 GB expressP2-kaart kan de camera ongeveer 90 minuten 4K-video met 23.98p opnemen met AVC-Intra 4K422.

* ProRes is in licentie gegeven door Apple Inc. Apple ProRes-codec van Atomos onder licentie.
Atomos is een handelsmerk van en copyright Atomos Global Pty. Ltd.

 

Kleurcorrectie in de camera

De VariCam LT beschikt over een ingebouwde kleurcorrectiefunctie (3D LUT/CDL). Hiermee kan de kleur worden aangepast zowel op de set als buiten bij gebruik van het bedieningspaneel van de camera of software van een andere leverancier. Dit betekent dat ruwe opnames die zijn gemaakt na het opnemen, nu op de set met de camera kunnen worden geproduceerd. Correctie-informatie zoals 3D LUT-bestanden en CDL-bestanden kunnen samen met de beeldgegevens worden vastgelegd, waardoor u hetzelfde beeld dat u hebt gecreëerd op de set kunt voorleggen aan de eindredactie. 

 

Hoofd- en proxyopnames

Naast opnames met de hoofdcodec biedt de VariCam LT de mogelijkheid om bestanden op te nemen op een SD-geheugenkaart. Met deze functie kunt u een onbewerkte 4K-master opnemen met V-Log in de hoofdrecorder op de expressP2-kaart, terwijl u gelijktijdig gecorrigeerde HD-bestanden opneemt op de SD-geheugenkaart. De primaire opnamegegevens worden gebruikt om het uiteindelijke resultaat te creëren, terwijl de proxyopnames worden gebruikt voor voorbeschouwing of offline-bewerking. De bestandsnamen en tijdcodes van beide bestanden zijn precies hetzelfde.

Flexibele systeemconfiguratie

VariCam LT - RAW-recorder

Partner

Productnaam

Versie

Opmerking

ATOMOS

SHOGUN INFERNO

Versie: 8.31 NIEUW

VariCam LT - onderzoeksresultaten van de RAW opname

SHOGUN FLAME

Versie: 7,2

VariCam LT - onderzoeksresultaten van de RAW opname

Convergent Design

Odyssey 7Q+

v. 2017.06.1706 NIEUW

VariCam LT - onderzoeksresultaten van de RAW opname

Odyssey 7Q

 Setup informatie voor Convergent Design


 

Belangrijkste kenmerken (versie 8.0)

  

HLG modus ondersteuning in alle formats en codecs

  

CN-E70-200mm T4.4 L IS KAS S Lens + Extender support